Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

murujemy grilla

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 30.05.2016 08:34

Nie chcę Cię martwić ale w mojej opinii zrobiłeś kilka poważnych błędów. Fundament - wg mnie min 40 cm. Ty masz 20 cm i jeszcze kamienie które go osłabią. Blacha paleniskowa - zdecydowanie lepsza jest perforowana. Moja ma 3 mm grubości ale nie jest wmurowana tylko z kamienia zrobiłem kant na którym się opiera. Jak się przepali wyciągnę starą i założę nową. Płaskowniki z perforacją to był dobry pomysł - szkoda że zrezygnowałeś. Na początku też stwierdziłem że chamsko to wygląda, ale po kilku grillach cały środek grilla ma kolor czarny więc praktycznie płaskowniki są niewidoczne. Wykończyłeś płytkami klinkierowymi jak przypuszczam klinkierową dziurawkę. Ja ostatnią warstwę zrobiłem z pełnej klinkierówki. Z doświadczenia widzę że wszystko co doklejone odpada prędzej czy później. Latem pojawiają się ryski a po zimie masz doklejki w palenisku bo woda i mróz robią swoje. Wiem że klinkierówka ma ładne lico tylko od zewnętrznej, jednak wewnątrz jak się zakopciło i pokryło sadzą to w zasadzie nie ma znaczenia jak wygląda. Może Ciebie nie spotkają te niespodzianki ale to z 2 sezony musisz poczekać. Blachę 0,7 to na 100% będziesz wymieniał max po 2-3 sezonach bo się przepali :mrgreen:
matufa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) matufa » 30.05.2016 11:26

Rysio dziękuje za trafne uwagi kolejny grill był już troszkę inny ze względu na to że blacha paleniska (0.7 cm)lekko zaczęła się odkształcać od temperatury na biegu zrobiłem nowe palenisko nie za fajnie to wygląda bo nie jest na wymiar (brakło blachy ale już robię nową dopasowaną) ale to zdaje egzamin odizolowałem dolną część i nawet nie była ciepła
Załączniki:
IMAG0318.jpg
IMAG0319.jpg
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone