Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Objazdówa po Chorwacji 2011

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lulmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lulmar » 13.12.2010 12:41

Ania W napisał(a):To może taki plan na szybko:
- Primosten :arrow: piękna starówka, dyskoteki też się się znajdą, apartament z internetem także. ;-)

- wyspa Ciovo :arrow: Okrug Gornji :arrow: plaża Cocacabana z parasolkami ;-), wypady na wycieczki do Trogiru, Splitu, Wodospady Krka.

-Makarska :arrow: starówka, piękna promenada, dyskoteki, full atrakcji dla dzieci, wypady do okolicznych miejscowości - powodzenie ma Brela, wjazd na górę sv. Jure, sanktuarium Veprić. Możesz zaliczyć fish-picnic. Do wyboru i koloru. :wink:

- Orebić na Peljesacu - równie popularna mieścina w której coś się dzieje. ;)
:arrow: wypad na Korcule, urokliwa starówka, wycieczka do Dubrovnika, można też zobaczyć Mostar, Wodospady Kravica i sanktuarium w Medjugorje.

A i po drodze do Orebicia z Makarskiej możesz zobaczyć piękne arboretum w Trsteno.

Teraz poczytaj forum i możesz planować ile dni Ci potrzeba i oczywiście dalej zadawać pytania. ;-) Myślę, że wszyscy z Twojej ekipy będą zadowoleni. :twisted:

No to dość drastyczne zmiany. Poczytam, popatrzę. Z dzieckiem to jakoś strasznie dużo jeździć pewnie nie będę chciał dlatego chciałem urokliwe miasteczko na miejscu ale jak warto... Niestety teraz bez opcji ścigania się na Chorwackich Oesach nie będę mieć już takiej frajdy z podróży ;-(
Tk myślę, że 3 lokalizacje na 2-3 tygodnie (+Zagrzeb jako przystanek w podróży) byłoby optymalnie.

A może jeszcze mogłybyście/moglibyście zasugerować jakieś fajne miejsc dla maluchów? Parki wodne, fajne zjeżdżalnie np. ?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.12.2010 13:54

lulmar napisał(a):A może jeszcze mogłybyście/moglibyście zasugerować jakieś fajne miejsc dla maluchów? Parki wodne, fajne zjeżdżalnie np. ?

Na chorwackim wybrzeżu Parków wodnych nie uświadczysz, a najwięcej piachu dla maluchów znajdziesz na wyspie Rab, zjeżdżalnie do morza też są.

Obrazek
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 13.12.2010 14:40

Na Pagu (w m. Pag) jest podobna zjezdżalnia i żwirek.
lulmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lulmar » 13.12.2010 16:11

O, ładne. Dla 3 latka może przyduża ale razem z tatą...

Rab troche poza planem, na Pagu a i owszem jeżeli jest. Tylko gdzie? Za moich czasów (znaczy jak tam 10 lat temu bywałem) to nie widziałem.

A macie jakieś linki do imprez okolicznościowych nad morzem? Może jakieś "wędrowne" pokazy, wystawy? Pamiętam kiedyś w Dubrovniku trafiłem na jakieś publiczne występy teatralne i było całkiem fajnie. Na KRKu festiwal na ulicach Poszukałbym tylko jakieś fajne stronki by się przydały żebym wiedział jak googlowac.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.12.2010 17:45

lulmar napisał(a):A macie jakieś linki do imprez okolicznościowych nad morzem? Poszukałbym tylko jakieś fajne stronki by się przydały żebym wiedział jak googlowac.

Posumujmy.

1. O kasynach gdzie można grać w pokera nikt nie wie. :wink:
2. Aquaparków nad Jadranem nie ma, czasem trafią się rury, większe lub mniejsze. :wink:

3. szukanie imprez w google :arrow: dogadanja :D
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 13.12.2010 18:39

Od siebie dodam jeszcze Istrię. Taką właśnie trasę plus Sarajevo, Banja Luka i Mostar zrobiłem 3 lata temu w 4 tygodnie...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.12.2010 20:55

MWN napisał(a):Od siebie dodam jeszcze Istrię. Taką właśnie trasę plus Sarajevo, Banja Luka i Mostar zrobiłem 3 lata temu w 4 tygodnie...

Z trzyletnim dzieckiem + ekipa :?:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 13.12.2010 21:15

A ta objazdówka na co ma być ? Na namioty , apartamenty czy hotele?
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 13.12.2010 21:33

Janusz Bajcer napisał(a):
MWN napisał(a):Od siebie dodam jeszcze Istrię. Taką właśnie trasę plus Sarajevo, Banja Luka i Mostar zrobiłem 3 lata temu w 4 tygodnie...

Z trzyletnim dzieckiem + ekipa :?:

tego nie napisałem... sam byłbym zdziwiony. Chociaż: kiedy córka miała 4 lata byliśmy we dwójkę na autostopie w PL.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.12.2010 21:42

Wiem MWM, ale pytaĵący jedzie z dzieckiem + ekipa, plan ma ambitny, więc Istria na dokładkę to za dużo atrakcji na jeden wyjazd.

Zresztą wyczytałem gdzieś między wierszami, że Istria Go nie rajcuje :wink:
lulmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lulmar » 13.12.2010 22:36

tą trasę jako pasażer zrobiłem 22 lata temu ;-) Wtedy to był dla mnie dziki zachód + towarzysz Tito na każdym rogu. Teraz zapewne nie rozpoznałbym okolic.
lulmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lulmar » 13.12.2010 22:37

AndrzejJ. napisał(a):A ta objazdówka na co ma być ? Na namioty , apartamenty czy hotele?

Raczej apartamenty chociaż marzą mi się namioty. Niestety wśród znajomych nie mam amatorów kempingów ;-(
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.12.2010 22:47

lulmar napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):A ta objazdówka na co ma być ? Na namioty , apartamenty czy hotele?

Raczej apartamenty chociaż marzą mi się namioty. Niestety wśród znajomych nie mam amatorów kempingów ;-(

Przy 2-4 nocach ceny apartamentów są 20-30 % droższe niż przy wynajmie na 6-7 nocy.
Ostatnio edytowano 13.12.2010 22:48 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
lulmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lulmar » 13.12.2010 22:47

Janusz Bajcer napisał(a):
lulmar napisał(a):A macie jakieś linki do imprez okolicznościowych nad morzem? Poszukałbym tylko jakieś fajne stronki by się przydały żebym wiedział jak googlowac.

Posumujmy.

1. O kasynach gdzie można grać w pokera nikt nie wie. :wink:
2. Aquaparków nad Jadranem nie ma, czasem trafią się rury, większe lub mniejsze. :wink:

3. szukanie imprez w google :arrow: dogadanja :D

ad.1 już co nieco wiem. Facebook okazał się pomocniejszy niż google.
ad.2 Tia... Co ja poradzę że chłopak ma dwie fascynacje: zjeżdżalnie i samochody
ad.3 Dzięki za trop

Ne mam urazu do Istrii tylko:
1. Z 3 latkiem chciałem w miarę możliwości zminimalizować podróże zajmując się wybraną częścią Chorwacji, a przy obowiązkowym punkcie Dubrownik to Istria robi się daleko.
2. Kiedyś było tak, że im dalej na południe tym ludzie miejscowi milsi dla polaków
3. W Puli mnie okradli więc się na nią obraziłem.
Żart.
Ostatnio edytowano 13.12.2010 22:49 przez lulmar, łącznie edytowano 1 raz
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 13.12.2010 22:49

lulmar napisał(a):[
Raczej apartamenty ;-(

Czerwiec to już sezon.Należałoby sprawdzić czy dostaniesz nocleg na dwa trzy dni tak jak to sobie planujesz.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne