janniko napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Kolejny kraj wchodzi do Unii , parę innych też chce, to kiedy wg Ciebie Janniko rychły koniec tego absurdu![]()
Możesz podać chociaż przybliżoną datę![]()
To, że kolejny frajer (a może naiwny cwaniaczek) podłącza się do jakiejś tam upadającej korporacji nie świadczy o tym, że korporacja ma się dobrze.. wręcz odwrotnie..
A co do daty?
Dokładnie nie jestem w stanie powiedzieć, bom nie Kasperski ani inna wróżka z Medżugoria, ale tak na mój chłopsko-robotniczy rozum biorąc, to myślę sobie, że za rok lub półtorej będziemy świadkami rozpadu UE w obecnej postaci i powstania nowych (nie wiem czy lepszych) struktur.
I jestem święcie przekonany, że Polska, Węgry, Bułgaria, Słowacja (może też Rumunia) wyjdą na tym o wiele lepiej, z pewnością nieźle wyjdą na tym W. Brytania i kraje skandynawskie i nadbałtyckie, a za to prawdopodobnie najbardziej stracą (chwilowo) Niemcy, Francja i Niderlandy.
Moja "prognoza" opiera się wyłącznie na opiniach socjologów amerykańskich i niektórych europejskich (rozsądnie myślących i niezależnych).
To nie są broń Boże żadne moje wymysły, bom za durny, a nie też życzenia. Po prostu na to wskazuje logika...
Ale najbardziej ucierpią prawdopodobnie wszelkie organizacje lewackie i liberalne, bo utnie im się dostęp do nieograniczonego źródła żerowania...
ot tak panie Januszu
PS
A tak na marginesie, to wczesnym latem będziemy (z moją kapelą) prawdopodobnie grać wspólne koncerty z Piekarczykiem w Nowym Sączy, więc już teraz zapraszam.
chyba Kaszpirowski... wróżbito od siedmiu boleści...

.png)
.png)
.png)
.png)