Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Obiad na Węgrzech

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bolo.pl
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bolo.pl » 20.06.2012 10:57

A ktoś może tam już był?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 20.06.2012 11:02

bolo.pl napisał(a):A ktoś może tam już był?

No był Haweł i maka
bolo.pl
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bolo.pl » 20.06.2012 11:09

Chcę się tam wybrać tylko nie wiem czy jechac w ciemno czy rezerwować i jak nie mówią po polsku to czy się dogadam.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 20.06.2012 11:14

To że na stronie internetowej nie ma wersji polskiej to nic.
Zazwyczaj ma miejscu jest bogata oferta językowa.

A jak nie...zawsze się można dogadać tylko czasem ręcę bolą... :wink:
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 20.06.2012 12:49

Jacek S napisał(a):

No był Haweł i maka

No pisalem,ze bede tam pierwszy raz w tym roku,maka byl i dal namiary,ze strony www widac,ze miejsce bardzo fajne i ceny w cenniku,tez do przyjecia...
bolo.pl
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bolo.pl » 20.06.2012 13:33

Haweł napisał(a):
Jacek S napisał(a):

No był Haweł i maka

No pisalem,ze bede tam pierwszy raz w tym roku,maka byl i dal namiary,ze strony www widac,ze miejsce bardzo fajne i ceny w cenniku,tez do przyjecia...

A rezerwowałeś już miejsce czy jedzies w ciemno?
_Rafi_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) _Rafi_ » 20.06.2012 13:55

No to wszystko jasne :? . Myslałem ,że jak piszesz fajny zajazd z menu po polsku to masz sprawdzone miejsce . Po tym języku ze stronki to tylko pizze potrafie zamówić,a myslałem ,że w nocy zjemy coś delikatnego .
bolo.pl
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bolo.pl » 20.06.2012 14:39

_Rafi_ napisał(a):No to wszystko jasne :? . Myslałem ,że jak piszesz fajny zajazd z menu po polsku to masz sprawdzone miejsce . Po tym języku ze stronki to tylko pizze potrafie zamówić,a myslałem ,że w nocy zjemy coś delikatnego .

Chyba bedziemy musieli jesc pizze razem bo ja tez nic poza pizza nie rozumie
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 20.06.2012 15:10

_Rafi_ napisał(a):No to wszystko jasne :? . Myslałem ,że jak piszesz fajny zajazd z menu po polsku to masz sprawdzone miejsce . Po tym języku ze stronki to tylko pizze potrafie zamówić,a myslałem ,że w nocy zjemy coś delikatnego .

Jacek S pisal,ze maka tam byl i podal linka ze strona,stad mam namiary na ta knajpe i bede tam tylko na obiad...
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 20.06.2012 15:13

bolo.pl napisał(a):

Chyba bedziemy musieli jesc pizze razem bo ja tez nic poza pizza nie rozumie

Menu jest po angielsku (na www) więc chyba nie będzie tak źle.
(można sobie tłumaczenie przed wyjazdem zrobić)
_Rafi_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) _Rafi_ » 20.06.2012 15:19

A w innych miejscach coś ciekawego cos macie sprawdzonego jeszcze w Słowacji , początek Węgier lub bliżej Budapesztu.Chodzi o to żeby stanąc spokojnie odpocząć,wypić kawkę i ewentualnie coś przekąsić w miarę lekkiego,żeby w trasie rewolucji nie było :wink: . Z chęcią może jakieś knedliczki z sosem bym na Słowacji zjadł :D .
bolo.pl
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bolo.pl » 21.06.2012 07:50

_Rafi_ napisał(a):
Haweł napisał(a):Kawalek dalej jest fajny zajazd,menu po polsku,noclegi i male atrakcje:
http://www.berenyifogado.hu/pl
Nawet namiar na gps jest podany i ceny potraw...od Zamardi do Nagykanizsa jest okolo 100 km,wiec niecala godzinka drogi...

Widze na stronce menu nie jest po polsku.Czy napewno na miejscu jest karta polska ? Może cos polecasz z ich menu,bo widzę i miejsce spoko i ceny przystępnę z chęcią bym tam przycupnął odsapnąć .

Powiem tak pisałem do nich już chyba ze 3 maile w tym jeden po angielsku i nic. Zero odpowiedzi - nie wiem czy tam jechac a jak sie okaze ze nie beda mieli wolnych miejsc? Może udało sie komuś nawiązać z nimi kontakt? Będę wdzieczny za pomoc
monia74
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia74 » 22.06.2012 17:41

Witam w zeszłym roku zawitaliśmy tam na krótki postój z obiadem i powiem tak miejsce bardzo fajne ,ale ciężko dogadać się my tylko po polsku i angielsku.Niestety obsługa bardzo słabo po angielsku ,a karta dań w języku angielskim kompletnie niezrozumiała więc po skosztowaniu pysznej pizzy .Ruszyliśmy w dalszą drogę.Zauważyliśmy że sporo gości mówiło po niemiecku i obsługa lepiej dogadywała się.Ale miejsce na postój myśle godne polecenia .
_Rafi_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) _Rafi_ » 22.06.2012 19:00

monia74 napisał(a):Witam w zeszłym roku zawitaliśmy tam na krótki postój z obiadem i powiem tak miejsce bardzo fajne ,ale ciężko dogadać się my tylko po polsku i angielsku.Niestety obsługa bardzo słabo po angielsku ,a karta dań w języku angielskim kompletnie niezrozumiała więc po skosztowaniu pysznej pizzy .Ruszyliśmy w dalszą drogę.Zauważyliśmy że sporo gości mówiło po niemiecku i obsługa lepiej dogadywała się.Ale miejsce na postój myśle godne polecenia .

Kartą bez problemu można płacić,bo nie chce mieć garści reszty w forintach .
kropi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kropi » 22.06.2012 20:19

Byłem kilka razy na Węgrzech i z wyjątkiem słynnej smoczej knajpy w Csornej nigdzie nie widziałem menu po polsku, ale z dogadaniem nie miałem żadnych problemów - jak już pan ani po angielsku, ani po niemiecku, to zasuwałem nieśmiertelne "Lengyel vodiok - nem tudom magyarul" , (mniej więcej - jestem Polakiem, nie rozumiem po węgiersku) i na migi pokazywałem, że chcę sobie pojeść - na co twarz się panu rozjaśniała i przynosił coś dużego i dobrego, a rachunek nawet w studenckich czasach nie zabijał.
Chyba nas tam (jeszcze) lubią 8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi