napisał(a) jarojaw » 23.08.2006 11:12
Witam ,wczoraj wróciłem z Ciowo ,służę rada i moge udzielić informacji,powiem jedno jest tam pięknie i jeśli pojedziecie będziecie zadowoleni,lecz najtrudniejsza jest jednak droga a mówiąc ścislej korki które WAS czekaja pozdrawiam i zyczę miłego wypoczynku
Witam!
Po 14 h jazdy wróciliśmy z Ciovo.
rafi1975 dobrze to określił - jest tam pięknie.Spędziliśmy tam 17dni w Okrugu Gurnij.Uliczki ciasne ale przejezdne.Przyjąłem styl jazdy Chorwatów

i spokojnie da sie jeździć.Kiedy się na niebie pojawiają chmurki wszyscy wyjeżdżają zwiedzać Chorwacje.KORKI dramat.Ale można spróbować dojechać do mostu w TROGIRZE od strony Arbaniji.Z Okrugu G. droga na Źedno i z Źedna na Arbanije->Trogir.W Źedno można pojechać w przeciwną stronę niż do Arbaniji i dojechać do końca drogi asfaltowej.Piękny widok na całą wyspę i okoliczne wysepki.Może dołącze zdjęcia jak się wypakujemy i zrzucę fotki na kompa.Można bez problemu wyjechać z Ciovo rano ok 6:30 i powrócić ok21:00.My zostawialiśmy samochód w centrum Okrugu i płynęliśmy statkiem-taxówką do Trogiru.Cena biletu to 12 kun za osobę.
----------------------------------------------------------------------------------
I na koniec trochę mniej fajna informacja - ceny kosmiczne, 2-3 krotnie wyższe(nie wszystko) niż w Polsce.Jedynie co udało mi się zauważyć tańszego to Ślaga(bita śmietana) do kawy.