Ostatnio jechałem właśnie przez Graz, a teraz chcę jechać w dzień i trochę chciałbym też pooglądać na trasie
.png)
.png)
orson napisał(a):A powiedzcie mi jak trasa z Ilz przez Feldbach i potem w Oberpurkla w stronę Murecka wychodzi czasowo w porównaniu z trasą przez Graz i Mureck? Wizualnie wygląda na dużo krócej ale jaka jest droga i czas przejazdu?
Ostatnio jechałem właśnie przez Graz, a teraz chcę jechać w dzień i trochę chciałbym też pooglądać na trasie
.png)
.png)
Lednice napisał(a):boksa napisał(a):a w jakim celu miał bym pisać nieprawde mam coś z tych winiet ??
zachowujesz sie jak dzieciak
każdy jedzie wypocząć tylko zeby szczęśliwie dojechać na miejsce
przejmował bym sie tym jak bym jechał pierwszy raz teraz juz wiem co i jak i czego sie nie robi
a szkoda jak polaka kroją na poboczu ale sami sie proszą ( o 30 euro - 120 zł ) cała rozmowa.
bzdury nie bzdury nie ma co ciągnąć tematu, tylko taka przestroga każdy wie co pisze
Ja nie wiem, co piszesz głupoty, ale piszesz![]()
![]()
Pioerwsze efekty twojej radosnej "twórczości" już są:barkley10 napisał(a):Jeszcze jedna sprawa bo naczytałem się kupy informacji, filmów ip na temat objazdu M+L+P i zgłupiałem czy od Ptuj do Cro jest bezpłatna trasa. Sa jakieś kombinacje przez Trzec itp. Wujek google pokazuje że od Ptuj drogą nr + wjazd na E59 jes bezpłatny. Komu w końcu wierzyć i jak jest naprawdę?
Barkley10 --- jest tak jak w tym wątku napisano wcześniej i nic się nie zmieniło![]()
Chcesz, kup bez sensu winietkę, ale rachunek wyślij boksie
.png)
barkley10 napisał(a):
Jeszcze jedna sprawa bo naczytałem się kupy informacji, filmów ip na temat objazdu M+L+P i zgłupiałem czy od Ptuj do Cro jest bezpłatna trasa. Sa jakieś kombinacje przez Trzec itp. Wujek google pokazuje że od Ptuj drogą nr + wjazd na E59 jes bezpłatny. Komu w końcu wierzyć i jak jest naprawdę?
.png)
uprzedzając pytania wiadukt którym się dojeżdża do tego miejsca nie jest płatny .png)
Dick45 napisał(a):Vjetar napisał(a):Dick45 napisał(a):Nie bardzo rozumiem po co sobie tak życie komplikować tymi rondami w Ptuj i innymi objazdami wystarczy pojechać na przejście w Ormoż i same plusy.Płatna Słowenia ominięta puste przejście bez kolejek ...
Jak jedziesz - może jakaś mapka?
Bardzo proszę
Zjeżdzam z autosrady A2 w Ilz w Austrii. W Ilz nad Autostradą jest duża stacja benzynowa można zrobić sobie postój(w drodze powrotnej dobrze tu jest zaopatrzyć się w winietę bo przy wjeździe ze ślimaka na autostradę łapią). Dakej kierunek Bad Radkersburg, granica po drugiej stronie Gornja Radgora (za rondem bezobsługowa stacja, warto zatankować) dalej Radenci, Ljutomer,Ormoż. Droga trochę kręta ale pusta. Z Ormoż kierujemy się na Varazdin i obwodnicą/drogą szybkiego ruchu dojeżdzamy do autostrady A4 do Zagrzebia. Ogólnie droga przez Austrię malownicza, Słowenia to lasy. Na granicach ospali/zdziwieni pogranicznicy/celnicy. Wg strony internetowej policji słoweńskiej przejście w Ormoż to lokalne Chorwacko-Słoweńskie, ale nikt nie robi problemu.
Pozdrawiam
.png)
dids76 napisał(a):orson napisał(a):A powiedzcie mi jak trasa z Ilz przez Feldbach i potem w Oberpurkla w stronę Murecka wychodzi czasowo w porównaniu z trasą przez Graz i Mureck? Wizualnie wygląda na dużo krócej ale jaka jest droga i czas przejazdu?
Czasowo wychodzi bardzo podobnie. Trasa mi się podobała, trochę kręta w niektórych miejscach, ciekawe widoki, dobrze utrzymana.
Jechałem tak w 2013roku i za dwa tygodnie też tak jadę![]()
.png)
.png)
madi-ad napisał(a):Dla siejących zamieszanie objazd kończy się w tym miejscu![]()
![]()
https://www.google.pl/maps/@46.391578,1 ... 312!8i6656
uprzedzając pytania wiadukt którym się dojeżdża do tego miejsca nie jest płatny
.png)
.png)
walp napisał(a):Dlaczego nie pojechać tak
.png)
paulr napisał(a):A stoją pewnie tam bo jest tam dość sporo miejsca by bezpiecznie zatrzymać pojazdy bez winiety jadące autostradą.
.png)
RKStefan napisał(a):walp napisał(a):Dlaczego nie pojechać tak
To jest normalna trasa objazdu i tak też zwykle jeździłem.
Chłopcy stali sobie (tu powinien być link, ale mi jeszcze nie wolno) dokładnie na środku przy barierce.
Mogli czaić w jedną stronę, mogą teoretycznie też w drugą. Biorąc pod uwagę oznakowania nie mają tam co robić ale nie powinno być ich także w miejscu gdzie stali wczoraj. Swoją drogą ciekawe, czy jakby wprowadzili np. 1-dniowe winietki po 5EU nie opłaciłoby się bardziej niż tropienie objazdowców
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi