Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Marina,czy ktoś tam był?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 18.01.2010 13:48

B_Magdalenka napisał(a):
Arek napisał(a):
B_Magdalenka napisał(a):Ten region to podobno głównie oliwki ? a gdzie najbliżej można ewentualnie "domowe" wino dostać ?

Praktycznie na każdej ulicy, wina w Dalmacji dostatek

no to świetnie :lol:

Warto jednak podpytać, który z okolicznych gospodarzy robi dobre wino i u takiego się zaopatrywać.
mich
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mich » 18.01.2010 13:57

mam pytanie do Arka czy był w okolicach mariny, vinisce pobytowo czy tylko przejazdem?
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 18.01.2010 14:11

Nie wiem czy B_Magdalenka doczytała w relacjach, ale z racji umiejscowienia Mariny w dość długiej zatoce i stacjonujących jachtów woda nie jest tam tak czysta (pod kątem przejrzystości) jak w miejscowościach przy całkowicie otwartym morzu.

mich napisał(a):mam pytanie do Arka czy był w okolicach mariny, vinisce pobytowo czy tylko przejazdem?

w Vinisce przejazdem, w Marinie zatrzymaliśmy się na trochę, ale bynajmniej nie był to pobyt.
B_Magdalenka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) B_Magdalenka » 18.01.2010 14:15

Arek napisał(a):Nie wiem czy B_Magdalenka doczytała w relacjach, ale z racji umiejscowienia Mariny w dość długiej zatoce i stacjonujących jachtów woda nie jest tam tak czysta (pod kątem przejrzystości) jak w miejscowościach przy całkowicie otwartym morzu.

doczytała :wink: ja dokładnie wybieram się do Vinisce,ale tam ponoć podobnie z czystością.
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 20.01.2010 15:58

ajjajaj, że też tu wcześniej nie trafiłem, poleciłbym Ci Sevid z wyboru Viniscie czy Razanj.
Viniście tak sobie, tak sobie - wg. mnie oczywiscie :)
na pewno miejscowosc jest kameralna, jest tam kilka fajnych knajp, kilka sklepów.
Pomiędzy droga do Vinisce a Mariną jest bardzo fajan wieża/ambona na górze. Warto tam wejść i popatrzeć sobie, pstryknąc foto.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.01.2010 17:05

...za tą wieżą jest pare fajnych knajpek (to Marina)
Obrazek

..a to po prawej to kawałek opisywanej przez kolegę dg wieży z której widać..ehhhh po prostu cudowny widok
Obrazek
B_Magdalenka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) B_Magdalenka » 20.01.2010 18:42

dg napisał(a):ajjajaj, że też tu wcześniej nie trafiłem, poleciłbym Ci Sevid z wyboru Viniscie czy Razanj.
Viniście tak sobie, tak sobie - wg. mnie oczywiscie :)
na pewno miejscowosc jest kameralna, jest tam kilka fajnych knajp, kilka sklepów.
Pomiędzy droga do Vinisce a Mariną jest bardzo fajan wieża/ambona na górze. Warto tam wejść i popatrzeć sobie, pstryknąc foto.

a czemu akurat Sevid ? może jakaś fotka :lol:

a w Marinie spędzę na pewno przynajmniej jedno popołudnie więc lokalizacja knajpki się bardzo przyda :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.01.2010 18:51

B_Magdalenka napisał(a):
a w Marinie spędzę na pewno przynajmniej jedno popołudnie więc lokalizacja knajpki się bardzo przyda :D

..tam w niedalekiej odległości od siebie jest parę fajnych knajpek, nam najbardziej podpasowała ta nad wodą. Fajna, miła obsługa i szybka. Na samym końcu tej drogi przy zatoce jest też nieduża, czysta plaża. Generalnie Marina to przyjemne miasteczko, jest parę sklepów, na skrzyżowaniu drogi na Vinisce codziennie mały warzywny targ, choć parę razy wieczorową porą robiliśmy zakupy właśnie w Vinisce. Nieżle zaopatrzony sklepik , i obok jakaś fajna knajpka..życzę miłego wypoczynku...
B_Magdalenka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) B_Magdalenka » 20.01.2010 22:54

lubelski napisał(a):
B_Magdalenka napisał(a):
...życzę miłego wypoczynku...

dzięki,jestem przekonana że będzie pięknie.
ale jeszcze AŻ 196 dni :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.01.2010 23:11

B_Magdalenka napisał(a):ale jeszcze AŻ 196 dni :roll:

:cry: 234.... :cry:
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 21.01.2010 08:36

B_magdalenka, z Mariny mogę Ci polecić knajpkę. Jak skręcisz w prawo przed tą wieżą to po 50 metrach (na takim jakby małym ryneczku w Matina) za knajpą przy której jest fastfood - jest knajpka, bardzo fajny klimat tam jest, fajne urządzona, polecam odwiedzenie drugiego poziomu - jadłem tam drugą najsmaczniejszą pizzę (najlepsza była na Korculi :D )

dlaczego Sevid? trudno powiedzieć :) to jest tylko kwestia gustu i mi jakby lepiej przypadł

P.S. A mi jeszcze zostało 159 DDW :wink: 8) :P
jarojar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarojar » 22.04.2010 21:06

Ta knajpka nazywa się "Kod Duje" bardzo miły klimat i jedzonko również dobre i niezbyt drogie.
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Marina,czy ktoś tam był? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone