Kansas - Dust in the wind
Może trochę inny klimat. Jednak warto posłuchać.
.png)
MWN napisał(a):Nie wiadomo jak tego słuchać![]()
![]()
Chyba z podejściem klasycznym, IMHO po prostu nudne...
W ogóle wszedłem na ten wątek dopiero teraz i muszę powiedzieć, że ciekawe obserwacje. Po rodzaju wybieranej muzyki poznać można wiek (z małym wyjątkiem) i trochę zainteresowania niektórych ludzi w młodości.
Najbardziej szokuje podawane jako faworyci w jednym poscie Slade i Pink Floyd, czy Black Sabbath. Kiedy jak uczyłem się sluchachć muzyki nie wypadało schodzić poniżej pewnego poziomu. Zwykle były to Yes, King Crimson, Oldfield, Genesis, ELP. Nie muszę dodawać, że w dyskotekach królowała Summer i Glora, ale to przy późniejszych kitach z techno czy rapem to i tak były gwiazdy pierwszej wielkości. Dla nas użytkową muzyką był Credence Clearwater Revival czy Deep Purple. Ale tego się nie słuchało...
Muzyka poszła w forsę i to dotyczy wszystkich niemal tuzów Oldfield, Collins, inni milczą - ale to lepiej niż produkować kolejne Tanga i inny syf.
Podany link dowodzi jednak, że nie jestem jednym z tych, którzy nier wyszli ze swoich młodych lat i znam większą część współczesnej muzyki, dlatego mogę pisać i mieć opinię. Zdarzają się chlubne wyjątki, ale znaleźć je łatwiej niż przysłowiową igłę. Pozdrawiam
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.