Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nietypowe zagrożenie na drodze - straszne i śmieszne.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 01.12.2007 16:42

Chciałbym się z Wami podzielić dość nietypową "przygodą", która przytrafiła się mi na drodze. Otóż jadąc przez przedmieścia Świdnicy zobaczyłem, że jadącą z naprzeciwka ciężarówkę zaczyna wyprzedzać jakiś samochód. Było to na łuku i ów samochód nacierał czołowo na busa, którym podróżowałem. Kierowca ciężarówki wykazał się sporymi umiejętnościami i skończyło się na tym, że wariat z osobówki po prostu otrzymał potężny cios z bok samochodu od TIR-a, przekoziołkował i wylądował w rowie, a ciężarówka zatrzymała się na metr, dwa od busa, którym jechałem. Nie pamiętam nawet modelu tego samochodu, ale pamiętam jedno, rzecz nietypową i powiem wręcz, powiewającą grozą. Otóż po pewnej chwili gdy między innymi kierowca naszego busa podbiegł do tego wariata, on ocknął się i wybiegł ze swojego samochodu. Był ubrany w coś na kształt uszytego na miarę prześcieradła z wyhaftowaną hostią oraz dziwny, biały szal. Nie był to na 100% zakonnik. Człowiek ten wybiegł, a po słowach naszego kierowcy: "coś ty narobił człowieku" odparł: "ja nie jestem człowiekiem, ja jestem bogiem". Następnie zaczął mówić, że nazywa się Jahwe, krzyczeć, że za chwilę te wszystkie samochody mogą być jego. Następnie pobiegł w kierunku Świdnicy. Kilka osób go powstrzymało, obezwładniło. Później przyjechała Policja, a my odjechaliśmy. Jest to sytuacja autentyczna, zdarzyła się wczoraj (tj. 30 listopada) rano. Powiem Wam, że byłem w niezłym szoku, a facet ten (25 - 30 lat) wyglądał mi na jakiegoś prominentnego członka sekty, będącego pod wpływem narkotyków.
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 01.12.2007 17:05

8O
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 01.12.2007 17:09

Ta sytuacja wydaje się być nieprawdopodobna, ale uwierzcie mi, zdarzyła się na prawdę. To był dla mnie niezły szok. Nie wiem czy bardziej mnie zszokowała ta sytuacja na drodze, czy sylwetka owego "Jahwe".
keruj7
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) keruj7 » 01.12.2007 19:38

Ja mogę uwierzyć we wszystko co może się wydarzyć na naszych i nie tylko na naszych drogach :roll:
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 01.12.2007 20:11

:D :D :D :D
Różne świry żyją na tym swiecie. Dobrze że Tobie się nic nie stało!
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 01.12.2007 20:28

madzia1981 napisał(a)::D :D :D :D
Dzięki :) W sumie też tak do tego podchodzę, ale jak sobie zdam sprawę, że ten koleś nawet bez prawa jazdy znowu wejdzie do swojego auta i tym razem kogoś zabije, to mnie szlag trafia :x
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 01.12.2007 20:29

Torcida1 napisał(a):
Dzięki :) W sumie też tak do tego podchodzę, ale jak sobie zdam sprawę, że ten koleś nawet bez prawa jazdy znowu wejdzie do swojego auta i tym razem kogoś zabije, to mnie szlag trafia :x

Nie każdy może na swojej drodze spotkać Jahwe.Czuj się wybranym.
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 01.12.2007 22:20

AndrzejJ. napisał(a):
Torcida1 napisał(a):

Nie każdy może na swojej drodze spotkać Jahwe.Czuj się wybranym.
Żebyś wiedział:P:P
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 01.12.2007 22:36

Już to gdzieś kiedyś pisałam, ale wierz mi cała harmonia tego świata składa się z elementów sprzecznych. :wink: :wink: :wink: Jednakże osobiście przeżyć coś takiego? :roll: :roll: :roll: Wierz, mi to naprawdę incydentalne przeżycie... 8O 8O 8O :papa:
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 02.12.2007 11:49

Prawda:P Ale wolałbym się czuć wybranym w inny sposób, np. wygrywając milion z totka:P

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone