Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Makarska 2007 proszę o radę..

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lidia_no
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) lidia_no » 01.03.2007 18:29

we wrześniu 2007 wyjeżdżam do Makarskiej. Jest to długo oczekiwany wyjazd ponieważ o urlopie w Chorwacji myślę od kilku lat. Od miesiaca śledzę forum, jest bardzo pomocne ale mam coraz więcej wątpliwości czy dobrze wybrałam:
miejscowośc, dojazd (własny), zakwaterowanie (przez biuro podróży). Proszę Was o radę czy cena 16 euro za łóżko w apartamencie w okresie 1-15 wrzesień (b.p OSKAR) <== może ktoś był ?? to duzo czy mało ??
czy w tym okresie w mniejszych miejscowościach będzie gdzie wieczorem wyskoczy się zabawić.

pozdrawiamy Lidzia i mąż Adam :)
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 01.03.2007 19:06

Nie bardzo rozumiem... Skoro mówimy o apartamencie, to czemu cena "za łóżko"? Apartament to znaczy pokój lub pokoje (2, 3) plus łazienka i kuchnia. Wtedy tez nie daje się ceny za łóżko, tylko za całość.
To będzie pokój czy apartament?
Poza tym drogo i tanio to pojęcia względne. Wszystko zalezy od ogległości od plaży, odległosci od centrum, wyposażenia pokoju czy apartamentu... Prócz tego normalne jest, że co naj mniej 5 - 10 % idzie do kieszeni agencji.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 01.03.2007 19:10 przez Katarzyna Głydziak Bojić, łącznie edytowano 1 raz
lidia_no
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) lidia_no » 01.03.2007 19:10

za apartament 2-osobowy 33 euro ,pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 01.03.2007 19:13

Jeśli macie tylko swoją kuchnię i biorąc pod uwagę te procenty dla agencji, to nie tak najgorzej. Makarska do najtańszych nie należy.
Pozdrawiam
lidia_no
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) lidia_no » 01.03.2007 19:27

chcieliśmy zrezygnować,ale chyba zostaniemy przy biurze podrózy,apartament jest 600m od morza,własny aneks kuchenny,łazienka
jeszcze raz dziękujemy i pozdrawiamy
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 01.03.2007 19:59

lidia_no napisał(a):apartament jest 600m od morza

czemu tak daleko ???
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 01.03.2007 20:01

A ja tam lubię wyprawę rodzinną nad morze a nie fale pod oknami :) a 600 m to w końcu 1,5 okrążenia na biezni lekkoatletycznej :) pestka
lidia_no
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) lidia_no » 01.03.2007 20:33

nam też trochę wydaje sie daleko i może byśmy zrezygnowali z rezerwacji tego apartamentu,ale obawiamy się jechać w ciemno jako że jedziemy pierwszy raz
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 01.03.2007 20:41

Bahama napisał(a):A ja tam lubię wyprawę rodzinną nad morze a nie fale pod oknami :) a 600 m to w końcu 1,5 okrążenia na biezni lekkoatletycznej :) pestka

nie wiem ile ma bieznia jakakolwiekatletyczna, ale lubie fale pod oknem, niech sobie napierniczaja, jest urokliwie i .......... fajnie, w koncu nad morze jedziemy, nieeeeeeeeeeeeeeee :D :D :D :D :D :D :D

ps.
lubie byc blisko morza

Obrazek

pozdrowienia
lidia_no
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) lidia_no » 01.03.2007 20:51

lubie byc blisko morza

[my też taki widok z balkonu mógłby być

pozdrawiamy]
Vandall
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vandall » 02.03.2007 01:06

Byłem z OSKAREM w Makarskiej w ubiegłym sezonie - i raczej jestem zadowolony, jednak gro osób wróciło zniesmaczonych - nalezy pamietac ze te 600 m jest pod albo z niemiłosiernej górki ( po kilku dniach przestaje sie zwracać uwagę na kont nachylenia), do centrum rozrywkowego pieszo to prawdziwa wyprawa 20-30min, do plusów umiejscowienia wiekszosci apartamentów OSKARA nalezy to ze bardzo blisko jest KERUM, apartamenty lezą raczej na obrzeżach miasta i to w spokojnej dzielnicy, jesli to tak mozna nazwac "mieszkalnej"- tak nam bynajmniej mówiono, choć w kazdym z domów po kilku turystów rezydowało.
Ale jesli jedziecie własnym transportem, to niewidze powodu aby wiazać sie z jakims biurem, samemu pojechac i zobaczyc na własne oczy co sie bierze (potargowac sie itp)- we wrzesniu niebedzie z tym absolutnie zadnego problemu tymbardziej ze niewszystkie apartamenty Oskara sa fajne - a wrecz przeciwnie niektóre to prawdziwe nory, do jednej z takich trafiłem na poczatku- po krótkich kulturalnych negocjacjach zostałem przekwaterowany do nowiutkiego, pachnacego apartamentu dwie ulice dalej.
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 02.03.2007 12:06

Przychylam się do opinii Vandalla - 600 m to raczej górna częśc miasta. A z wałsnego doświadczenia wiem, że powrót albo z plaży albo wieczorem pod tę górkę ...nie nalezy do przyjemności (tym bardziej, że oprócz stromizn możesz spotkać się z zupełnie nieświetloną uliczką i nierównościami).
Nie pamiętam na której stronie Makarskiej (makarska.com lub hr) jest mapa miasta i najlepiej zlokalizować swój ewentualny apartament.
lidia_no
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) lidia_no » 02.03.2007 15:56

Vandall napisał(a):Byłem z OSKAREM w Makarskiej w ubiegłym sezonie - i raczej jestem zadowolony, jednak gro osób wróciło zniesmaczonych - nalezy pamietac ze te 600 m jest pod albo z niemiłosiernej górki ( po kilku dniach przestaje sie zwracać uwagę na kont nachylenia), do centrum rozrywkowego pieszo to prawdziwa wyprawa 20-30min, do plusów umiejscowienia wiekszosci apartamentów OSKARA nalezy to ze bardzo blisko jest KERUM, apartamenty lezą raczej na obrzeżach miasta i to w spokojnej dzielnicy, jesli to tak mozna nazwac "mieszkalnej"- tak nam bynajmniej mówiono, choć w kazdym z domów po kilku turystów rezydowało.
Ale jesli jedziecie własnym transportem, to niewidze powodu aby wiazać sie z jakims biurem, samemu pojechac i zobaczyc na własne oczy co sie bierze (potargowac sie itp)- we wrzesniu niebedzie z tym absolutnie zadnego problemu tymbardziej ze niewszystkie apartamenty Oskara sa fajne - a wrecz przeciwnie niektóre to prawdziwe nory, do jednej z takich trafiłem na poczatku- po krótkich kulturalnych negocjacjach zostałem przekwaterowany do nowiutkiego, pachnacego apartamentu dwie ulice dalej.

Bardzo dziękujemy za informacje, własciwie o takie konkrety nam chodziło. Jesteśmy zdecydowani, jedziemy w ciemno.Jeśli nie znajdziemy nic w Makarskiej to zakwaterujemy się w jakiejś pobliskiej mniejszej miejscowości.Może wiesz czy we wrześniu te mniejsze miejscowości już całkiem zamierają, czy jeszcze można liczyć na jakąś wieczorną rozrywkę?
Pozdrawiamy :D
lidia_no
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) lidia_no » 02.03.2007 16:31

mama_Kapiszonka napisał(a):Przychylam się do opinii Vandalla - 600 m to raczej górna częśc miasta. A z wałsnego doświadczenia wiem, że powrót albo z plaży albo wieczorem pod tę górkę ...nie nalezy do przyjemności (tym bardziej, że oprócz stromizn możesz spotkać się z zupełnie nieświetloną uliczką i nierównościami).
Nie pamiętam na której stronie Makarskiej (makarska.com lub hr) jest mapa miasta i najlepiej zlokalizować swój ewentualny apartament.

Masz rację.Jeśli te 600m jest po nierównym terenie to wolimy mieszkać bliżej plaży.Chcemy trochę pochodzić i pozwiedzać a w dni wolne od zwiedzania poleniuchować i chyba dobrze by było nie ,żeby plaża była blisko.W związku z tym.może masz jakieś namiary na fajny 2 os. apartament.Dziękujemy i pozdrawiamy :) ;)
Kontakt adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 02.03.2007 20:15

We wrześniu zasypią Was ofertami na każdym jednym parkingu, w każdym sklepie, knajpie, że już o agencjach turystycznych nie wspomnę choć oni zawsze coś doliczają. Tylko w ciemno w tym okresie :!:

Pozdrav :wink:
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone