Omis - najlepsze miejsce w Chorwacji
napisał(a) TQ » 16.07.2006 13:03
Dziwne są wypowiedzi ludzi, którzy przejechali magistrala przez centrum miasteczka i od razu maja zdanie wyrobione haha. W omis jest kilka plaż, piaszczyste i z kamykami.Żadko mozna spotkać w Chorwacji piasek podobny do tego nad Bałtykiem, a moze tylko w Duce i Omis. Polecam wszystkim Duce, to jakby dzielnica Omis czy też miasteczko zaraz obok.Wille zawieszone nad samym morzem i plaże bez jezowców.Cudowny widok na wyspe Brać.Plaża miejska w Omis idealna dla dzieci, dlugo jest płytko.Plaże w Duce maja swietny piasek, bary bezposrednio przy plazy-byłem,widziałem,rewelacja.Jeśli ktos chce kawałek od miasta moze za Omis odbić w prawo na Brzet, przytulne plaże z kamykami.Chodziłem tez po okolicznych górach- ciepło ale warto dla samych widoków.Stare miasto bardzo ładne,a w okolicy rafting (spływ górska rzeka na pontonie). Polecam zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link (chyba jakoś tak, jak nie zadziala to wpisz w google,mozna rezerwować mailem).Po przejechaniu mostu na Cetinie jest droga w prawo, taki niby port dla łódek.Proponuje zaparkowac i sie przejść.Widzialem tam ludzi z kartkami pokoje(SOBE) i aparamenty(APARTMAN) do wynajecia. W samym miescie jest kilka biur np.www.adriatica.net i inne.Jak sie juz nic nie znajdzie to tam cos poleca(troche drożej oczywiście).Na przeciwko campingu przed Omis sa domki, mozna tam spytać.Ceny od 10 do 15 EUR/os.