Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najbardziej wymarzone miejsce w które chcielibyscie pojechac

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
WolfAtTheDoor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WolfAtTheDoor » 04.10.2012 18:58

moje to Bora-Bora

Obrazek

i zamieszkac w domku na palach
Obrazek

z takim widokiem z pokoju
Obrazek

Obrazek

jak dla mnie - najbardziej rajskie miejsce na Ziemi
Ostatnio edytowano 05.10.2012 00:27 przez WolfAtTheDoor, łącznie edytowano 2 razy
rybolow
Croentuzjasta
Re: Najbardziej wymarzone miejsce w które chcielibyscie poje

Nieprzeczytany postnapisał(a) rybolow » 04.10.2012 19:44

Fajny pomysł wątku.
Marzenie super. Ja tego typu, czyli "rajskie wyspy" zrealizowałem na karaibskich Los Roques. Nie tak znane w Polsce, ale naprawdę niezapomniane i godne polecenia.

Moim jednym z marzeń jest Peru. :) Poczekam, aż dzieci dorosną :)
WolfAtTheDoor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WolfAtTheDoor » 04.10.2012 19:48

ale co konkretnie w Peru? to dosc duzy obszar terytorialny
Machu Picchu w Peru - niesamowite miejsce
Obrazek
rybolow
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rybolow » 05.10.2012 08:54

Peru jest olbrzymie, wiem. Celowo napisałem nazwę kraju, a nie konkretnego miejsca. Chciałbym pojechać na wycieczkę objazdową (a raczej oblotową :) bo np. Iquitos jest miastem, do którego nie ma żadnego dojazdu) i zobaczyć możliwie jak najwięcej.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 05.10.2012 10:32

Na mnie zawsze działała Australia i to nie za sprawą.......cioteczki Dżili :wink:
Obrazek
Czy "Ptaków...."
Obrazek
Ale za sprawą widoków znanych z programów podróżniczych.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jest oczywiście cała masa miejsc, które chciałbym zobaczyć, ale właśnie Australia jest chyba na pierwszym miejscu.
8)
rybolow
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rybolow » 05.10.2012 12:33

Na Australię trzeba by przeznaczyć pewnie "wiele urlopów" :) Podzielam jednak zachwyt tym krajem.
WolfAtTheDoor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WolfAtTheDoor » 05.10.2012 16:11

Przy zwiedzaniu Australii nie wypadałoby pominac Nowej Zelandii - wiec trzeba by przeznaczyc 3-4 tygodnie zeby ogarnac.

Z takich ekstremalnych i chlodniejszych to mnie by sie marzyla wyprawa na Antarktyde - ale cenowo to mogloby byc bardziej bolesne niz bora bora.
Wiec z tanszych odpowiedników moze Grenlandia? (chociaz niektore atrakce drogie - np. 2 godzinny przelot helikopterem nad górami i ladolodem - 1000 zł/osoby.) Moim zdaniem piekne miejsce - te malownicze wioski, odludzia i tereny dziewicze, pokryte wieczna zmarzlina, hermetycznosc mieszkanców i ich tradycje, fauna

lodowcowe jaskinie
Obrazek
kolorowe miasteczka
Obrazek
Obrazek

widoki
Obrazek
Obrazek
Obrazek
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 05.10.2012 16:44

Najbardziej wymarzone miejsce w które chcielibyście pojechać

.....jest takie miejsce ........ Mauritius.

Kod: Zaznacz cały
Mauritius, Republika Mauritiusu[1] – państwo wyspiarskie położone w południowo-zachodniej części Oceanu Indyjskiego, około 900 km na wschód od Madagaskaru. Wyspa jest częścią archipelagu Maskarenów. Poza wyspą do Mauritiusa należą wyspy: Rodrigues (w odległości 563 km na wschód od wyspy głównej), archipelag Cargados Carajos (402 km na północ) i Wyspy Agalega (933 km na północ). Na południowy zachód od Mauritiusa położony jest Reunion.

żródło wikipedia.pl

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Odkąd pamiętam jest to moje marzenie........ :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.10.2012 19:34

maniust napisał(a):Najbardziej wymarzone miejsce w które chcielibyście pojechać

.....jest takie miejsce ........ Mauritius.

Daj znać kiedy jedziesz, ale z dużym wyprzedzeniem :oczko_usmiech:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 05.10.2012 20:07

Janusz Bajcer napisał(a):Daj znać kiedy jedziesz, ale z dużym wyprzedzeniem :oczko_usmiech:

Cudnie nie? :D
....a uprzedzić na pewno nie omieszkam , o ile za "tego" życia tam kiedyś pojadę......... :roll:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 05.10.2012 21:21

Ciężko wybrać, tym bardziej, że podchodzę do podróży bardziej w kategorii trasy niż miejsca. I moim niespełnionym marzeniem jest odbycie podróży przez kontynent amerykański, od Alaski do Ziemi Ognistej. :!:
Trasa pokrywałaby się mniej więcej z Pan American Highway (oczywiście nie podróżowałbym by highway) :)
z pominięciem przesmyku Darien (zbyt duże ryzyko) :twisted:
W części południowo amerykańskiej koniecznie zmodyfikowałbym trasę Pan American przez Brazylię.
Zatem trudno wybrać jedno miejsce i ciężko wkleić zdjęcia, bo musiałoby ich zbyt wiele. :?

A gdyby udało mi się odbyć taką podróż marzeń, to po trudach panamerykańskich wojaży, wybrałbym się na odpoczynek w klimaty polinezyjskie: Wyspy Cooka :)

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone