.png)
.png)
AGA&ADAM napisał(a):Cześć rafi
nie mogłem wcześniej sie tu zjawić i dopiero teraz mam chwile czasu.
wyjechaliśmy o 16.00 z żor.droga na Cieszyn potem kierunek Zylina na słowacji i dalej autostrada na Bratysławe..w Cieszynie kupiłem winiete na słowacje (na czechy nie potrzebowałem bo jechałem E75 ok 40 km)dałem 40 zł za miesięczną(chyba przepłaciłem ale nie chciało mi sie latać po tych budkach i sprawdzać gdzie taniej).droga przez słowacje super.Nie "pirace" więc jechałem 120-130km\h.W Bratysławie skierowałem sie na Węgierskie miasto Mosonmagyarovar droga E65.Potem zwykłymi drogami na Szombathely i dalej na przejście graniczne ze słowenią w Redics.Na granicach nie stałem nic a nic max 5 min.W cro za verazdinem wjechałem na autostrade.Jechałem do zjazdu na miejscowość Senj już nad adriatykiem,oczywiście mogłem jechać dalej autostradom ale chciałem zobaczyć jak wygląda ta słynna droga"vedranka" kiedy dojechaliśmy do senj musiałem troche sie przespać była godz 3.30.więc na parkingu w samochodzie kimneliśmy sie do 7.00-i dalej na ciovo.droga obfituje w przepiękne widoki i jeśli ma sie czas to warto nią jechać. na ciovo byliśmy na 12.00 ,z małym postojem w zadarze.
łącznie zrobiłem 1100 km z małym hakiem.
i tak na wstępnie odstaliśmy ok 40 min w korku z trogiru na ciovo.
Na samej wyspie jest troche wąskich przejazdów i ciasnych zakrętów ale spoko da sie jezdzić.na wyspie jest kapitalnie i tyle.
tylko te korki denerwują.powiedzmy że jechałem z wyspy do trogiru 10 razy z tego 9 stałem w korku od 20 do 50 min.i pora nie ma tu znaczenia chyba że po 20.00 to niewiem.a dodam że nie ciekawie sie stoi przy 36-stopniach.mam klime ale nie zawsze warto ją włączyć(względy zdrowotne) żeby zjechać do miasta pare kilometrów.i tak wróciłem chory.
droga powrotna to zimny prysznic na autostradzie przy tunelach sweti rok.wyjechaliśmy o 8.00z ciovo w trogirze byliśmy na 9.00!!!
czyli już godzina w plecy.potem na autostrade ,do tuneli szybko a potem 2 godziny w koreczku.dalej droga super w domu byłem o 24.00.
za autostrady w cro zapłaciłem coś ok.28 euro.kilometry wyszły mi prawie te same co jadąc vedranką.
to tyle jak co to pytaj
pozdro.
.png)
.png)
Witam ,wczoraj wróciłem z Ciowo ,służę rada i moge udzielić informacji,powiem jedno jest tam pięknie i jeśli pojedziecie będziecie zadowoleni,lecz najtrudniejsza jest jednak droga a mówiąc ścislej korki które WAS czekaja pozdrawiam i zyczę miłego wypoczynku
.png)
.png)
rafi1975 napisał(a):Jeśli ktoś chce jakis rad odnośnie podróży czy pobytu służę pomocą przypominam że byłem na wyspie Ciove w miejscowosci Okrug Gornij pozdrawiam forumowiczów
.png)
.png)

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi