Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

marmury chorwackie

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
scood74
Croentuzjasta
marmury chorwackie

Nieprzeczytany postnapisał(a) scood74 » 08.01.2012 16:09

Mam problem i moze ktos z was bedzie mi w stanie pomoc
Jestem jak pewnie wielu z was oczarowany marmurami takimi jak w chorwacji i poszukuje kontaktu, importera czy innego pomyslu jak zalatwic tego typu material na podlogi w swoim wlasnie budowanym domu
W cro marmury sa wszedzie i sa popularne jak u nas granity
Poniewaz marmury w tych piaskowych jasnych odcieniach kojaza mi sie z tym cudownym klimatem cieplem i wogóle postanowilem sobie ze przynajmniej czesc podlogi w domu wyloze tym materialem. W Polsce znalazlem duzo marmurow wloskich ceny sa rozne od 120 do ponad 300 zl za metr a wiem ze w chorwacji sa one tanie jak jakas lepsza terakota u nas, nawet przez moment zastanawialem sie zeby pojechac w tym roku na urlop z przyczepka.... :D
Chodzi o marmury jasne w kolorach kosci sloniowej i piaskowym z drobnym wzorem bez wyraznych zyl

Co myslicie?
Spotkaliscie taki material w polsce[/list]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.01.2012 16:48

http://kamen.pl/kamen/index.php

PS Dlaczego Chorwacja i Polska małą literą :?:
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 08.01.2012 17:47

Marmury Chorwackie są kiepskiej jakości i jeśli myślisz o płytach polerowanych to się zawiedziesz nie są to wapienie ścisłe(jedyna opcja to mat),druga rzecz to koszty i tu nie wychodzi tak tanio,przecież Chorwacja jeszcze nie jest w Unii więc cło Ci dowalą.A na przyczepkę to nie weżmiesz za dużo,przykład płyta 1metr na 1metr dwu centymetrowej grubości waży ok 50kg.Za to kamienie łupane na ogrodzenia to mają piękne szczególnie te wpadające w kolor pomarańczowy.
scood74
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) scood74 » 08.01.2012 21:26

Janusz Bajcer napisał(a):http://kamen.pl/kamen/index.php

PS Dlaczego Chorwacja i Polska małą literą :?:

Przepraszam bo wiem ze niektore osoby to razi ale polaczenie tableta z dysleksja powoduje ze pisze jak leci bo ciezko jest pisac poprawnie na tablecie
Jezyk jest dla mnie narzedziem a celem przekaz komunikatu reszta duze male litery żrzchhóu itp to klopotliwa komplikacja systemu komunikacji i kompletnie nie trafiaja do mnie argumenty o jezykowym dziedzictwie narodowym
Niemniej jednak jak sie da to staram sie pisac normalnie jak dla ciebie
A pisze to wszystko bo zwracasz mi uwage w temacie pisowni juz ktorys raz z rzedu i pewnie jeszcze kilka rzay to zrobisz.,za co z gory przepraszam
scood74
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) scood74 » 08.01.2012 21:39

Z napisał(a):Marmury Chorwackie są kiepskiej jakości i jeśli myślisz o płytach polerowanych to się zawiedziesz nie są to wapienie ścisłe(jedyna opcja to mat),druga rzecz to koszty i tu nie wychodzi tak tanio,przecież Chorwacja jeszcze nie jest w Unii więc cło Ci dowalą.A na przyczepkę to nie weżmiesz za dużo,przykład płyta 1metr na 1metr dwu centymetrowej grubości waży ok 50kg.Za to kamienie łupane na ogrodzenia to mają piękne szczególnie te wpadające w kolor pomarańczowy.

Bylem w zeszlym roku u znajomego chorwata i mial w domu piekne marmurowe podlogi i schody z rodzimego marmuru
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 08.01.2012 21:54

Być może lecz obawiam się że ściąganie kamienia spoza Unii jest nieopłacalne,szczególnie w małych ilościach, ja na przykład trafiłem ostatnio złoty strzał przy zakupie kamienia konkretnie trawertynu tzw.antico przy ilości 7.000m2 zapłaciłem po 8zł m2 opitolę po 100 i mogę leżeć przez dwa lata do góry anteną :D
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 25.02.2012 08:12

Czesc Z!!!
Jak wloski trawertyn przezil ostatnie polske mrozy? Jezeli go naprziklad czimalesz poza magazinem? Pozdrawiam Leon
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 25.02.2012 08:59

Jeśli nie był namoczony a ja swój przykryłem to nic mu nie będzie,mój nie jest żywicowany i jest w wykończeniu matowym więc nie popęka.
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 25.02.2012 17:27

super
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 25.02.2012 20:22

Z mojego punktu widzenia to nie mogę się doczekać kiedy Chorwacja wejdzie do Unii,będą pieniądze na renowację obiektów zabytkowych(a tego u Was sporo),więc już czuję w tym niezły interes.Zaczynałem swą działalność od renowacji zniszczonych posadzek kamiennych,póżniej wszedłem w renowację elewacji kamiennych i kamieniarkę i tak rzeżbię do dziś :D

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone