Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Objazd A 4.

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy będę płacił za A 4

Pojadę A 4
28
49%
Mam w d...; jadę
12
21%
Mam w d...; nie jadę
17
30%

Liczba głosów : 57

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.05.2012 11:16

Haweł napisał(a):Kolejny wątek dla centusiów, którzy będą darli szaty o parę zeta, a na miejscu przepier.... 10kpln...

Twoje slowa w innym watku...o cenach paliw...

Cenne spostrzeżenie 8O

Normalnie nie wierzę kto założył taki temat :lol:
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 20.05.2012 13:00

jozek75 napisał(a):
Haweł napisał(a):Kolejny wątek dla centusiów, którzy będą darli szaty o parę zeta, a na miejscu przepier.... 10kpln...

Cenne spostrzeżenie 8O

normalnie ja też...;) tak polecał drogę autostradą, że mnie przekonał...;)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 20.05.2012 13:15

jozek75 napisał(a):

Cenne spostrzeżenie 8O

Tak szacowałem, że drugiej strony nie doczeka, a wpisów prawie tyle, ile o objeździe autostrady w Słowenii... :wink:
Bosm@n
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bosm@n » 10.06.2012 20:51

nie zmieniło sie na śląskim odcinku A1 w ostatnim czasie? Nie ma jakiegoś nowego odcinka?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 11.06.2012 07:04

Na A4 nie będzie na razie żadnego nowego odcinka.

Ostrzegam wszystkich przed kolejkami na bramkach w Bielanach Wrocławskich na wjeździe do miasta.
Wczoraj koło południa straciłem ponad 20 min. pomimo Via Boxa.
Później kierowcy stali w 5km korku ponad 1h.
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 11.06.2012 07:45

Wczoraj w godzinach popołudniowych na węźle drogowym Prądy, zjazd z A4 w kierunku Opola, trzeba było odstać w kolejce do bramki zjazdowej około 40 minut.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 11.06.2012 18:53

FUX napisał(a):Na A4 nie będzie na razie żadnego nowego odcinka.

Ostrzegam wszystkich przed kolejkami na bramkach w Bielanach Wrocławskich na wjeździe do miasta.
Wczoraj koło południa straciłem ponad 20 min. pomimo Via Boxa.
Później kierowcy stali w 5km korku ponad 1h.

No niestety się korkuje. Dzisiaj koło 11stej straciliśmy jakieś 10 minut. Tylko co druga bramka obsługuje karty płatnicze. W stronę Wrocławia sama płatność poszła sprawnie, ale w kierunku Gliwic pani poprosiła o wpisanie PINu :roll: .
Bosm@n
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bosm@n » 11.06.2012 19:16

To słabo - a ruch nie będzie mniejszy.... w cro płatnosć kartą to sekunda... szkoda
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 11.06.2012 19:30

Bosm@n napisał(a):To słabo - a ruch nie będzie mniejszy.... w cro płatnosć kartą to sekunda... szkoda

Sekunda może nie, lecz wbijanie PIN-u to już porażka... :evil:
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 11.06.2012 19:44

Bosm@n napisał(a):.... w cro płatnosć kartą to sekunda... szkoda

Po chorwackich doświadczeniach zdecydowaliśmy się właśnie na płatność kartą, żeby nie zawracać głowy odliczaniem tych 16,20 zł. Zwłaszcza, że mamy pay pass. A tu zonk. Najpierw trzeba się było przeciskać na sąsiedni pas, bo tylko na co drugim świeciła się informacja o możliwości zapłaty kartą, potem katre podaje się obsłudze w okienku, która potrafi poprosić o PIN :evil: .

Za bilety w MPK płacę w 3 sekundy.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 11.06.2012 21:02

marze_na napisał(a):
Bosm@n napisał(a):.... w cro płatnosć kartą to sekunda... szkoda

Po chorwackich doświadczeniach zdecydowaliśmy się właśnie na płatność kartą, żeby nie zawracać głowy odliczaniem tych 16,20 zł. Zwłaszcza, że mamy pay pass. A tu zonk. Najpierw trzeba się było przeciskać na sąsiedni pas, bo tylko na co drugim świeciła się informacja o możliwości zapłaty kartą, potem katre podaje się obsłudze w okienku, która potrafi poprosić o PIN :evil: .

Za bilety w MPK płacę w 3 sekundy.

Po pierwsze i najwazniejsze jest zdecydowanie za mało stanowisk na nowym płatnym odcinku.

Po drugie i równie ważne. W Polsce ludzie są hmm, tacy mamławi. Podjeżdza przede mną rodzinka, dwie osoby etc. Stają przy bramce.
I zaczynają szukać pieniędzy. :evil:
Nie mogli ich wcześniej przygotować ?
To takie trudne ?
Jakaś niespodzianka, że trzeba będzie zapłacić.
Potem jak znajdą to płacą, niespiesznie.
Potem dostają resztę. I zamiast odjechać z piskiem to upychają drobniaki do portfela.

Ja mam bramki kilkanaście lat już. I kilka tysięcy przejechań. Co trzeci kierowca tak się zachowuje.

A jak widze kogoś kto płaci kartą 9 zł, to zaczynam żałować, że w Polsce nie ma powszechnej dostępności broni :D
Cóż z tego, że w Chorwacji może szybciej idzie kartą płacić (choć ja takich wspomnień nie miam). Tu jest Polska. W zimie też chodzicie w podkoszulce, bo w Chorwacji jest ciepło ? :D

To samo jest z ruszaniem z czerwonego. Nigdy nie mogę się nadziwić, że po ja już jestem 50 m od skrzyzowania a inni dopiero bieg zmienają (a samochód taki sobie mam).
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone