Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najlepsze Konoby w Cro :)

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Szybenik, Trogir, Split.. czyli gdzie dobrze zjeść?:)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.07.2015 22:45

Onlyhope napisał(a):Witajcie, szukałam posta na forum, ale nie znalazłam. Tworzę więc nowy z nadzieją, że stanie się on pomocny dla każdego kto będzie buszował po tych pięknych miastach. A po powrocie z mojego urlopu sama dodam tutaj moje zdjęcia i propozycje dobrych miejsc do zjedzenia obiadu, kolacji, deseru itp.

Jest wątek o konobach - w którym już jesteś :idea:
Nowy podobny watek zbędny :idea:
JoannaC
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoannaC » 12.08.2015 20:30

Dobra knajpa w Petrcane (12 km od Zadaru) - SIDRO

Knajpka znajduje się przy głównej ulicy w miasteczku między dwoma sklepami spożywczymi, więc każdy kto będzie w Petrcane na pewno z łatwością ją znajdzie.

Gospodarz bardzo sympatyczny i choć nie mówi po angielsku (pozostały personel mówił po angielsku), rozumiał nieco po polsku i szło się z nim dogadać. Codziennie rano jeździł po świeże warzywa na targ, więc jedzenie było naprawdę pyszne. Chodziłam więc tam z koleżankami prawie codziennie na obiad. I ostatniego dnia naszego pobytu w Chorwacji dostałyśmy darmowe piwo i drinki (mogłyśmy wybrać na co mamy ochotę).

Ceny - nieco niższe niż w pozostałych knajpkach tak o 10 - 15 kun, czasem nawet więcej. Najbardziej smakowały mi tak grilowane warzywa (25 kun) i lazania warzywna (55 kun), sałatka grecka (35 kun), pizza fungi (38 kun), porcje duże, wiec ja zazwyczaj brałam coś z koleżanką na pół.

Niestety nie mam żadnych zdjęć knajpki, ani jedzenia, ale naprawdę polecam :D
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 12.08.2015 20:38

Z czystym sumieniem mogę polecić Stagnum w Stonie. Dobra pizza, ryby z grila i inne owoce morza. Ceny oczywiście Chorwackie, ale nie w ich górnym rejestrze. Dla nas było ważne ,że knajpka nie tylko rybna, a ryby dobre, nie wspominając o kalmarach. Zamówiliśmy pomidorową, pizze, talerz ryb dla 2 osób, piwa, napoje. Cena około 50 EUR. Rozwalił mnie gość z suszarką do włosów przy grillu :D Chyba ten patent u mnie na działce zastosuje. :D
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 12.08.2015 21:08

Fanka napisał(a):Z czystym sumieniem mogę polecić Stagnum w Stonie. Dobra pizza, ryby z grila i inne owoce morza. Ceny oczywiście Chorwackie, ale nie w ich górnym rejestrze. Dla nas było ważne ,że knajpka nie tylko rybna, a ryby dobre, nie wspominając o kalmarach. Zamówiliśmy pomidorową, pizze, talerz ryb dla 2 osób, piwa, napoje. Cena około 50 EUR. Rozwalił mnie gość z suszarką do włosów przy grillu :D Chyba ten patent u mnie na działce zastosuje. :D

Potwierdzam, jedzonko pyszne i w porównaniu do innych stońskich knajpek, ceny bardzo przyzwoite.
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 12.08.2015 21:29

viltob08 napisał(a):
Fanka napisał(a):Z czystym sumieniem mogę polecić Stagnum w Stonie. Dobra pizza, ryby z grila i inne owoce morza. Ceny oczywiście Chorwackie, ale nie w ich górnym rejestrze. Dla nas było ważne ,że knajpka nie tylko rybna, a ryby dobre, nie wspominając o kalmarach. Zamówiliśmy pomidorową, pizze, talerz ryb dla 2 osób, piwa, napoje. Cena około 50 EUR. Rozwalił mnie gość z suszarką do włosów przy grillu :D Chyba ten patent u mnie na działce zastosuje. :D

Potwierdzam, jedzonko pyszne i w porównaniu do innych stońskich knajpek, ceny bardzo przyzwoite.

A, i jeszcze jedno może nie najistotniejsze. Prawie sami Polacy byli w tej knajpce, wiemy co dobre i ma dobry stosunek ceny do jakości.. Tylko jeden stolik Niemców i jedna parka Chorwatów. Jednym słowem zdominowaliśmy nie bez powodu Stagnum ;)
PiotrekS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) PiotrekS » 18.08.2015 10:49

Kochani, jakieś tegoroczne typy na konobę w Orebicu. Nie musi być luksusowo, ale żeby smacznie było. Pozdrawiam z Orebica i kończę bo przestło padać. Lecę na plażę,
Colto
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Colto » 18.08.2015 14:37

Ja także polecę konobę z okolic Trogiru, poniżej dane z mapy:

"Barba"
Hrvatska
Ul. Hrvatskih žrtava 44
Seget Donji

Mieści się ona 1.5 km od Trogiru od strony Szybenika.
Jedzenie jest super smaczne ale nie tanie. Byliśmy tam kilka razy podczas pobytu w Trogirze i dla 4 osób dorosłych + 4 dzieci płaciliśmy rachunki w okolicach 1000 kun.
Jedliśmy ryby, owoce morza, mięsa, dzieci oczywiści sphagetti, w tej kwocie było także piwo Ożujsko lane x4 i czerwone wino (kieliszek) x4. Nie polecam zupy rybnej, gdyż jest to zwykły rósół z kawałkami ryby - ale chyba tak w Chorwacji serwują?
W knajpie 90% było Chorwatów, 2 pary z Niemiec i my z Polski.

Pozdrawiam,

Colto
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 18.08.2015 14:44

A ja polecę pizzerię w Rastoke :-) Pyszna duuuża pizza w cenie od 30kn, lazania poważna porcja za 35kn...i inne.

Miejsce to nazywa się "KUM" :wink:

W dodatku cudowne miejsce z szumiącymi wodospadami w tle...Polecam
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 18.08.2015 23:23

viltob08 napisał(a):A ja polecę pizzerię w Rastoke :-) Pyszna duuuża pizza w cenie od 30kn, lazania poważna porcja za 35kn...i inne.

A ta informacja być może już niedługo mi się przyda :mrgreen:
Polecisz co zobaczyć i jak się szwendać po Slunju i okolicy?
Może być na priv :oczko_usmiech:
Kobal66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobal66 » 20.08.2015 17:23

Anai napisał(a):
viltob08 napisał(a):A ja polecę pizzerię w Rastoke :-) Pyszna duuuża pizza w cenie od 30kn, lazania poważna porcja za 35kn...i inne.

Polecisz co zobaczyć i jak się szwendać po Slunju i okolicy?
Może być na priv :oczko_usmiech:

Co do Rastoke to polecam Sobe Ivanka - Ivanka Stefanac - jest miłośniczką Rastoke i miejscowym przewodnikiem - nas oprowadzała po okolicy jakies dwie godzin pokazała wszystkie miłe zakamarki a potem wskazała knajpkę na wodzie gdzie dją pyszne pstrągi (nazwy niestety nie pamiętam)
MarcinG09
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarcinG09 » 20.08.2015 18:36

Polecam Mala Mare w Brist. Swieżo i smacznie. Bardzo miły kelner :D :papa:
Załączniki:
DSC_0056.JPG
DSC_0049.JPG
Danqcd
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danqcd » 24.08.2015 21:17

A ja chciałbym polecić wszystkim świetną konobę w Primosten.
Nazywa się Bracera.
Mieści się nad samą wodą od strony portu.
Byłem tam już kilka razy, a ostatni raz ...dziś wieczorem, gdize poszliśmy z rodzinką uczcić naszą rocznicę ślubu.
Jedzonko mają tam fantastyczne, kalmary chyba najlepsze w całym Primosten.
Porcje są tak wielkie, że każde z nas trojga dorosłych (my i syn) miało poważny problem ze zjedzeniem całości.
Ledwie daliśmy radę :)
A wszystko zapite pysznym, domaczim białym winkiem ...
Mmmmm ......
Miodzio :D

Obsługa bardzo miła, uprzejma, cały czas uśmiechnięta.
Naprawdę można tam miło spędzić czas.

Jeśli ktoś będzie w okolicy - naprawdę zachęcam.

Pozdrawiam

Jarek
Rudiok
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rudiok » 03.09.2015 22:41

Jako że wybieram się do Makarskiej, a przyznam, że dawno tam nie byłem i nie jadałem to pytanie do tych co próbowali - gdzie uderzyć na coś lokalnego i dobrego (poza polecaną tutaj Decimą)?
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 26.10.2015 13:32

Anai napisał(a):

No i cza było Cię posłuchać, ale daliśmy się skusić jagnięcinie w konobie Petro i to był błąd :/

Miejsce piękne i to jedyny powód dla którego nie żałuję, że tam byłam - knajpa składa się z kilku kamiennych i drewnianych budynków oraz tarasów w otoczeniu bajorek, mini-wodospadów i strumyków. Dużo zieleni, kwiatów, pstrągi wyskakują z wody - naprawdę cudnie...

_MG_9579a.JPG

... ale poza tym lipa :/
Ceny można by jeszcze zaakceptować gdyby jedzenie było dobre, ale było najwyżej średnie - jagnię zimne, twarde i słone jak diabli,
porcja pieczonych ziemniaków to ledwie kilka plasterków i jeszcze kelner-naciągacz na dokładkę :?
Ech...
Zdecydowanie nie polecam jedzenia tam, bo przejść się można i owszem ;)
marmed
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marmed » 26.10.2015 15:19

Polecam Konobę Śkrapa w Trogirze ul. Hrvatskih Mučenika 9
Obsługa miła i wielojęzykowa :) ... na posiłek trzeba trochę poczekać ale warto
Menu w języku polskim
Załączniki:
DSC_0516.JPG
DSC_0514.JPG
DSC_0499.JPG
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Najlepsze Konoby w Cro :) - strona 35
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone