Mówisz o sobie ?
.png)
.png)
krzychu_72 napisał(a):Hej,
Widzę, że niektórych poniosło, Wild Boys Duran Duran nie nazwałbym rockową balladą, no ale co tam
Jak już pisano, Child in Time Deep Purple.
Z innej beczki Ohne Dich Rammsteina jak najbardziej.
Od siebie dorzucę:
wspaniały numer akustyczny Alice in Chains - Nutshell z płyty Jar of Flies
Guns n Roses - Patience
z naszego podwórka: Hey - Heledore Babe i Myslovitz - Polowanie Na Wielbłąda
Jimi Hendrix - Red House choć to bardziej blues niż rock, ale co tam
Nirvana - Something in the Way
i na koniec petarda:
King Crimson - I Talk To The Wind
p.s tak naprawdę, to samo pojęcie ballady jest dość dyskusyjne i sam nie wiem, co z powyższego mieści się w tym pojęciu. Możnaby dodać Radiohead - Street Spirit, przepiękny kawałek, ale przecież tak piękny, dołujący numer nie może być balladą
Tekla napisał(a):...Ja tego też nie nazwałam balladą, razem z Piotrkiem_B wzięło nas na wspominki i stąd ta piosenka... no ale co tam

.png)
Piotrek_B napisał(a):Tekla napisał(a):...Ja tego też nie nazwałam balladą, razem z Piotrkiem_B wzięło nas na wspominki i stąd ta piosenka... no ale co tam
Nazwa nie ważna - jak zwał, tak zwał grunt, żeby dało się tego słuchaćA wspomnienia, szczególnie te miłe to fajna rzecz - nieprawdaż
![]()
Pozdrav
.png)
Piotrek_B napisał(a):Tekla napisał(a):...Ja tego też nie nazwałam balladą, razem z Piotrkiem_B wzięło nas na wspominki i stąd ta piosenka... no ale co tam
Nazwa nie ważna - jak zwał, tak zwał grunt, żeby dało się tego słuchaćA wspomnienia, szczególnie te miłe to fajna rzecz - nieprawdaż
![]()
Pozdrav
Janusz Bajcer napisał(a):...Wspomnienie

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.