Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

marusici

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Robert36
Globtroter
marusici

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robert36 » 21.02.2011 22:03

W tym roku wybieram się z rodzinką do Marusici,czy ktoś był w Apartmani Mrvić?Mało jest nowych zdjęć,ostatnie znalazłem chyba z 2007 roku.Proszę o jakieś informacje,jakie macie opinie o tym miejscu? :wink[/code]
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 21.02.2011 22:09

Jeśli chodzi o miejscowość strzał bardzo dobry. mała cicha stroma miejscowości bardzo dobra dla rodzin z dziećmi.
Na temat apartamentu się nie wypowiadam, nie znam.
Miłych wrażeń 8)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 22.02.2011 08:35

ipudlik
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ipudlik » 22.02.2011 19:03

Wybieram się w sierpniu do Marusici - możecie coś wiecej powiedzieć na temat tej miejscowoći. Czy warto wybrać się tam z rocznym dzieckiem? Planuję pobyt w willi Plava - był tam może ktoś?
monia74
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia74 » 23.02.2011 18:41

Witam troszkę inaczej w temacie Marusici mam dylemat i liczę na pomoc forumowiczów,otóż w tym roku pierwszy raz wybieram sie wraz z rodzinką do Cro.Pierwszą rzeczą jaką zaczęłam planować to miejsce pobytu i tu czytam ,przeglądam myśle i wariuję,bo z waszych opisów wszedzie jest pieknie i wszędzie warto być. Liczę wiec że mi troszkę pomożecie.jedziemy czteroosobową rodzinką(mężulek,ja,Małgosia 12l. ,jaś 3l. ).Nasze wymagania:ma być spokojnie,ale bez przesady lubimy lody,piwko jakiś obiadek by się zjadło:łagodne wejście do morza ze względu na juniora ale mam dwóch pływaków którzy już zakupili sprzet licząc na jakieś nurkowanie więc musi być też ciekawie:ponieważ to pierwszy raz w Cro to trzeba coś zobaczyć wiec dobra baza wypadowa :fajnie by było powąchać prawdziwej Chorwacji z jego klimatem,starówki z wąskimi uliczkami.nie jesteśmy typem globtrotera ale też nie leniuchami,troszkę połazimy wiecej hi hi hi poleżymy nie straszne nam kilometry do przejechania bo lubimy nasze autko.Pierwsza myśl była wyspa Brac ale po dłuższym zastanowieniu to wyspa mogła by być przeszkodą do wypadów (podróże promem) i mam dwa typy Pakostane i Marusici co o tym myślicie może jakieś sugestie inne typy.
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 23.02.2011 19:16

monia74 napisał(a):Witam troszkę inaczej w temacie Marusici mam dylemat i liczę na pomoc forumowiczów,otóż w tym roku pierwszy raz wybieram sie wraz z rodzinką do Cro.Pierwszą rzeczą jaką zaczęłam planować to miejsce pobytu i tu czytam ,przeglądam myśle i wariuję,bo z waszych opisów wszedzie jest pieknie i wszędzie warto być. Liczę wiec że mi troszkę pomożecie.jedziemy czteroosobową rodzinką(mężulek,ja,Małgosia 12l. ,jaś 3l. ).Nasze wymagania:ma być spokojnie,ale bez przesady lubimy lody,piwko jakiś obiadek by się zjadło:łagodne wejście do morza ze względu na juniora ale mam dwóch pływaków którzy już zakupili sprzet licząc na jakieś nurkowanie więc musi być też ciekawie:ponieważ to pierwszy raz w Cro to trzeba coś zobaczyć wiec dobra baza wypadowa :fajnie by było powąchać prawdziwej Chorwacji z jego klimatem,starówki z wąskimi uliczkami.nie jesteśmy typem globtrotera ale też nie leniuchami,troszkę połazimy wiecej hi hi hi poleżymy nie straszne nam kilometry do przejechania bo lubimy nasze autko.Pierwsza myśl była wyspa Brac ale po dłuższym zastanowieniu to wyspa mogła by być przeszkodą do wypadów (podróże promem) i mam dwa typy Pakostane i Marusici co o tym myślicie może jakieś sugestie inne typy.

No faktycznie jest tak ze każdy niemal zakętek tego kraju ( wybrzeże) będzie chwalone wychwalane itd.
Marusici - Nie byłem jako urlopowicz bazowałem w słynnej Breli, ale Marusici było brane pod uwagę w razie W. Więc skoro było brane wybraliśmy się tam na jedno popołudnie a dokładnie rzecz biorąc plażowanie. Miejscowość ta dla Was jako pionierów tego kraju jej położenie i dwie małe sympatyczne plaże zrobią piorunujące wrażenie i tego jestem pewien na 100%. Mała osada położona na stromiźnie jak niemal każda miejscowość w tej okolicy. Sklepik i chyba lody hhhhheee.
Plaże bardzo fajne woda kryształek wiec ABCowi nurkowie będą mieli co do oglądania.
Dobre miejsce na wypad do Makarskiej i Omisia przy okazji Omisia tu znajdziesz te słynne uliczki o których wspomniałaś niestety tylko w pigułce i nie oddające do końca tego o czym ja już wiem a ty jeszcze nie.
Bezkonkurencyjny jest Dubrovnik ale to dość kawałek jeszcze no i Trogir.
Cała najbliższa okolica Marusici jest bardzo fajna i nie wątpliwie zrobi na Was ogromne wrażenie.
Jeśli lubicie wieczorne spacerki takie gwarantuje wam Brela po jednej z najdłuższych promenad na jakiej miałem okazje się znaleźć. Obowiązkowy punkt słynna skałka w Breli podświetlana nocą. Na taki spacer warto się przygotować tym bardziej ze macie 3 latka.
Jeśli masz jakieś pytania i będę wstanie pomóc pisz.
Ostatnio edytowano 23.02.2011 19:32 przez consett0805, łącznie edytowano 1 raz
myszkin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) myszkin » 23.02.2011 19:31

Cześć MONIA
Marusici jest fajną spokojną mieścinką , jako baza wypadowa jeszcze lepsza , byłem tam dwa razy ale tylko na zwiadzie który polegał na plażowaniu i nurkowaniu i żeby porównać z oddalonym o 2 km PISAKIEM w którym byłem . Obie te miejscowości są ze sobą prawie identyczne, ale na łagodny dostęp do morza niestety nie licz . Pobyt w HR , widoki i ciepła woda na pewno Ci to zrekompensują .
monia74
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia74 » 23.02.2011 20:00

widzę że dobrze trafiłam z moimi pytaniami,utwierdzam sie w wyborze Marusici że strome zejście na plaże to jestem przygotowana: no może raczej plecy mojego mężunia,ale chyba do samej wody to troszkę łagodniej, myślę o juniorze czy da radę pobrodzić po wodzie nie wybijając swoich nowych ząbków a i ja lubie rozciągnąć swoje członki .Jeszcze jedno jedziemy w drugiej połowie lipca no i z powodu charakteru pracy mężunia a i troche przekonania jedziemy w ciemno czy znalezienie kwatery w tej okolicy jest realne tzn przyzwoita cena i warunki ma być czysto schludnie i miło.A co myślicie o Pakostane czy mam je sobie odpuści na rzecz Marusci? A może radzicie zupełmie coś innego? :?:
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 23.02.2011 20:09

Monia ja jeżdżę tylko w ciemno i nigdy nie żałowałem. Z miejscem różnie może być. Na samej górze w wjeździe do miejscowości jest info turystyczne, już oni ci coś znajdą.
Jak nie Marusici to Pisak jak nie Pisak to Brela nie ma opcji znajdziecie.
Tu masz uparcie prze ze mnie wklejane tematy dotyczące 2010 roku Brela.
forum/viewtopic.php?t=29076&highlight=

forum/viewtopic.php?t=29201

Może coś Tobie to da?
Jesteście z Tczewa więc prawie prawie jak ja :)
Ważne w jaki dzień będziecie na wybrzeżu i o jakiej porze to też ma znaczenie.
Na Pakostane nie wypowiadam się nie byłem.
myszkin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) myszkin » 23.02.2011 20:21

