Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najpiękniejsze polskie piosenki.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kasiulka85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasiulka85 » 10.12.2008 14:23

Również
JELONEK- AKKA
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 10.12.2008 14:24

Okazuje się, że polska scena rockowa jest pełna perełek :D Obrazek Obrazek Obrazek
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 10.12.2008 14:32

Wczoraj oglądałem na TVP Kultura niesamowity koncert.
Mały fragmencik Niemen Aerolit
Tantal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tantal » 10.12.2008 14:34

Leszek Skupin napisał(a):Okazuje się, że polska scena rockowa jest pełna perełek :D Obrazek Obrazek Obrazek

Szkoda tylko, że to wszystko są tylko wspomnienia z "dawnych dobrych czasów". Godnych następców jak na lekarstwo ...

ARMIA - Niezwyciężony
Kasiulka85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasiulka85 » 10.12.2008 15:07

No ja nie do końca się zgadzam :)

Lao Che - Hydropiekłowstąpienie

Ach jeszcze i to dorzucę : (też LAO CHE)

SIEDMIU NIE ZAWSZE WSPANIAŁYCH

Hiszpan
Kasiulka85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasiulka85 » 10.12.2008 15:21

I radzę posłuchać tego jak najbardziej nasza rodzima kapela

SORRY BOYS- WINTER
Tantal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tantal » 10.12.2008 15:31

Kasiulka85 napisał(a):No ja nie do końca się zgadzam :)

...

Ach jeszcze i to dorzucę : (też LAO CHE)
...

Tego się bałem :) ale może przynajmniej teraz pojawi się więcej "młodzieży" :wink:
Nie twierdzę, że teraz nie ma dobrych, zdolnych kapel, ale statystyki są brutalne, zdecydowana większość prezentowanej tu muzyki powstała wiele lat temu lub nagrana została przez kapele które zaczynały dawno temu. Teraz niestety zalewani jesteśmy nijakością. Ale to w dużej mierze wina mediów. Jestem pewien, że gdzieś tam jest wielu wykonawców godnych uwagi, tylko niestety rzadko ich się prezentuje...

Kasiulka85 napisał(a):I radzę posłuchać tego jak najbardziej nasza rodzima kapela
SORRY BOYS- WINTER

Przyjemne, ale nie mogłem się pozbyć wrażenia, że "już to gdzieś słyszałem"
:wink:
Kasiulka85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasiulka85 » 10.12.2008 15:36

Moim skromnym zdaniem to co było to było..jasne że Kazika czy KSU i innych mało kto przebije ale nie można wciąż porównywać młodych do wyże wspomnianych bo z tego nic nie wyjdzie.Poza tym trzeba się otwierać na nowe:) i jeszcze nie znane zespoły.

Tantal nie wiem czy słyszałeś RIVERSIDE (Polski moim zdaniem nie bardzo znany zespół)
Posłuchaj :)

Coneciving you

Nie jest tak źle z naszą "młodzieżą" :wink:
Ostatnio edytowano 10.12.2008 15:43 przez Kasiulka85, łącznie edytowano 1 raz
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 10.12.2008 15:39

Tantal napisał(a):...statystyki są brutalne, zdecydowana większość prezentowanej tu muzyki powstała wiele lat temu lub nagrana została przez kapele które zaczynały dawno temu. Teraz niestety zalewani jesteśmy nijakością....

100% racji :!: Teraz liczy się tylko komercha :!: niestety i to jest baaardzo smutne. :cry:

Czy na chwilę obecną miała by szanse powodzenia taka kapela jak SDM, czy jakakolwiek inna śpiewająca ambitniejsze teksty i grająca nietuzinkowe, niekoniecznie od razu wpadające w ucho melodie.... :?:

Ileż ekspresji i energii jest choćby w tekście delikatnej ballady TURBO - "Jaki był ten dzień?" ... Mnie osobiście powala z nóg, wgniata w fotel i ściska za krtań... podstawowe pytania egzystencjalne....

Ufff dość :lol:
Kasiulka85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasiulka85 » 10.12.2008 15:44

Hmmm..dlaczego nie mogłam wkleić linka ?
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 10.12.2008 15:47

Kasiulka85 napisał(a):Hmmm..dlaczego nie mogłam wkleić linka ?

Jak nie jak tak ;) Trzeba tylko odhaczyć pod tekstem "Wyłącz BBCode w tym poście" ;) i jest dobrze ;)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 10.12.2008 15:51

Kasiulka85 napisał(a):...
Tantal nie wiem czy słyszałeś RIVERSIDE (Polski moim zdaniem nie bardzo znany zespół)
Posłuchaj :)

Coneciving you

Nie jest tak źle z naszą "młodzieżą" :wink:

Ja też nie słyszałem 8O Stylem przypominają mi trochę Marillion ze Steve'm Hogartem lub Pendragon... coś w tym stylu. Nie najgorsze, ale jak dla mnie trochę cukierkowate, ale nie będę oceniał po przesłuchaniu jednego utworu. No i wolałbm gdyby śpiewali po polsku ;)
Kasiulka85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasiulka85 » 10.12.2008 15:57

Żeby trochę ostudzić atmosferę :)

Coś SPRAWDZONEGO

Stąpając we dwoje ..
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 10.12.2008 16:01

Kasiulka85 napisał(a):Żeby trochę ostudzić atmosferę :)
...

Dlaczego chcesz studzić atmosferę :?: Dobrze dobrze... przesłuchałem dwa kolejne utwory Riverside i jeden (Loose Heart) z fragmentami filmu "Efekt motyla" do mnie zagadał a najmocniej końcówka Obrazek
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.12.2008 18:21

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Najpiękniejsze polskie piosenki. - strona 56
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone