Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Małysz...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 05.03.2011 21:31

Ktoś rozumie, a ktoś nie ... Sukcesy Małysza skończyły się w 2007 roku. Drugie miejsce na IO to porażka, albo jak, kto woli wielki sukces. Dla mnie sukces, to zwycięstwo, a nie drugie, czy kolejne miejsce...
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 05.03.2011 21:45

krystek napisał(a):Drugie miejsce na IO to porażka (...)
Dla mnie sukces, to zwycięstwo, a nie drugie, czy kolejne miejsce...

Czy tobie przypadkiem sufit na głowę się nie spadł:?: :?:
Obyśmy na każdych Igrzyskach i Mistrzostwach Świata mieli takie "porażki"!
Ostatnio edytowano 05.03.2011 21:49 przez Raul73, łącznie edytowano 1 raz
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 05.03.2011 21:48

Janusz Bajcer napisał(a):
Na onecie podobnych komentarzy o Adamie można poczytać na "pęczki".

No co ty, porównujesz Onet do Cro.pl? To jakbyś Mateję do Małysza porównał! :D :D
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 05.03.2011 21:58

Raul73 napisał(a):
krystek napisał(a):Drugie miejsce na IO to porażka (...)
Dla mnie sukces, to zwycięstwo, a nie drugie, czy kolejne miejsce...

Czy tobie przypadkiem sufit na głowę się nie spadł:?: :?:
Obyśmy na każdych Igrzyskach i Mistrzostwach Świata mieli takie "porażki"!

Czy widzisz, łaskawco, różnicę między zwycięzcą a zawodnikiem, który zajmuje drugie, trzecie, czy kolejne miejsce ? Dla poprawy Twojego samopoczucia, to może być wielki sukces. Dla mnie , to jest porażka.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 05.03.2011 22:16

Różnicę oczywiście widzę, natomiast dla 33-letniego skoczka, który od 11 lat jest w czołówce najlepszych, przy czym nie ma konkurencji w swoim kraju, a ma ją bardzo dużą w zawodach rangi międzynarodowej, brązowy medal Mistrzostw Świata, srebrny (a nawet 2) IO czy 3 miejsce w generalce na zakońćzenie kariery to są sukcesy niewątpliwe.

Poza tym, gdyby 2 i 3 miejsce było porażką, nie sukcesem, nie przyznawano by za nie medali.

A czy dla Adama ten brązowy medal był sukcesem czy porażką, widać było wyraźnie po jego wzruszeniu i szerokim uśmiechu na podium. Dla kibiców, którzy odśpiewali mu kilka razy "Dziękujemy" i "Sto lat" również, więc zdanie jednej osoby raczej nic tu nie zmieni - na szczęście

Myślę że temat wyczerpałem i więcej się nie zamierzam odzywać, bo i mnie podobnie jak kaszubskiego krew zalewa kiedy ktoś tak wypowiada się o czlowieku który dla skoków jest legendą, a dla Polski - wiadomo...
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 05.03.2011 22:22

krystek nawet się z Tobą zgadzam, że to niszowa dziedzina sportu, interesuje kibiców tylko w Skandynawii, Polsce, Czechach, Niemczech, Słowenii, coraz bardziej w Rosji i Japonii.

Zgadzam się też z tym, że pamięta się tylko zwycięzców, ale bez pozostałych zawodników nigdy nie poznalibyśmy tych najlepszych.

Wskaż mi polskiego sportowca, który ściągnął przed tv 14 mln ludzi.

Jaki sport Ciebie pasjonuje ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.03.2011 22:31

krystek napisał(a):Czy widzisz, łaskawco, różnicę między zwycięzcą a zawodnikiem, który zajmuje drugie, trzecie, czy kolejne miejsce ? Dla poprawy Twojego samopoczucia, to może być wielki sukces. Dla mnie , to jest porażka.

