Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

NAGYKANIZSA(HUN)-LENDAVA(SLO) potrzebna Winieta????

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hot dog
Globtroter
NAGYKANIZSA(HUN)-LENDAVA(SLO) potrzebna Winieta????

Nieprzeczytany postnapisał(a) hot dog » 05.07.2008 21:26

Witam
Po raz kolejny planuje wyjzad do wspanialej Chorwacji i w zwiazku z tym mam nastepujace pytanie.
Otoz mam zamiar zjechac z trasy do miejscowosci Lendava gdzie znajduje sie Duty Free i w zwiazku z tym moje pytanie brzmi czy potrzebna jest winieta na trase NAGYKANIZSA(HUN)-LENDAVA(SLO)????
beatusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beatusia » 05.07.2008 21:28

Nie nie potrzebna jest winieta;-)) Wczoraj tak jechałam ;-))
hot dog
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hot dog » 05.07.2008 21:30

No to rewelacja;-)
Dzieki wielkie;)
A zaopatrywalas sie moze w bezcloweczce ???
dalej funkcjonuje???
pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.07.2008 21:33

A jesteś pewien, że na wewnętrznych granicach w strefie Schengen jest duty free :wink:
beatusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beatusia » 05.07.2008 21:41

Duty free jest między Słowenią a Chorwacją;-)) w drodze powrotnej zrobiliśmy małe zakupy;-))
hot dog
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hot dog » 05.07.2008 21:46

Piotrek_B napisał(a):A jesteś pewien, że na wewnętrznych granicach w strefie Schengen jest duty free :wink:

W zeszlym roku kupowalem w Lendavie w sklepie z szyldem Duty Free.;-)
Z tego co wiem jest to chyba bezclowka;-)
hot dog
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hot dog » 05.07.2008 21:48

beatusia napisał(a):Duty free jest między Słowenią a Chorwacją;-)) w drodze powrotnej zrobiliśmy małe zakupy;-))

Dzieki wielkie za informacje;-)
pozdrawiam
szybbkki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) szybbkki » 06.07.2008 08:35

Witam. Prosze o informacje w ktorym miejscu znajduje sie ta bezclowka? Michal
beatusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beatusia » 06.07.2008 08:43

Przy wjeździe do cro to po prawej stronie , a przy wyjeździe z cro jest po lewej;-) Nie sposób nie zauważyc
mayo
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mayo » 06.07.2008 09:20

A jak wyglądają godziny otwarcia tej bezcłówki ? Może ktoś się orientuje ?
hot dog
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hot dog » 06.07.2008 10:13

mayo napisał(a):A jak wyglądają godziny otwarcia tej bezcłówki ? Może ktoś się orientuje ?

Pamietam ze w zeszlym roku godziny otwarcia rozpoczynaly sie od 8 pamietam poniewaz specjalnie czekalismy na otwarcie;-)
jamrys
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jamrys » 06.07.2008 10:25

a czy ktoś by mi przybliżył co to jest "Duty Free".Domyślam sie że jest to sklep wolnocłowy,gdzie mozna zrobić zakupy .Prosze o bliższe dane
i w jakich godzinach jest otwarte.
jamrys
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jamrys » 06.07.2008 10:28

a czy ktoś by mi przybliżył co to jest "Duty Free".Domyślam sie że jest to sklep wolnocłowy,gdzie mozna zrobić zakupy .Prosze o bliższe dane
jamrys
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jamrys » 06.07.2008 10:29

hot dog
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hot dog » 06.07.2008 12:51

jamrys napisał(a):a czy ktoś by mi przybliżył co to jest "Duty Free".Domyślam sie że jest to sklep wolnocłowy,gdzie mozna zrobić zakupy .Prosze o bliższe dane

Tak jest to sklep wolnoclowy gdzie mozna kupic kilka ciekawych rzeczy w nizszych cenach;-)
Minusem jest ze nie jest czynny cala dobe z tego co pamietam z zeszlego roku sklep otwierany jest od godz 8 rano.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi