Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

My Słowianie

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
realista2
Cromaniak
My Słowianie

Postnapisał(a) realista2 » 06.08.2014 14:15

Podpalimy teraz ten świat. Było trochę konfliktów od zakończenia II wojny, ale teraz nie mamy do czynienia z jakimiś religijnymi debilami na arabskich konikach.
Tak się zastanawiam czy warto jeszcze snuć plany na jutro, skoro jutra może nie być ?
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 06.08.2014 14:28

Ja mam sporo, niektóre nawet na czasie - jak pogoda pozwoli, to mam przejść się śladami powstańców warszawskimi kanałami.

Jakby co, przyda się 8)
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 06.08.2014 16:18

realista2 napisał(a):Podpalimy teraz ten świat. Było trochę konfliktów od zakończenia II wojny, ale teraz nie mamy do czynienia z jakimiś religijnymi debilami na arabskich konikach.
Tak się zastanawiam czy warto jeszcze snuć plany na jutro, skoro jutra może nie być ?

Jutra może także nie być bo wpadniesz pod samochód i tego bym sie bardziej obawiał...
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.08.2014 16:39

realista2 napisał(a):Podpalimy teraz ten świat. Było trochę konfliktów od zakończenia II wojny, ale teraz nie mamy do czynienia z jakimiś religijnymi debilami na arabskich konikach.

Chłopie weź Ty zawiń się w białe prześcieradło i czekaj na nadejście ruskich kacapuf :oczko_usmiech:
Ja tam jadę w sobotę do crolandii, pomoczę doope w Jadranie, uchlam się winem, zjem lignije, a co ma być to będzie, za domem mojego gospodarza jest fajny bunkier :mrgreen: jak by co 8)
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 06.08.2014 16:44

Powiem ci realista, że te wątki co ostatnimi czasy zakładasz to nie hulają za mocno :lol:
Lepiej ostań się przy nagich kobietach :)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.08.2014 17:55

Kto podpali i dlaczego my ? :)
Wyolbrzymiasz i to solidnie.
Mnie na przykład bardzo dzisiaj rozśmieszyło gdy przeczytałam że znana, opiniotwórcza ( -> dla spoleczeństwa kraju w którym jest wydawana) gazeta napisała, że Verne był twórcą imperialistycznej literatury :) Poza tym nowomowa jak z czasów słusznie minionych...
Nic to. Jedzmy jabłka i pijmy jabcoki a będzie dobrze :)
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 06.08.2014 17:59

Blaugrana napisał(a):Verne był twórcą imperialistycznej literatury

Verne był Polakiem :)

Blaugrana napisał(a): Jedzmy jabłka i pijmy jabcoki a będzie dobrze

Cydr. Pijmy cydr.

Problem w tym, że nawet chciałem zapuścić, ale kilka tygodni trzeba czekać i mi ochota przeszła.
Renklody kupiłem :oops:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.08.2014 18:05

weldon napisał(a):
Blaugrana napisał(a):Verne był twórcą imperialistycznej literatury

Verne był Polakiem :)

Blaugrana napisał(a): Jedzmy jabłka i pijmy jabcoki a będzie dobrze

Cydr. Pijmy cydr.

Problem w tym, że nawet chciałem zapuścić, ale kilka tygodni trzeba czekać i mi ochota przeszła.
Renklody kupiłem :oops:

Cydr cydr :) "Jabcok"- c' est le mot toutefois assez elegant, n' est- ce pas? :)
Nigdy nie piłam ...cydru ale spróbuję :)
Zaczęłam kupować jabłka, choć mam w ogrodzie 5 jabłonek :)
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 06.08.2014 18:12

Blaugrana napisał(a):Zaczęłam kupować jabłka, choć mam w ogrodzie 5 jabłonek :)

Napisz do cara Putina, żeby na gruszki zamienił :)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.08.2014 18:15

Bocian napisał(a):
Blaugrana napisał(a):Zaczęłam kupować jabłka, choć mam w ogrodzie 5 jabłonek :)

Napisz do cara Putina, żeby na gruszki zamienił :)

Już nie muszę :) Naszych gruszek on też nie chce :)
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 06.08.2014 18:25

Blaugrana napisał(a):Nigdy nie piłam ...cydru ale spróbuję :)

Ja próbowałem w tę niedzielę - takie wino musujące, albo nie - smaczne, ale nie będzie moim ulubionym napitkiem.

Dla tych, co pijają te oranżady alkoholizowane, zwane piwem smakowym, powinno podejść :)
Ja wolę zwykła szarlotkę, znaczy sok jabłkowy z żubrówką :D

O właśnie - jakby Put In zrobił ... no to coś zrobił, na mąkę i na cukier, to byśmy szarlotkę musieli wtryniać na okrągło.
Mz nie byłby to zły pomysł, tym bardziej że siostra potrafi zrobić taka mało słodką, dietetyczną ;)
realista2
Cromaniak

Postnapisał(a) realista2 » 06.08.2014 22:00

Cydr na upały wyśmienity i tylko 4,5 % ma.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.08.2014 11:07

Rosja to jednak stan umysłu :)
Saszka wprowadza dla Ameryki sankcje- nie pojedzie do Ameryki, nie wyda ani jeden kopiejki w macDonaldzie, nie kupi coli ( czyli zostanie rosyjska cola: Kola skocz po wodę :)) zemści się młotkiem na swoim ajfonie, tablecie, kamerze hamerykańskiej :)
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 07.08.2014 12:17

Blaugrana napisał(a):zemści się młotkiem na swoim ajfonie, tablecie, kamerze hamerykańskiej

Ale w czym problem? :roll:

Kupi sobie dokładnie taki sam i z tym samym napisem MejdInCzajna, tylko z innego importu :D
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 07.08.2014 14:16

Był kiedyś taki generał ... myślał w tym stylu

Problem w zrozumieniu Rosjanina jest taki, że nie bierzemy pod uwagę faktu że on nie jest Europejczykiem, ale Azjatą i dlatego myśli pokrętnie. My nie możemy zrozumieć Rosjanina bardziej niż Chińczyka czy Japończyka i od kiedy mam z nimi do czynienia, nie miałem żadnego szczególnego pożądania zrozumienia ich poza obliczeniami jak dużo ołowiu lub stali trzeba zużyć, aby ich zabić. W dodatku, poza innymi cechami charakterystycznymi dla Azjatów, Rosjanie nie mają szacunku dla ludzkiego życia i są sukinsynami, barbarzyńcami i pijakami.

Miał duże szanse na fotel prezydenta.
Gdyby mu się udało dzisiaj nie było by żadnego problemu z tymi dzikusami ze wschodu
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone