Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mistrzowie składni i ortografii

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Mistrzowie składni i ortografii

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.01.2010 22:56

Na razie chyba numer 1.

Dwie perełki :D

Ja tez zeby sie nie spazyc czytan wszystko ba innych firach i nie krytyjuje wiesz co tak sobie mysle o tobie jestes dupa niemasz horwackiej duszy niema w tobie muzyki , tanca i przekładańca pojedz sobie na 2 tygodnie do egiptu a jak bedziesz chcial pojechac na wycieczke na piramidy to zamow konwoj CROATIA to wino to zabawa to smiech to tańce i miłosc
CROMANIAK

Pasazer odopusc co ty w tymi domami c o ja do chorwacji jade domy kupowac? zwariowales? Bez klimatu ? mysle ze to pojecie wgledne co dla kogo jest klimatem wiec wypowiadaj sie dokladniej !!!! Przestań mocic i powiedz co ma klimat jak takis chojrak icon_smile.gif tak na konie powiem ze duzo ludzi na forum jest naprawde wspanialech ,pomocnych a ini tylko nadaja i sodowa im w glowie i traktuja normalnych ludzi ktorzy nie sa tak obeznani jak cromaniaki za jakis dziwnych ze wogole zadaja pytania ? Wyluzuj Ziom
Ostatnio edytowano 12.01.2010 16:01 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.01.2010 23:14

Też niezłe. :D

Mam pytanie przepraszam z gory jezeli ten temat byl. Z zona i z przyjacilmi zamierzamy sie wybrac samochodem do Splitu. Co rok jezdzlismy nad moze i nie mamy polrownania odosnie cen w chorwacji zwlaszcza ze mamy duze szaczescie bo akurat w tym roku jest ten smieszny kryzys i euro jest wysokie a wszyscy w telewizji trabiazeby ze polacy wkoncu odwiedza swoje okolice bo wyjazd za granice nie bedzie sie poprosstu oplacal.
Bardzo prosze o napisanie mi kosztow wyjazdu na 1 osobe ja wiem ze po wysokim kursie euro beddzie to ciezkie ale inczacej nie bede mial porownania jestem w stanie wylozyc na pare od 3 do 4000 zl .

dziekuje z gory
pozdrawiam jacek

jade golfem 1.8 +gaz.auto pali gazu 8l na trasie z obcazeniem. w polsce gaz jest po 1.72 a ja zakladam sredna cene gazu w ruznych krajach na 2.50zl.czyli jest to kwota w sumie 480zl.w obie str.kwatera kosztuje w tych miejscowosciach 10 max 11 euro od doroslej osoby.czyli na 10 dni to jest 220 euro=1050zl.autostradami nie jade bo drogi sa bardzo dobre i ruwnie szybko sie nimi jedzie......pytajcie dalej znam temat bardzo dobrze jak ktos chce jechac z nami to niech pisze.aaaa dodam jeszcze ze kwatere mamy 150m od plazy.czyli bardzo blisko wystarczy recznik na ramie i w samych slipach spacerkiem 30 sekund i jestem na plazy i bach do wody.
Ostatnio edytowano 12.01.2010 16:02 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.01.2010 23:22

Rarytas byłby dla J. Miodka

Byłe raz w Dubrovniku i zwiedziłem store miasto. stara miasto jest bardzo piękne i odbudowane po wojnie. Jest durzo restołracji i kamienic. Uliczki wąski mają ok. 1 m a główna miała dobra 5m Pranie sąsiadki wieszały nad uliczkam, bo jak te uliczki miały 1m to się nie dziwie. Zero kradzierzy. awet babeczka wystawiłe rybę razym z grilem na uliczkę hi hi hi :D

A ty co się wtącarz?
Ostatnio edytowano 12.01.2010 16:02 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 2 razy
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 11.01.2010 23:24

A co Ty tu jakiś "Super Express" czy inny "Fakt" chcesz redagować? Odrobina tolerancji jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Jakby się tak dobrze przyjrzeć to każdemu (mnie i Ciebie nie wyłączając) można coś znaleźć. Ale czy o to chodzi? Jeśli uważasz, że tak, to kontynuuj. To wolne forum, choć moderatorzy są czasem zbyt ortodoksyjni, nad czy boleję ale nic na to poradzić nie mogę.

pozdrav K
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.01.2010 09:18

Jak pisał Krasicki:
"I śmiech może być czasem nauką, kiedy się z przywar, nie z osób natrząsa"

Nie wiem dlaczego cytujesz osoby, a nie ich teksty - jeżeli już.

Interseal napisał(a):(...)
Krókie przystanki coraz częstrze.
(...)
lecz podnosi się poziom odpowiednich chormonów i dadaje mi to siły...
(...)

To tylko z małego fragmentu mojej relacji.

Pozdrawiam
Interseal M.
Dysortograf bez papieru.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 12.01.2010 09:47

Interseal napisał(a):Dysortograf bez papieru.
To się nie liczy.
Bez papieru, to nawet cieciem zostać nie można.
No, chyba, że prezydentem, to tak ... :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.01.2010 10:28

Kłopoty z poprawnym pisaniem po polsku to jakaś tam forma kalectwa,z która można jednak żyć.
Natomiast szydzenie z kalectwa wydaje się niesmaczne,zwłaszcza,gdy szydzący ma tez czasami kłopoty z swoim pisaniem.
Cytowany w pierwszym poście autor,pisał po pijaku(co chwalebne nie jest) ale przyznał się i przeprosił następnego dnia...
Dla mnie temat jak najbardziej nadający sie do śmieci.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 12.01.2010 10:39

hepik napisał(a):Cytowany w pierwszym poście autor,pisał po pijaku(co chwalebne nie jest) ale przyznał się i przeprosił następnego dnia...

Ale po paru dniach znowu zasiadł do kompa i po pisowni wskazywał na spożycie. Może to jeden ciąg alkoholowy. Mnie to "ryba"
Jeżeli zostają jedynie błędy w pisowni to w porządku(może tylko nieelegancko wygląda). Problem jeżeli są obelgi :evil: Były , ale użytkownik przeprosił.
Większość byków jest z lenistwa - bo komputer podpowiada pisownię :!:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.01.2010 16:03

Interseal napisał(a):Nie wiem dlaczego cytujesz osoby, a nie ich teksty - jeżeli już.

Słuszna uwaga - dzięki za podpowiedź.

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone