napisał(a) consett0805 » 23.02.2011 19:16
monia74 napisał(a):Witam troszkę inaczej w temacie Marusici mam dylemat i liczę na pomoc forumowiczów,otóż w tym roku pierwszy raz wybieram sie wraz z rodzinką do Cro.Pierwszą rzeczą jaką zaczęłam planować to miejsce pobytu i tu czytam ,przeglądam myśle i wariuję,bo z waszych opisów wszedzie jest pieknie i wszędzie warto być. Liczę wiec że mi troszkę pomożecie.jedziemy czteroosobową rodzinką(mężulek,ja,Małgosia 12l. ,jaś 3l. ).Nasze wymagania:ma być spokojnie,ale bez przesady lubimy lody,piwko jakiś obiadek by się zjadło:łagodne wejście do morza ze względu na juniora ale mam dwóch pływaków którzy już zakupili sprzet licząc na jakieś nurkowanie więc musi być też ciekawie:ponieważ to pierwszy raz w Cro to trzeba coś zobaczyć wiec dobra baza wypadowa :fajnie by było powąchać prawdziwej Chorwacji z jego klimatem,starówki z wąskimi uliczkami.nie jesteśmy typem globtrotera ale też nie leniuchami,troszkę połazimy wiecej hi hi hi poleżymy nie straszne nam kilometry do przejechania bo lubimy nasze autko.Pierwsza myśl była wyspa Brac ale po dłuższym zastanowieniu to wyspa mogła by być przeszkodą do wypadów (podróże promem) i mam dwa typy Pakostane i Marusici co o tym myślicie może jakieś sugestie inne typy.
No faktycznie jest tak ze każdy niemal zakętek tego kraju ( wybrzeże) będzie chwalone wychwalane itd.
Marusici - Nie byłem jako urlopowicz bazowałem w słynnej Breli, ale Marusici było brane pod uwagę w razie W. Więc skoro było brane wybraliśmy się tam na jedno popołudnie a dokładnie rzecz biorąc plażowanie. Miejscowość ta dla Was jako pionierów tego kraju jej położenie i dwie małe sympatyczne plaże zrobią piorunujące wrażenie i tego jestem pewien na 100%. Mała osada położona na stromiźnie jak niemal każda miejscowość w tej okolicy. Sklepik i chyba lody hhhhheee.
Plaże bardzo fajne woda kryształek wiec ABCowi nurkowie będą mieli co do oglądania.
Dobre miejsce na wypad do Makarskiej i Omisia przy okazji Omisia tu znajdziesz te słynne uliczki o których wspomniałaś niestety tylko w pigułce i nie oddające do końca tego o czym ja już wiem a ty jeszcze nie.
Bezkonkurencyjny jest Dubrovnik ale to dość kawałek jeszcze no i Trogir.
Cała najbliższa okolica Marusici jest bardzo fajna i nie wątpliwie zrobi na Was ogromne wrażenie.
Jeśli lubicie wieczorne spacerki takie gwarantuje wam Brela po jednej z najdłuższych promenad na jakiej miałem okazje się znaleźć. Obowiązkowy punkt słynna skałka w Breli podświetlana nocą. Na taki spacer warto się przygotować tym bardziej ze macie 3 latka.
Jeśli masz jakieś pytania i będę wstanie pomóc pisz.
Ostatnio edytowano 23.02.2011 19:32 przez
consett0805, łącznie edytowano 1 raz