Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mapa GPS Albani

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
damian_zieba
Turysta
Mapa GPS Albani

Nieprzeczytany postnapisał(a) damian_zieba » 16.04.2012 13:38

witajcie,

Czy orientuje się ktoś czy dostępna jest mapa Albani na GPS.
Na mojej automapie nie ma praktycznie ani jednej drogi na południu.

Potrzebuję dojechać z Budvy do Sarande.

Dziękuje,
Damian
Jareksz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jareksz » 16.04.2012 19:40

automapa fakt ma białe plamy
iGo8 chyba ma lepsze pokrycie, w tym momencie nie mogę sprawdzić.
ale zajrzyj tu:
http://www.openstreetmap.org/

pozdraviam
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 16.04.2012 20:21

Navigon ma dobre pokrycie... Biora mapy od lokalnych dostawców... Automapa da radę jeśli chodzi o główne ulice, bardziej szczegółowo moga być problemy.
damian_zieba
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) damian_zieba » 17.04.2012 12:28

Ok, dziękuję za pomoc.

Kupię Igo i zobaczymy jakie będzie pokrycie.

Dziękuję,
skywalker_01
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) skywalker_01 » 27.04.2012 20:08

Automapa już w Bośni i Hercegowinie praktycznie nie działa. Tylko główne drogi, ale i tak przekłamuje. Najpewniejsza jest niestety mapa papierowa bez której się nie ruszam nigdzie. Nie wiem jak inne mapy np. NaviExpert ????
to ja ewa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) to ja ewa » 28.04.2012 10:40

a ja wyznaczyłam trasę w VIAMICHELIN i wgrałam do Navigona.Pojęcia nie mam czy zadziała w terenie,zwłaszcza na terenie Albanii
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 29.04.2012 06:57

to ja ewa napisał(a):a ja wyznaczyłam trasę w VIAMICHELIN i wgrałam do Navigona.Pojęcia nie mam czy zadziała w terenie,zwłaszcza na terenie Albanii

Jeśli masz Navigona w miarę aktualnego to powinno być dobrze bo Viamichelin ma dobre pokrycie map ponieważ bazuje na mapach dostarczanych od lokalnych dostawców. Jeśli tylko drogi użyte przez Viamichelin będą wgrane w Twoją mapę to dojedziesz bez problemu, w przeciwnym wypadku strzałka pokaże, że podróżujesz polem...;)

Potwierdzam słowa skywalkera, w takich rejonach trzeba mieć jednak papierowe wydanie i się nim posiłkować a nawet kierować bo może być niewesoło...
to ja ewa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) to ja ewa » 29.04.2012 09:39

no niestety-przy próbie symulacji trasy:"nie mozna wyswietlic trasy".Pewnie jednak nie ma dostatecznego pokrycia w Albanii.No,ale damy radę.Do przejścia grecko-albańskiego nie powinno byc problemu,a potem "na czuja"
damian_zieba
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) damian_zieba » 05.06.2012 09:49

Witajcie,

W najnowszej automapie z maja już jest mapa Albanii - podstawowe drogi, zawsze to lespsze niż nic + plany większych miejscowości (Durres, Sarande ect)
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 05.06.2012 15:33

damian_zieba napisał(a):Witajcie,

W najnowszej automapie z maja już jest mapa Albanii - podstawowe drogi, zawsze to lespsze niż nic + plany większych miejscowości (Durres, Sarande ect)

oj nawet nie wiedziałem, że jest już Automapa z maja...
ale już nadrabiam zaległości i się zaopatruję ;) jeszcze dzisiaj będę miał zainstalowaną to się potem wypowiem
marwyk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marwyk » 06.06.2012 13:26

Faktycznie zakres dróg się zwiększył i są drogi główne w całym kraju, oraz większe miasta z ulicami, myślę że warto zrobić aktualizacje
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 06.06.2012 16:37

marwyk napisał(a):Faktycznie zakres dróg się zwiększył i są drogi główne w całym kraju, oraz większe miasta z ulicami, myślę że warto zrobić aktualizacje

potwierdzam...
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 06.06.2012 17:13

skywalker_01 napisał(a):Automapa już w Bośni i Hercegowinie praktycznie nie działa. Tylko główne drogi, ale i tak przekłamuje.

To już na szczęście przeszłość! :D

Automapa w wersjach 6.10 (wyszły do tej pory 4: a, b, c i d - ta ostatnia jeszcze dobrze nie przetestowana - wersje c i d mają mapy z kwietnia) ma już bardzo dobre pokrycie w BiH, włącznie z górskimi dorgami w rejonach Medjugorje. Nawet zjazd na wodospady Kravica już jest!

Albania też już ma całkeim niezłe pokrycie, chociaż do ideału sporo brakuje.

Bardzo fajną opcją sa drogi, które jeszcze nie sa otwarte, ale sa budowane. W AM sa zablokowane i można sobie samodzielnie odblokować w momencie oddania. Świetny pomysł!
robert1968
Globtroter
Damian_Zieba

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert1968 » 20.06.2012 23:03

A w jakim terminie jedziecie?..My 8 lipiec.Docelowo Sarande to chyba najlepsza opcja żeby zwiedzić Grecje:).Pozdrawiam.

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone