Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Lyoness

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dziadek Maciek
Koneser
Lyoness

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 09.06.2011 19:18

Zbieram wszelkie, dobre i złe, opinie na temat Lyoness.
Proszę o Wasze doświadczenia z "zwrot pieniędzy przy każdym zakupie" :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.06.2011 09:24

maciek1956 napisał(a):Zbieram wszelkie, dobre i złe, opinie na temat Lyoness.
Proszę o Wasze doświadczenia z "zwrot pieniędzy przy każdym zakupie" :wink:

Znajomy próbował mnie na to nabrać - usłyszałem prelekcję, kolejna EWIDENTNA piramida :lol:
Tak naprawdę nie działa w Europie - poczytaj w necie i prześledź punkty sprzedaży.
Chodzi oczywięcie o naciągnięcie delikwentów na wpłacenie kilku tysięcy kasy, a nie o "sprzedaż" jakiś tam rabatów. Trzeba jednak przyznać - cała "nawijka" nieźle skrojona i zakamuflowana.
Wg mnie wejście w chwili obecnej do piramidy nie zapewnia zwrotu wpłaconej kasy...o zarobkach lepiej nie wspominać :wink: :lol:

Jeśli ktoś Cię mocno agituje, poproś o jedno :!: NIECH CI POKAŻE WYCIĄG Z KONTA, NA KTÓRYM WIDAĆ REALNE WPŁYWY :!:
I nie daj się zbyć tekstem: "teram mam tylko 3,47 zł, ale to dlatego, że dopiero zaczynam..." :lool:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 10.06.2011 10:43

Ja jestem bardzo negatywnie nastawiony do tego typu pomysłów, nigdy nie byłem w żadnej piramidzie i najprawdopodobniej nie będę.
Mam jednak kilka wątpliwości wynikających z ...właśnie, z dostępu do dwóch kont "działaczy" :wink: L. Czy są prawdziwe nie wiem, są to strony zabezpieczane hasłem, wejścia na np wpłaty i wszelkie operacje.
Jeden ma już od lutego br wpłaty na ok 60 tys zł, drugi w podobnym okresie tylko ok 1500 zł.
I to właśnie wzbudziło moje zainteresowanie, ciekawość, nie chęć wejścia.
Wpłaty, aby w "to to ' wejść nie muszą być kilku tysięczne, wystarcza na początek 675 zł, ale też szkoda takiej kwoty, przecież za to już jestem w Cro (ew brakuje na powrót).
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.06.2011 12:03

Nie wydaje mi się, by podgląd kont był prawdziwy, ale jeśli nawet tak jest, to przy wejściu w piramidę np. 2 lata temu, kilkaset osób może zarobić po kilkadziesiąt tysięcy - tak to działa :lol:
Bilans jednak musi "wyjść na zero" czyli kilkadziesiąt tysięcy osób musi stracić kasę, chociażby było jej jednostkowo po kilkaset złotych :wink: :lol:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 10.06.2011 12:41

No tak, pełna zgoda, ale znowu mam ale... :wink:
Jak wytłumaczyć wejście do systemu takich firm, z bardzo dobrymi prawnikami, jak Orlen, Media Markt, Praktiker, C&A, Lidl, Lukoil, OMV.... :?:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.06.2011 14:10

maciek1956 napisał(a):No tak, pełna zgoda, ale znowu mam ale... :wink:
Jak wytłumaczyć wejście do systemu takich firm, z bardzo dobrymi prawnikami, jak Orlen, Media Markt, Praktiker, C&A, Lidl, Lukoil, OMV.... :?:

Nikt nigdy do żadnego systemu nie wchodził :!:
Aby kupić w takich firmach z "upustem" musisz najpierw w L zakupić talony za gotówę. Nigdy nie będzie w tych firmach przy kasach dodatkowych terminali obsługujących karty "punktowo-rabatowe", bo jest to za drogi interes i to jest właśnie podstawowa ściema, że są jakieś super-umowy wynegocjowane przez super-prawników. :wink:
Po prostu L zakupił w dużym hurcie talony tych firm, które potem sprzedaje jeleniom.
Gdybyś zarządzał sprzedażą takiego np.Media Marktu i pojawiłaby się firma, chcąca zakupić talony na towar za np.1 mln zł "keszem" to nie dałbyś jej kilka % upustu nic nie ryzykując?
No i właśnie na tym rzecz polega, żeby wciągać do piramidy kolejnych, wpłacających po kilkaset lub kilka tysięcy złotych....a system rabatowy obsługujący przy zakupach karty maluczkich poprzez terminal.... leży i kwiczy :wink: :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.06.2011 14:36

Maciek,
w necie znajdziesz sieć sprzedaży L nałożoną na mapę Googla. Zobacz jakie to są faktycznie punkty sprzedaży, gdzie są terminale, a gdzie na te śmieszne talony itp.
Pewnie masz trochę znajomych w Europie, popytaj czy znają firmę w krajach, w których "niby już działa" :lol:

Edit:
Jest Mapa
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 10.06.2011 15:06

Slapol--dzięki za słowa otuchy, bo już myślałem, że jestem głupi nie dając się wciągnąć do L. :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.06.2011 12:43

maciek1956 napisał(a):Slapol--dzięki za słowa otuchy, bo już myślałem, że jestem głupi nie dając się wciągnąć do L. :wink:

Jesteś po prostu rozsądny :lol:

Jeśli chcesz, by 1 % od WSZYSTKICH zakupów wracał Ci na konto, polecam prostsze rozwiązanie - kartę Polbanku, a dodatkowo płacąc nią np. w CRO nie ma przewalutowania - płatność w HRK jest bezpośrednio przeliczana na PLN.
Pozdrav :lol:

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone