Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najtańsze prywatne kampingi?

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.06.2016 12:29

naploch napisał(a):czy któryś szczególnie polecisz, żeby dzieci miały w miare spoko do zejścia plaże? - mamy zamiar się przenosić - przydałby się tutaj jakiś mały przewodnik dla jadących pod namiot zwłaszcza z dziemi.

search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=na+kemping+z+dzie%C4%87mi
naploch
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) naploch » 30.06.2016 12:35

Jeszcze raz dzięki - poczytałem, nie ma jednak o cenach jak z tymi dwoma dwojkami w porównaniu do wielkiego namiotu 6os,tego dowiem sie na miejscu jak nie ma w cenniuku. Czyli taka parcele zaraz przy wodzie w sumie warto wziąść (jakby była wolna) zamiast pojedynczych opłat? Pytam tyle bo swieżak jestem, pomimo ze juz sporo sie naczytałem na forum a to moj pierwszy wypad zagraniczny z rodzina samochodem pod namiot, jakby zabawnie to nie brzmiało :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.06.2016 13:08

naploch napisał(a):Jeszcze raz dzięki - poczytałem, nie ma jednak o cenach jak z tymi dwoma dwojkami w porównaniu do wielkiego namiotu 6os,tego dowiem sie na miejscu jak nie ma w cenniuku. Czyli taka parcele zaraz przy wodzie w sumie warto wziąść (jakby była wolna) zamiast pojedynczych opłat? Pytam tyle bo swieżak jestem, pomimo ze juz sporo sie naczytałem na forum a to moj pierwszy wypad zagraniczny z rodzina samochodem pod namiot, jakby zabawnie to nie brzmiało :)

A więc jeszcze raz.
Oplata na kempingach w Chorwacji jest zróżnicowana,
Na dużych kempingach jest opłata za parcelę i wtedy w jej cenie jest postawienie namiotu, samochodu i prąd.
Na małych kempingach jest oddzielna opłata za namiot, samochód, prąd.
W sezonie o parcele/miejsca w pierwszej linii brzegowej trudno, chyba że trafisz na to miejsce jak ktoś akurat je opuszcza i nie jest zarezerwone.
Opłata za osoby i taksa klimatyczna jest zawsze. (małe dzieci do 4-5 lat gratis - bez opłaty)

Jeśli masz dwa namioty, to na parceli za drugi jest dodatkowa opłata.
Na małych kempingach czasem jest zróżnicowana opłata za namiot mały i duży.
markx
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) markx » 02.07.2016 19:49

Na poczatku sierpnia wybieram sie pierwszy raz do Chorwacji na ok 10 dni. Szukam jakiegos fajnego kempingu do ok 25 euro. Miejsce nie jest konkretnie sprecyzowane. Powiedzmy od Istrii do Omisa. Fajnie gdyby to nie bylo na totalnym zadupiu, tylko zeby mozna bylo cos pozwiedzac w okolicy, wyskoczyc na jakies lody/piwo wieczorem, czy tez na jakis plac zabaw dla dzieci. Bedziemy podrozowac auto mini van + namiot 4 os. Czy to wogole jest mozliwe w tej cenie?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.07.2016 20:09

markx napisał(a):Na poczatku sierpnia wybieram sie pierwszy raz do Chorwacji na ok 10 dni. Szukam jakiegos fajnego kempingu do ok 25 euro. Miejsce nie jest konkretnie sprecyzowane. Powiedzmy od Istrii do Omisa.

Straszny rozrzut jeśli chodzi o miejsce.
Za te 25 euro ile osób ma być na kempingu :?:
markx
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) markx » 02.07.2016 20:17

Rozrzut, bo jak pisalem ani razu nie bylem w Cro i nie wiem czego sie spodziewac :) Po prostu nie mam ulubionego miejsca :D Dlatego tez nie chce jechac gdzies bardzo daleko. Wazne, zeby bylo morze :D 2 osoby dorosle i dziecko 9 lat.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.07.2016 20:30

http://camp-barinica.com/pl/cennik-kemping-barinica/

http://www.camp-tomas.com/

Na tych kempingach 25 euro za dobę wystarczy.
Na piwo trzeba jechać do Primošten - ale kierowca nie wypije :wink:
emt
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) emt » 02.07.2016 22:52

Jesteśmy z 6 letnim dzieckiem na Zelena Laguna koło Porec, polecam z czystym sumieniem. Jest bardzo dużo miejsca wolnego w tzw. "free zone", co najważniejsze wg mnie jest bardzo dużo cienia. Kamping baaaaaaardzo duży, ale bardzo cichy, po za 3 barami nie ma więcej rozrywek. Plaży jest tak dużo, że każdy znajdzie coś dla siebie (kamyki, skały, podesty co kto sobie życzy).

Obok, dosłownie przez płot jest Bijela Uvala, też jest super. Jest więcej rozrywek, ale tu wg mnie są fajniejsze plaże chociażby dla dzieci.
markx
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) markx » 02.07.2016 23:43

emt napisał(a):Jesteśmy z 6 letnim dzieckiem na Zelena Laguna koło Porec, polecam z czystym sumieniem. Jest bardzo dużo miejsca wolnego w tzw. "free zone", co najważniejsze wg mnie jest bardzo dużo cienia. Kamping baaaaaaardzo duży, ale bardzo cichy, po za 3 barami nie ma więcej rozrywek. Plaży jest tak dużo, że każdy znajdzie coś dla siebie (kamyki, skały, podesty co kto sobie życzy).

Obok, dosłownie przez płot jest Bijela Uvala, też jest super. Jest więcej rozrywek, ale tu wg mnie są fajniejsze plaże chociażby dla dzieci.