Ostre kryterium. Nazwałeś Stocha "cienkim" tymczasem ma dwa zwycięstwa w PŚ i całość LGP.
Od przedwczoraj "cienki" musi być Morgenstern na K-120 bo o niecały punkt oddał zwycięstwo koledze. Z kolei ten sam kolega nic na K-95 nie zwojował.

Turniej Czterch Skoczni wygrał kiedyś Ahonen nie wygrywając ani jednego konkursu w turnieju. Porażka czy sukces?
Głeboka nisza, więc i pojęcie sukcesu nie jest oczywiste.

W temacie biletów na benefis. Jeżeli coś będę miał, to wpiszę tu info i w Giełdzie.

Pozdrawiam.
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 05.03.2011 22:32

kaszubskiexpress napisał(a):krystek nawet się z Tobą zgadzam, że to niszowa dziedzina sportu, interesuje kibiców tylko w Skandynawii, Polsce, Czechach, Niemczech, Słowenii, coraz bardziej w Rosji i Japonii.

Zgadzam się też z tym, że pamięta się tylko zwycięzców, ale bez pozostałych zawodników nigdy nie poznalibyśmy tych najlepszych.

Wskaż mi polskiego sportowca, który ściągnął przed tv 14 mln ludzi.

Jaki sport Ciebie pasjonuje ?

Z chęcią odpowiadam. Siatkówka, finał MŚ w 74 czy IO w 76 z pewnością przyciągnąłby w dzisiejszych czasach o wiele więcej widzów, niż onegdaj. Piłka nożna nożna, IO w 72 roku, finały MŚ w 74 roku w Niemczech. Myślę, że to wystarczy ...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.03.2011 22:34

krystek napisał(a):Z chęcią odpowiadam. Siatkówka, finał MŚ w 74 czy IO w 76 z pewnością przyciągnąłby w dzisiejszych czasach o wiele więcej widzów, niż onegdaj. Piłka nożna nożna, IO w 72 roku, finały MŚ w 74 roku w Niemczech. Myślę, że to wystarczy ...

Po tych przykładach całej dyskusji też już wystarczy.
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 05.03.2011 22:36

Na szczęście ...
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 05.03.2011 22:37

krystek napisał(a): finały MŚ w 74 roku w Niemczech..

Przecież w finałach MŚ w 1974 Polska zajęłą 3 miejsce, a więc była to sromotna porażka. Co tu wspominać?? :D :D

Wróćmy z tej dyskusji do Małysza i cieszmy się tymi kilkoma skokami, które mu zostały, bo historia tworzy się na naszych oczach. Chciałbym się mylić, ale nie będzie już chyba w historii naszego kraju takiego fenomenu.
Ostatnio edytowano 05.03.2011 22:39 przez Raul73, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.03.2011 22:38

krystek napisał(a): MŚ w 74 roku w Niemczech. Myślę, że to wystarczy ...

Wystarczy :wink: idąc Twoim sposobem rozumienia rywalizacji sportowej, Orły Górskiego poniosły w tych Mistrzostwach porażkę zajmując trzecie miejsce.

:papa:
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 05.03.2011 22:39

Interseal napisał(a):Po tych przykładach całej dyskusji też już wystarczy.

Po tych przykładach, wszystko inne jest "niszowe" .....

Galaktyczny Real* rulez..... sport dla prawdziwych facetów :cool:

* to taki przykład :roll:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 05.03.2011 22:39

Krystek chciałem Ciebie sprowokować i się udało, sam sobie zaprzeczasz, przecież w 74 byliśmy na 3 miejscu !
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 05.03.2011 22:41

Janusz Bajcer napisał(a):
krystek napisał(a): MŚ w 74 roku w Niemczech. Myślę, że to wystarczy ...

Wystarczy :wink: idąc Twoim sposobem rozumienia rywalizacji sportowej, Orły Górskiego poniosły w tych Mistrzostwach porażkę zajmując trzecie miejsce.

:papa:

Mądrale , toutes proportions gardées ...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone