Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najpiękniejsze ballady rockowe

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
DeJaVu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) DeJaVu » 24.04.2010 16:03

Witam
Super temat znalazłem wreszcie.
Nie wiem czy znacie ale polecam:
Axel Rudi Pell.
Ja poznałem kapele jakieś 5 lat temu przez przypadek.

-Axel Rudi Pell - Dreams of passion
-Axel Rudi Pell - Cry Of The Gypsy
-Axel Rudi Pell-don't say goodbye
itd.itd.itd.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 27.04.2010 12:21

romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 01.05.2010 00:38

Przejrzałem wątek. Wiele rzeczy się powtarza (no... ale na przestrzeni lat).Niektórych nie da się wyświetlić/wysłuchać.
Whitesnake był ale na pewno nie to.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 01.05.2010 22:09

Po wymienieniu klasyków jakoś umilkło. Lecz oprócz nich powstają też inne ballady rockowe.Nawet niezłe. Pewno nikt nie zna a więc zapraszam.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 01.05.2010 22:24

Najlepsza ballada rockowa ever:
November rain. I to jest piosenka z pozytywnym zakończeniem, w przeciwieństwie do teledysku. A wszystkim się wydaje, że to takie smutne... Posłuchajcie, w tym jest nadzieja, i jest ten power :!:

Laku noć :papa:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 01.05.2010 22:36

maslinka napisał(a):Najlepsza ballada rockowa ever:
November rain

Gusta, guściki...
"November" dobry a czy najlepszy ??? Wielu z nas ma swoich faworytów.
Jedno pewne - już był w tym wątku.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 01.05.2010 22:44

romuald22 napisał(a):
November rain

Gusta, guściki...
"November" dobry a czy najlepszy ??? Wielu z nas ma swoich faworytów.
Jedno pewne - już był w tym wątku.

Chyba zauważyłeś, że wiele piosenek powtarza się w tym wątku ( jak i w innych muzycznych). Generalnie każdy wrzuca to, co mu akurat "w duszy gra". Przywilej pisania w takich hyde parkowych wątkach. Więc mi nie mów, że coś było, bo nie tylko to było i ... normalnie zdenerwowałam się :evil:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 01.05.2010 22:59

maslinka napisał(a):Chyba zauważyłeś, że wiele piosenek powtarza się w tym wątku ( jak i w innych muzycznych). Generalnie każdy wrzuca to, co mu akurat "w duszy gra". Przywilej pisania w takich hyde parkowych wątkach. Więc mi nie mów, że coś było, bo nie tylko to było i ... normalnie zdenerwowałam się :evil:

Nie ma się co dennnnnerwować :wink: Nie to było mym zamiarem by Cie czy kogokolwiek zdenerwować. Tak samo przywilejem "hajdparku" jest jak myślę, że można napisać, że coś się powtórzyło i że niekoniecznie "najlepszy ever" jest November Rain. Ja z deszczu wolę (bez podziału na miesiące) nie być zmoczonym przez Rain. Pozdrawiam :)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 02.05.2010 21:05

November rain. I to jest piosenka z pozytywnym zakończeniem, w przeciwieństwie do teledysku. A wszystkim się wydaje, że to takie smutne... Posłuchajcie, w tym jest nadzieja, i jest ten power :!:

Czy najlepsza :? ... Ale cała reszta się zgadza 8)
Pozdrav ... jubileuszowy :wink:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 02.05.2010 21:14

mkm napisał(a):

Czy najlepsza :? ... Ale cała reszta się zgadza 8)
Pozdrav ... jubileuszowy :wink:

Mkm, moje gratulacje! :D Dobicie do Ciebie jeszcze trochę mi zajmie :wink: Na razie mam prawie połowę :D

Nie wiem, czy było, czy nie było, ale mam ochotę zaproponować:
Steel Dragon - We all die young

Utwór z wykopem! :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 02.05.2010 21:33

[/quote]
Mkm, moje gratulacje! :D Dobicie do Ciebie jeszcze trochę mi zajmie :wink: Na razie mam prawie połowę :D

Nie wiem, czy było, czy nie było, ale mam ochotę zaproponować:

Utwór z wykopem! :D[/quote]

Dzięki :D ... czadowa z Ciebie dziewczyna :papa:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 02.05.2010 22:14

maslinka napisał(a):Mkm, moje gratulacje! :D Dobicie do Ciebie jeszcze trochę mi zajmie :wink: Na razie mam prawie połowę :D

A to jakieś wyścigi tutaj są ???
maslinka napisał(a):Nie wiem, czy było, czy nie było, ale mam ochotę zaproponować:

Ładne i Zakk na gitarze...reszta utworków z tej płytki ostrzejsza była. Ale dla mnie miła propozycja. Ja chciałbym przypomnieć Saxon.
:)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 02.05.2010 22:30

romuald22 napisał(a):
maslinka napisał(a):Mkm, moje gratulacje! :D Dobicie do Ciebie jeszcze trochę mi zajmie :wink: Na razie mam prawie połowę :D

Wyścigów nie ma, przynajmniej ja się nie ścigam, emot był :wink: Zawsze jednak miło pogratulować, zwłaszcza sympatycznemu koledze, który kilkakrotnie inspirował mnie do odwiedzania nowych miejsc w Chorwacji :)
Pozdrav, Mkm :papa:
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 02.05.2010 22:42

A to stary kawałek ale jakże piekny

[quote][/quote]
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 03.05.2010 11:18

maslinka napisał(a):
romuald22 napisał(a):

Wyścigów nie ma, przynajmniej ja się nie ścigam, emot był :wink: Zawsze jednak miło pogratulować, zwłaszcza sympatycznemu koledze, który kilkakrotnie inspirował mnie do odwiedzania nowych miejsc w Chorwacji :)
Pozdrav, Mkm :papa:

Romualdzie, sve je poljako ... poljako :wink:
Maslinko ... :oops:
Dobrze wybrałaś i tym razem ... Rogoznica je biser Jadrana :D

... Wracając zatrzymuję się często nad jeziorem ... może kiedyś jeszcze więcej Ci opowiem ... wszystko sobie przypominam poljako :wink: :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.