Ile płacicie? Nie mogę znaleźć cennika. Rozumiem, że nie trzeba rezerwować?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.07.2016 23:56

markx napisał(a):
emt napisał(a):Jesteśmy z 6 letnim dzieckiem na Zelena Laguna koło Porec, polecam z czystym sumieniem. Jest bardzo dużo miejsca wolnego w tzw. "free zone", co najważniejsze wg mnie jest bardzo dużo cienia. Kamping baaaaaaardzo duży, ale bardzo cichy, po za 3 barami nie ma więcej rozrywek. Plaży jest tak dużo, że każdy znajdzie coś dla siebie (kamyki, skały, podesty co kto sobie życzy).

Ile płacicie? Nie mogę znaleźć cennika. Rozumiem, że nie trzeba rezerwować?

Kempingi Zelena Laguna i Bijela Uvala na Istrii (i wiele innych) nie kwalifikują się do tanich :idea: i prywatnych :wink:

Cennik ZL >>> http://hr.lagunaporec.com/kamp-zelena-l ... ene?bs=282
Cennik BU >>> http://hr.lagunaporec.com/kamp-bijela-u ... ene?bs=282
Arias
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arias » 03.07.2016 09:29

Hej!

Szukam taniego, prywatnego kempingu na wyspie Pag. Chcemy tam spędzić około 4 dni. Dwie osoby dorosłe i motocykl. Nie potrzebujemy przesadnych wygód (baseny i inne atrakcje). Ważne, żeby było w miarę czysto i tanio. Na kempingu będziemy pewnie tylko nocować, a w trakcie dnia szwędać się po wyspie, zwiedzać najsłynniejsze plaże Pag-u (Rucicia, Beretnica). I żeby wieczorkiem można było wyskoczyć na piechotę do jakiegoś miasteczka na piwko czy kolacje. Raczej wolałbym chyba okolice Novalji niż miasteczka Pag (z racji bliskości na wspomniane wyżej plaże).

Znajdziemy taki kemping na Pag-u?

Pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.07.2016 09:54

Arias napisał(a):Hej!

Szukam taniego, prywatnego kempingu na wyspie Pag.

Znajdziemy taki kemping na Pag-u?

Pozdrawiam

Hej :!:

Kempingi na Pagu

http://www.avtokampi.si/kampi.asp?drzav ... =1&otok=11

Sprawdź cenniki - zobaczysz, który najtańszy :idea:

Są jeszcze inne - ale bez cennika >>> http://www.chorvatsko.cz/kemp/minidalm.html
_arek_
Odkrywca
Spokojny prywatny camping/pole namiotowe.

Nieprzeczytany postnapisał(a) _arek_ » 05.07.2016 09:22

Witam serdecznie.

Dwa lata temu pierwszy raz wybraliśmy się do Cro i byliśmy zachwyceni. Jechaliśmy wtedy na wyspę Brać dokładnie Bol.

Po drodze nocowaliśmy pod namiotem na małym prywatnym przydomowym polu campingowym w miejscowości Bibinje. Camping zaraz przy plaży za płotem Jardan. Było przyjemne miło i spokojnie mimo iż były to tylko 2 nocki.

W tym roku chcielibyśmy wybrać się typowo pod namiot na około tydzień czasu. Jednak nieco bliżej - Istria , lub okolice Crikvenicy, Senj ewentualnie inne polecane regiony jednak nie za daleko....

Rozglądałem się po Google ale tam są tylko wielkie molochy campingowe z cenami 30-40e za dobe a my szukamy czegoś podobnego jak wtedy małe zaciszne pole, tanio miło i przyjemnie. Nie potrzebne nam baseny, ślizgawki, kawiarnie na terenie campingu....

Jeśli ktoś zna namiary na takie małe prywatne przydomowe campingi gdzie można rozłożyć namiot, z dostępem do kuchni, prysznica i bliskim położeniu od wody to będę wdzięczny.....

Panie Januszu Bajcer liczę tu na Pana i pański bogaty wachlarz miejsc z namiotem odwiedzonych :mrgreen:

Chyba, ze ewentualnie jechać w ciemno i szukać na miejscu ??

Będę wdzięczny za wszelakie pomocne informacje :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Spokojny prywatny camping/pole namiotowe.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.07.2016 10:14

_arek_ napisał(a):Witam serdecznie.
Panie Januszu Bajcer liczę tu na Pana i pański bogaty wachlarz miejsc z namiotem odwiedzonych :mrgreen:

Witam.
Niestety na Istrii trudno o mały spokojny kemping.
Chyba ze coś z tej listy >>> http://www.chorvatsko.cz/kemp/miniistra.html

Jeśli ma być blisko to Senj jak najbardziej - jest kilka małych kempingów.
http://www.tz-senj.hr/ponuda/kampovi/

Albo Kvarner >>> http://www.chorvatsko.cz/kemp/minikvar.html

Ewentualnie Sveti Petar na Moru o którym była mowa kilka postów wcześniej.
http://www.chorvatsko.cz/kemp/minidalm.html
piotrulex
Koneser
Re: Spokojny prywatny camping/pole namiotowe.

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 05.07.2016 10:24

_arek_ napisał(a):
Rozglądałem się po Google ale tam są tylko wielkie molochy campingowe z cenami 30-40e za dobe a my szukamy czegoś podobnego jak wtedy małe zaciszne pole, tanio miło i przyjemnie. Nie potrzebne nam baseny, ślizgawki, kawiarnie na terenie campingu....

Bardzo bym chciał aby camp na który jeździmy kosztował te 30, 40 czy nawet 50E za dobę ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi