Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Największą niespodziankę zrobił nam kilkunastocentymetrowej wielkości zaskroniec...........
...na terenach górskich i podgórskich w okolicach Bielska Białej nie jest to częsty widok, a skoro jest mozna powiedzieć noworodek to znaczy że musi sie tam rozmnażać
Ostatnio edytowano 02.08.2011 21:48 przez Basior1978, łącznie edytowano 1 raz
Pod pewną folią zostawioną przed turystę chroniła się przed drapieznikami takimi jak motokrosiści itp.
Ciekawostką jest to że w dwóch łapkach ma ona amputowane palce i tutaj ciekawostaka ze strony Pani Doktor Koali.
Salamandry mają właściwości dużo lepsze niz na przykład jaszczurki czy padalce jako gady.
Im jeśli odrasta ogon to nigdy nie jest taki sam jak pierwotny a slalamandra ma gen, w którym odtwarza nawet z kośćcem całą kończynę.
Do 40 dni maja jej odróść pełne kończyny upalcowane.....zobaczymy czy tak jest.
Podobno bocianów ubywa, a teraz, w czasie jazdy przez Polskę, jakoś wyjątkowo dużo ich widziałem.
Nawet po kilkanaście chodziło naraz po świeżo oranym polu.
Inna sprawa, że, jak widziałem, w wielu miejscach, przy okazji budowy dróg, osusza się całe połacie łąk.
Może to tylko na czas budowy, a potem się unormuje?
Mam nadzieję, że brali to pod uwagę.