Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Habanero
zbanowany
Re: Mistrzostwa Świata - Rosja 2018

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 13.06.2018 18:42

anakin napisał(a):Napij się człowieku melisy, bo się spinasz nie wiadomo dlaczego.

Nie spinam się, tylko pokazuję niedoskonałości tego regulaminu. Chyba Wam na tym zależało i pisaliście o tym, żeby je wyłapać przed rozpoczęciem turnieju.
Wskazałem zapis w regulaminie, który powoduje, że większość typów jest nieważna.
...2.Wytypowanie Króla Strzelców turnieju premiowane będzie również 5 pkt ( podajemy : : imię i nazwisko piłkarza oraz kraj, który reprezentuje.)
Typ musi być kompletny np. Lionel Messi (Argentyna). Podanie samego nazwiska wyklucza typera z ewentualnego bonusu

Jak się ten zapis ma do:
12 osób które napisały Król Strzelców : Neymar (Brazylia)
2 osoby : Messi (Argentyna)
1 osoba: Lewandowski (Polska)
1 osoba: Griezmann (Francja)

ps
Widzę, że już cichaczem poprawiłeś luki w regulaminie i kontrowersyjny zapis wywaliłeś do kosza :?
I ani dziękuję, ani ....
Czy przypadkiem nie jesteś prywatnie policjantem ?
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 13.06.2018 18:52

A co jest do wygrania? Bo patrząc na napięcie to chyba coś dużego:) :mrgreen:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 13.06.2018 18:55

Habanero napisał(a):Widzę, że już cichaczem poprawiłeś luki w regulaminie i kontrowersyjny zapis wywaliłeś do kosza :?

Nie cichaczem, tylko w uzgodnieniu ze mną.
Habanero napisał(a):I ani dziękuję, ani ....

ani co ... ? ... bo zaczyna mnie drażnić ten Twój styl.
Habanero napisał(a):Czy przypadkiem nie jesteś prywatnie policjantem ?

Co to ku*wa ma do rzeczy?

I ostatnie pytanie do Ciebie: akceptujesz ten regulamin, czy przesiadasz się na kicktipp.pl albo coś podobnego?
coolibeer
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) coolibeer » 13.06.2018 18:56

Moje zdanie jest takie że jak ktoś piszę po łebkach to nie ma szacunku do organizatorów. I nie pełne wpisy powinny nie być brane pod uwagę.
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 13.06.2018 19:03

tranquilo napisał(a):A co jest do wygrania? Bo patrząc na napięcie to chyba coś dużego:) :mrgreen:

Nie chodzi o to co jest do wygrania. Chciałem pomóc, bo podobno zdarzają się tu ludzie, którzy bardzo przestrzegają regulamin.
Myślałem, że moje uwagi mogą w jakiś sposób temu zapobiec. Ale widzę, że niepotrzebnie się z tym pałuję :?
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 13.06.2018 19:04

Ja mam wrażenie że jeśli nie ma innego piłkarza na mundialu o tym samym nazwisku, (zwłaszcza że w każdym przypadku wymienionym powyżej podana była jeszcze reprezentacja) to typy przez organizatorów zostałyby zaliczone. Chyba nie ma dwóch Lewandowskich z Polski albo dwóch Neymarów z Brazylii.

A jeśli nawet pojawiłby się taki przypadek jak kiedyś, że było na mundialu dwóch Boatengów, to raz, że grali w innych reprezentacjach co łatwo pozwala zweryfikować o kogo chodziło typerowi, a dwa, jeśli by się jednak okazało że grają w tej samej kadrze, a nie ma podanego imienia, co jednoznacznie uniemożliwia prawidłową weryfikację, no to sorry ale regulamin ma zastosowanie i typ jest uznany za nieważny. Pisało wcześniej. Można było poczytać i do nikogo nie można mieć pretensji.

A poza tym to: to nie jest euro Jack Pot i 385 000 000 ojrasów do zgarnięcia żeby tak przeżywać:D :hut:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.06.2018 19:05

Dziś cały dzień TVN24 pokazuje kadrę, Robusi i turbogliki...z tego powodu między innymi życzę tej drużynie aby odpadła po 3 meczach bo balonik jest znowu pompowany ponad miarę... :D
Tak więc mam nadzieję, że już mecz z Senegalem sprowadzi biało- czerwonych faworytów do złota na ziemię :mrgreen: :D
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 13.06.2018 19:17

Kiepura napisał(a):Moja wczorajsza uwaga była pół żartem pół serio, ale doceniam profesjonalne podejście do zgłoszonego problemu prowadzących zabawę.

Tak jak napisał anakin wyprostowanie tego zapisu było zasadne i dziękujemy za tę "uwagę pół żartem, pół serio". :)
Kiepura napisał(a):A już zupełnie poza konkursem. Na MŚ 2006 królem strzelców został pewien piłkarz zdziadapradziada reprezentant swojego kraju a inny obrany najlepszym piłkarzem turnieju o narodowości o której pewnie 90 % fanów piłki nożnej wcześniej nie słyszało.

No właśnie, może nie wszyscy wiedzą, że piłkarze biorą udział w rywalizacji w dwóch niezależnych kategoriach: na Króla Strzelców (nagroda World Cup Golden Boot) oraz najlepszego piłkarza turnieju (nagroda World Cup Golden Ball) i nie będzie problemów z rozróżnieniem. :oczko_usmiech:
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 13.06.2018 19:18

walp napisał(a):
Habanero napisał(a):Widzę, że już cichaczem poprawiłeś luki w regulaminie i kontrowersyjny zapis wywaliłeś do kosza :?

Nie cichaczem, tylko w uzgodnieniu ze mną.

Przecież wszystko było super :lol:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 13.06.2018 19:28

Habanero napisał(a):Nie chodzi o to co jest do wygrania. Chciałem pomóc, bo podobno zdarzają się tu ludzie, którzy bardzo przestrzegają regulamin.
Myślałem, że moje uwagi mogą w jakiś sposób temu zapobiec. Ale widzę, że niepotrzebnie się z tym pałuję :?

Dobrze, uspokójmy sytuację, bo przecież chodzi przede wszystkim o dobrą zabawę.
Zaproponowałeś dodatkowy bonus, pomysł został przyjęty. Były nieścisłości, które staramy się rozwiązać, ale to można zrobić w mniej pretensjonalnym stylu.
Myślę, że to co powyżej napisał tranquilo jest również dla wszystkich oczywiste i za niecałe 24h możemy startować. :D
GOLDEN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOLDEN » 13.06.2018 19:35

walp napisał(a):Dobrze, uspokójmy sytuację, bo przecież chodzi przede wszystkim o dobrą zabawę.

Nic dodać nic ująć :!: :D
Zwłaszcza,że... jak napisał Alex, Robuś praktycznie wychodzi z lodówki.... to się ludziom udziela. :mrgreen:
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 13.06.2018 19:41

GOLDEN napisał(a):
walp napisał(a):Dobrze, uspokójmy sytuację, bo przecież chodzi przede wszystkim o dobrą zabawę.

Nic dodać nic ująć :!: :D
Zwłaszcza,że... jak napisał Alex, Robuś praktycznie wychodzi z lodówki.... to się ludziom udziela. :mrgreen:

Nie tylko on. Nawałka tez gra teraz w co drugiej reklamie. Oby nie było powtórki z Korei. Gorące kubki knor itp.....
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.06.2018 19:48

Dobrze to ująłeś- Korea...nawet taka piłkarska pyra jak Milik występuje w przerwach reklamowych pomiędzy Robusiami i Nawałką :|
Teraz jest dokładnie to co w 2002 roku, jeszcze tylko Edytka do kompletu potrzebna.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.06.2018 20:06

tranquilo napisał(a):A co jest do wygrania? Bo patrząc na napięcie to chyba coś dużego:) :mrgreen:
Jest Jest podane w regulaminie. :oczko_usmiech:
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 13.06.2018 20:09

Jak bracia :mrgreen:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja - strona 100
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone