Nie dałem zarobić Słoweńcom,bo... sami mnie do tego namówili
napisał(a) Bahama » 06.07.2008 20:25
Pozdrawiam właśnie wróciłem i zaraz idę na zasłużony odpoczynek, napiszę Wam tylko o śmiesznym zdarzeniu

Wiadomo Słowenia - winietka 35 euro, więc bedąc w Ptuj programuję nawigację na Sentilj. Ta prowadzi mnie pęknie wzdłuż rzeki w Mariborze po czym diablica ładuje mnie na trasę szybkiego ruchu oczywiście płatną. Wkurzony staję na parkingu - i pytam gościa gdzie można kupić tę diabelską winietkę i mam gdzieś te 35 euro

Ten mi wskazuje jakiś sklep Trafiika a tam siedzi pełno kierowców przy barze i mówią: Nie kupuj winietu my ci pokażemy starą trasę miejską na tzw. Starą Ciestinę

No to dawaj:
wzdłuż rzeki w Mariborze - mostem - za mostem w lewo - do świateł w prawo - koło dworca kolejowego - prosto - i teraz najważniejsze - nie kierować się na Sentilij tylko na - PESCINĘ ! Pięknie wyjechałem w Austrii starym przejściem
35 euro w kieszeni, ale za to 5 dych polskich w tył bo gość z suszarką czatował na mnie w Głubczycach

uwaga na wyjazd ze stacji benzynowej - myślałem że jestem już poza, a to był nadal teren zabudowany...
Zjechałem Zadar, Nin, Petrćane, Zaton, Trogir, Szybenik, wyspy Kornati. Jak coś interesuje pytajcie !
NAJLEPSZA PLAŻA W CHOWACJI DLA DZIECI ????
OCZYWIŚCIE ZATON !!! REWELACJA - PIASZCZYSTA I POPŁYWAĆ MOŻNA !
TYLKO JESLI KTOŚ AKCEPTUJE OPŁATĘ 50 KUNA NA DZIEŃ

Ostatnio edytowano 07.07.2008 08:01 przez
Bahama, łącznie edytowano 1 raz