Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Noc na promie

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marcin.k
Odkrywca
Noc na promie

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin.k » 04.02.2008 19:12

Planuję przeprawę promową z Rijeki do Starego Gradu w minimalistycznej opcji, czyli jedynie z biletem na pokład. Zastanawiam się, czy jest możliwe przebywanie (a więc i spanie) we własnym aucie podczas rejsu? Może ktoś z forumowiczów próbował czegoś takiego bdź podejrzał takich pomysłowych podróżnych? Po prostu ciekawe, czy obsługa promu przegania takich spryciarzy? :oops:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 04.02.2008 19:20

Możesz mi powiedzieć po jaką cholerę założyłeś nowy topic :?: :evil: Każde pytanie co Ci się nasunie będzie nowym tematem :?: :?
marcin.k
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin.k » 04.02.2008 19:24

No cóż, usunąć się nie da
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 04.02.2008 19:54

marcin.k napisał(a):Planuję przeprawę promową z Rijeki do Starego Gradu w minimalistycznej opcji, czyli jedynie z biletem na pokład. Zastanawiam się, czy jest możliwe przebywanie (a więc i spanie) we własnym aucie podczas rejsu? Może ktoś z forumowiczów próbował czegoś takiego bdź podejrzał takich pomysłowych podróżnych? Po prostu ciekawe, czy obsługa promu przegania takich spryciarzy? :oops:

Nie wolno przebywanie i spanie w aucie podczas rejsu promem.
Sprawa bezpieczenstwa!
see- warning:
http://www.jadrolinija.hr/default.aspx?dpid=1360
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 04.02.2008 20:34

marcin.k napisał(a):No cóż, usunąć się nie da

Więc na przyszłość nie zakładaj :lol: :wink: Potwierdzam, w samochodzie spać nie możesz, bo samochody jadą na niskich pokładach które są zamykane po ich zaparkowaniu. Kolejna rada, bo spotkałem w Rijece Polaków którzy o tym nie wiedzieli i daliby d... gdybym ich nie poinformował. To co potrzebujesz na noc/rano zabierz ze sobą w oddzielnie spakowanej torbie, bo dostęp do samochodu możesz mieć mocno utrudniony lub wręcz niemożliwy nawet jak na kolanach za obsługą będziesz chodzić bo może Twój samochód trafić na piętro (tak parkowane są samochody a podest podniosą).

Z tego co pamiętam różnica w cenie pomiędzy opcją deck a kabiną wynosi niespełna 400 pln. W opcji kabinowej masz wliczony własny prysznic, WC i poranne pyszne śniadanko z jeszcze pyszniejszą prawdziwą espresso.
Wiele nie napisałem i nie mam natchnienia się zabrać ale o przeprawie promowej, którą Ty planujesz, zdążyłem napisać parę słów tutaj

I jeszcze raz proszę, nie zakładaj nowych tematów, bo się zamknę w sobie i więcej się ode mnie nie dowiesz :wink:
marcin.k
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin.k » 04.02.2008 22:19

Postaram się dostosować.1-sze koty już za płotem.
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 05.02.2008 15:45

Jeśli nie płyniesz z dzieckiem, tak jak Rysiek, to opcję kabinową uważam za calkowicie zbędną-w przypadku rejsu do Stari Gradu czyli tylko noc. Nawet na najsłabszym pod względem komfortu promie Liburnja masz do dyspozycji duży hol kawiarniano-poczekalniowy pod dachem - do tego ławki i leżaki na zewnątrz. Jak już wiele razy na tym forum pisałem-nocka spędzona pod gwiazdami na pelnym morzu w śpiworze zostanie w mojej pamięci juz chyba na zawsze, niesamowite przeżycie. Jeśli pogode miałbyś kiepską zawsze jest się gdzie schronić ( my mieliśmy super).
Kabiny to dobre rozwiązanie jak się płynie dalej na Korcule czy do Dubrovnika no i oczywiscie przy podrózy z dzieckiem.
PozdraV

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone