bo inaczej po co chciał wjeżdżać na autostradę
hbt, jeśli miałeś na myśli "ślimaka", którego się tak wszyscy boją (razcep Draženci), to problemu nie ma.
Tak jak pisze areq - poczytaj na stronach 8-9 tego wątku.
.png)
.png)
hbt napisał(a):Tak, miałem na myśli "ślimaka".
walp jednak twierdzi, że jest ryzyko.
.png)
.png)
maksymilian84 napisał(a):czy ktos moze mi przeslac linka z droga z regensburg do trogir z pominieciem autostardy slowenskiej jestem laikiem jakby to nie byl dla bardiej doswiadczonych klopot bede wdzieczna
.png)
.png)
Venom555 napisał(a):Tylko raz jechałem tym objazdem. W nocy - powiedzmy ujdzie ale jest ryzyko nadziania sie na patrole Policji. Widziałem je w ruchu i nie słyszałem aby stali na radarach. Przekraczając i tak ciągłe ograniczenia można to jeszcze zdzierżyć. Powrotna droga była w ciągu dnia i zrobiło się mniej komfortowo. Droga sie wydłużyła z wiadomych względów.
Teraz ciągle jeżdżę autostradą - duża oszczędność czasu. Poza tym irytowało mnie to, ze na tym objeździe można było spotkać tylko praktycznie Polaków i czasami jakiś Czech. Niemców czy Austriaków - brak.
Polecam wszystkim autostradę - to koszty tylko 140 zł a warto zaoszczędzić ten czas kosztem tej kwoty.
Co do winiet - mozna kupić jak ktos ma dostęp do odziałów PZMot. Praktycznie w tej samej cenie sa co za granicą.
.png)
hammer napisał(a):Jechałem 3.07.2014 przez objazd słoweńskiej autostrady, polecam.
Przy okazji mozna zjeść bardzo smaczny objazd w jednym z przydrożnych barów
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi