Basior1978 napisał(a):weldon napisał(a):Znając życie, to chcieli budować autostradę tamtędy, a twoje znalezisko zablokuje rozwój regionu na najbliższe sto lat, bardziej, niż jeden głupi dźwig zablokował krakowskie Balice![]()
![]()
Albo to rozlewisko nie jest za duże, albo masz oczka niesamowite, żeby takie małe coś wypatrzeć![]()
Moje by nawet nie poczuło tego na języku
Rozlewiska stanowią małe oczka tak jakby takie małe stawki połączone różnymi strumyczkami. Te bagna są częścią byłych starorzeczy gónej Wisły.
A jak zablokuje budowe to zablokuje hejno co tylko ekolodzy mogą.
A co do Twojej terrarystycznej piękności to miałem kiedyś taki śmieszny przypadek w Cieszynie nad Olzą kiedy musiałem jechać na interwencję do potwora z Loch Ness.
Pewnego dnia dostałem dziwny telefon i pojechaliśmy tam z karabinkiem z zapasem pocisków usypiających.
Przesłuchując wędkarzy usłyszałem "Panie my tu wędkujemy a tu z wody z krzaków wychodzi zielony kolczasty smok, to wędki w trawę i nogi za pas"
To był okaz teraz gdzie szukać właściciela?
Podaliśmy do publicznej wiadomości że zguba się znalazła i jest do odebrania.
Na drugi dzień jedzie konwój na sygnale cztery radiowozy, ale patrze przez okno jakieś dziwne. Wychodzą faceci w czerni czeska policja o co chodzi?
Się okazało że zguba należała do jednego z posłów który miał domek w pobliżu rzeki granicznej a jego pupilek mu uciekł z ogródka.
I tak widziałem się jeszcze z nimi ze cztery razy w różnych odstępach czasowych.

.png)

.png)

.png)