Od II połowy lipca zaczyna się prawdziwy sezon w HR i radził bym Wam coś zarezerwować prędzej , tym bardziej że jedziecie z 3 latkiem , co nie oznacza że nie można znaleźć wolnej kwatery , ale przygotujcie się na ostre szukanie co nie jest łatwe. Nasi znajomi też jechali na przełomie VII/VIII w ciemno i stwierdzili że w szczycie sezonu nigdy więcej w ciemno .
Masz jeszcze czas na znalezienie fajnej kwatery , na pewno coś znajdziesz na forum lub poza nim . Pozdrawiam :lol:
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 23.02.2011 20:28

Jeśli jednak trwoga Was najdzie to tu macie coś co jest tylko dla tej miejscowości. Wybrać język Polski
http://www.marusici.com/
To jest strona agencji przy miejscowości o której wspominałem.
Ostatnio edytowano 23.02.2011 20:29 przez consett0805, łącznie edytowano 1 raz
myszkin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) myszkin » 23.02.2011 20:28

Trafna uwaga kolegi Consett0805
Jak w ciemno to najlepiej w godzinach do południa i od piątku do niedzieli wtedy zaczyna wyjeżdżać dużo urlopowiczów
monia74
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia74 » 23.02.2011 20:32

no i rewelka ja również preferuje jazde w ciemno narazie sie sprawdzalo w zeszłym roku jechalismy do bułgarii wlaśnie w ciemno i był strzał w dziesiątke przygotowując sie do tamtej podróży rowniez korzystałam z porad podobnego forum tam radzono żeby byc na miejscu najlepiej w poniedziałek rano bo wtedy zwalniają sie kwatery a jak jest Cro z twojego doswiadczenia
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 23.02.2011 20:42

monia74 napisał(a):no i rewelka ja również preferuje jazde w ciemno narazie sie sprawdzalo w zeszłym roku jechalismy do bułgarii wlaśnie w ciemno i był strzał w dziesiątke przygotowując sie do tamtej podróży rowniez korzystałam z porad podobnego forum tam radzono żeby byc na miejscu najlepiej w poniedziałek rano bo wtedy zwalniają sie kwatery a jak jest Cro z twojego doswiadczenia

Ja właśnie obstawiam niedzielę i poniedziałek w oba te dni być przed południem. Po pierwsze ci co mieli wyjechać w weekend na pewno już wyjadą (piątek wielu stara się dociągnąć jak najdłużej, sobota to oficjalny dzień zmiany turnusu) tak wiec wolne kwatery nie zarezerwowane są ością w gardle właściciela więc w niedzielę lub poniedziałek ci co mieli przyjechać już przyjechali wiec łatwiejsza negocjacja ceny, aby apartament nie stał nawet jednej doby pusty. Dlaczego do południa ponieważ właściciel zdaje sobie sprawę, że macie przed sobą jeszcze cały dzień i możecie " przebierać"
Ja akurat tak robię i jak na razie max 20min.
Musicie wiedzieć że Chorwaci też są skorzy do pomocy. Wielu przesiaduje przed domami i oni doskonale wiedzą po co przyjechaliście, pokażą wskażą drogę zadzwonią do znajomych itd.
monia74
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia74 » 23.02.2011 21:03

uspokoiłam się troszkę ale jak to kobieta nigdy dość zapewnień, pewnie do samego znalezienia się w apartamentach będę niespokojna ale taka już moja natura.Jeszcze jedno skoro tak chętnie podpowiadacie czy ten rejon jest inny cenowo tzn. tańszy-droższy od pozostałych? czy to dotyczy tylko wysp?
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone