Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Omis przegranie zdjec z aparatu cyfrowego

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
flowercia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) flowercia » 24.08.2005 14:01

Witajcie,
czy wiecie moze czy w Omis'u mozna przegrac gdzies zdjecia
z aparatu cyfrowego na plytke
Dzieki z gory
pozdr. Flowercia
anka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) anka » 24.08.2005 15:58

flowercia napisał(a):Witajcie,
czy wiecie moze czy w Omis'u mozna przegrac gdzies zdjecia
z aparatu cyfrowego na plytke
Dzieki z gory
pozdr. Flowercia

Na pewno w wielu miejscach, zarówno w kafejkach internetowych i zakładfach fotograficznych. Wszędzie gdzie byłam (chociaż nie w Omisiu, bo to za tłumne miejsce jak dla mnie :lol: ) są wyraźne informacje wystawiane na chodniki i w okna wystawowe. Anka
mab
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mab » 24.08.2005 17:08

W zeszlym roku przegrywalem fotki w kafejce internetowej polozonej na uliczce przy kosciele. Jedna tylko uwaga... maja tam tylko komputery Mcintosch...obsluga dosc przypadkowa ale po probach poradzila sobie i na moim PC dalo sie odtworzyc...i jeszcze jedno dobrze miec wlasne kabelki od swojego aparatu...akurat do mojego nie mieli...nagranie plytki kosztowalo 10kun + plytka
pabellus
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pabellus » 24.08.2005 18:01

:D Byliśmy ze znajomymi w Omiszu w tym roku i właśnie nasi znajomi "zrzucali" z karty zdjęcia na płytkę w jakimś punkcie fotograficznym przy głównej ulicy opodal mostu koszt ok 20 kun z płytką aha też nie mieli własnych kabelków ale jakoś w tym punkcie dali radę pozdrav
mab
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mab » 24.08.2005 19:17

W kawiarenkach internetowych czasem nie ma odpowiednich stacji ,czytnikow do kart, stad koniecznosc przegrywania wprost z aparatu ... zaklady fotograficzne ,sa poprostu nastawione na ta usluge i maja odpowiednie czytniki
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 26.08.2005 11:45

pabellus napisał(a)::D Byliśmy ze znajomymi w Omiszu w tym roku i właśnie nasi znajomi "zrzucali" z karty zdjęcia na płytkę w jakimś punkcie fotograficznym przy głównej ulicy opodal mostu koszt ok 20 kun z płytką aha też nie mieli własnych kabelków ale jakoś w tym punkcie dali radę pozdrav

Potwierdzam.
Ten zakład fotograficzny jest po lewej stronie, przed mostem jadąc od strony Splitu, w ciągu sklepików - o ile dobrze pamiętam to jest on dokładnie naprzeciw dużego (darmowego) parkingu przy rzece. Zgranie 1 karty (128MB) - 20 KN, nie trzeba mieć ani sterowników do aparatu, ani CD, ani też kabla - dajesz tylko kartę. Tak jest chyba wszędzie już teraz, bo zgrywałem w Splicie i było identycznie (tylko nie cena).
PZDR
asmsdg
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) asmsdg » 26.08.2005 22:13

Jeśli chodzi o zgrywanie zdjęc przez fotografów..to radzę dobrze sprawdzić,czy te zdjęcia są na płytce...ja zgrywałam zdjęcia w Dubrowniku,zaplaciłam 25 kun,u fotografa...dałam kartę kobieta zdjęcia zrzuciła,pokazała nam ,że są,po czym wlożyla płytkę w piękną kopertę,Cieszyliśmy się,że mamy 300 fotek na płytce do momentu włożenia płyty w domu do napędu....co się okazało....,że prawdopodobnie kobieta pomyliła płyty i dała nam czystą....wyobrażacie sobie co czuliśmy?Mąż powiedział,że pojedzie za rok do Dubrownika,ale tylko po to,żeby spalić ten zakład...(to był zart oczywiście)

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone