Z austriacka jest tak samo na stacji austriackiej, a slowenska kupi sie bez problemu przed wjazdem do Slowenii na stacji benzynowej w Austrii
piotrk77 napisał(a):Zastanawiam się czy winety kupić w PZM żeby nie stawać i szukać
Crocodyl napisał(a):Koledzy dajmy spokój. Każdy może ale nie musi kupować winiet w PZMie czy u innych pośredników. Ja zrobiłem to z lenistwa i już. A że zapłaciłem parę groszy więcej to nic. Fakt prowizja (czy jak tam ja nazywają) pośredników to ździerstwo ale cóż. Reasumując Kolega piotrk77 pytał a ja odpowiedziałem ot cała sprawa, a temat winiet był wałkowany na forum trylion razy. Pozdrawiam
robertms napisał(a):w Brnie trzeba pilnowac tylko wyjazdu na Mikulov, a nie Bratyslawe),
robertms napisał(a):@dids76, chodzilo mi o trase przez Mikulov, zeby nie jechac przez Slowacje.
dids76 napisał(a):robertms napisał(a):@dids76, chodzilo mi o trase przez Mikulov, zeby nie jechac przez Slowacje.
Wiem, tylko jak pojedziesz od Brna D2 w kier. Bratysławy i zjedziesz z niej zjazdem na Breclav to przez Słowację nie pojedziesz. Jedni twierdzą że ta droga jest lepsza niż przez Mikulov, jest więcej autostrady w Czechach i mniej miasteczek po stronie Austriackiej. Mnie samemu lepiej jeździ się przez Mikulov
robertms napisał(a):Jechalem w tym roku po raz pierwszy - padlo na Novi Vinodolski w Kvarnerze.
W obie strony jechalem autostradami slowenskimi od granicy z Austia do zjazdu na droge nr 6 w Postojna do Rupy (sama droga kreta, wiec sie nie pogodni, ale to chyba 40-50 km.).
Warto wybrac podobne rozwiazanie i wykorzystac drogie winietki - Slowania (przynajmniej widoki z autostrady) PIEKNA!
MikeM napisał(a):Także mogę potwierdzić te słowa. Mówiąc szczerze na początku autostrada w Austrii zrobiła na mnie wrażenie.....do momentu aż nie wjechałem na słoweńską.
Idealna nawierzchnia, moim zdaniem lepsza niż w Austrii. Świetnie pooznaczane drogi, tunele, wiadukty. 30 euro ale wartojeśli ktoś planuje jazdę na Istrię. Szczerze polecam
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi