napisał(a) romuald22 » 14.03.2011 23:46
smoki3 napisał(a):
Taka jedna moja sprawa odkładana, to ..... Przegranie około dwustu kaset magnetofonowych z lat osiemdziesiątych i dziewięćdziesiątych w format MP3. W tym tygodniu zabrałem się za nie. Są w nich całkiem niezłe perełki Black Sabaty, Basia- po polsku, Cohen, The Moody Blues i sam nie wiem, co jeszcze. Niestety już kilka odrzuciłem z powodu katastrofalnej, jakości rozciągającej się taśmy. Dobrze, że jeszcze zima, potem nie będzie czasu ich przegrywać. Zejdzie się chyba kilka lat....
Hmm...Też jeszcze mam kilkaset kaset magnetofonowych ale są już ładnie upakowane w kartonowych pudłach i pozaklejane. Po co ??? Tak szczerze to sam nie wiem. Ku pamięci, historii i takich tam sentymentalnych spraw...
Jednak większość z tego co na tych kasetach - mam już na płytach. Troche się zakupiło jak juz człek się wykształcił i do pracy poszedł, część od znajomych, którzy podobne muzyczne pasje mieli, a część z internetu. Choćby w formacie stratnym MP3 ale to przecież właściwie podobne do jakości kasety sprzed 20 czy 30 lat. Tak z internetu. Chcę przypomnieć,że póki co w polskim prawie ściąganie muzyki dla własnych potrzeb jest zgodne z prawem. Reasumując
Smoki3 - moze spróbuj inną drogą mieć co już miałeś.
Leszek Skupin napisał(a): Mam kasetę VHS z nagraną transmisją z pogrzebu Jana Pawła II jak to przerzucić na DVD... Chyba ponad dwie godziny tego jest... cenna rzecz. Pomoże ktoś Kasetę wysyłam z pieniążkami na powrót
Mogę to zrobić. Bezinteresownie. Napisz maila na
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl. Pozdrawiam.