Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Lumbarda - Apartamenty Lina

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
florian46
Podróżnik
Lumbarda - Apartamenty Lina

Nieprzeczytany postnapisał(a) florian46 » 10.03.2009 22:37

Witam serdecznie!
Chciałbym w tym roku na początku lipca ze swoją rodzinką (żona i dwoje dzieci 7 i 3 latka) pojechać na wczasy do Chorwacji. Po zapoznaniu się z opiniami na forum wybrałem wyspe Korcule. Ponieważ będziemy korzystać z dofinansowania do wczasów więc musimy wybrać oferte z konkretnego biura podróży. Biuro to na Korculi proponuje Apartamenty Lina- Lumbarda.
Czy ktoś z Państwa korzystał z tych kwater i może udzielić informacji o tym miejscu? Jeżeli tak to bardzo proszę o wszelkie informacje za które z góry serdecznie dziękuję.
Agi40
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agi40 » 03.08.2009 14:20

Witam,

i jak było w tych Apartamentach? Wybieram sie tam za 2 tygodnie.
B. proszę o wszelkie informacje.
florian46
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) florian46 » 05.08.2009 21:38

Niestety nadal nic o nich nie wiem ponieważ wybraliśmy wyspę Pag, którą zresztą polecam. Zyczę przyjemnego wypoczynku i proszę coś o tych apartamentach napisać.
Pozdrawiam.
Agi40
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agi40 » 06.08.2009 11:00

Napiszę na początku września, wracamy dopiero 31.08
Mamy wykupiony pobyt na 1 tydzień,
Gdzieś już znalazłam opinię o "gierkowskim" wyglądzie, tych apartamentów, ale było już za późno... Szkoda, że wcześniej nie miałam namiarów na to forum.
Jadę do Cro poraz pierwszy i nie ukrywam , że jestem pełna obaw. Ale mam nadzieję, że bedzie OK.

pozdrawiam
florian46
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) florian46 » 07.08.2009 07:22

Najważniejsze jest nasze nastawienie. Nie przekreślaj z góry tego pobytu nawet jeśli faktycznie te apartamenty są z okresu "wczesnego gierka".
To czy wrócimy zadowoleni z wczasów zależy głównie od nas samych.
Chorwacja daje nam słoneczną pogode, czyste klarowne morze, piekne widoki i wiele innych atrakcji niedostepnych u nas.
W tym roku byliśmy w Chorwacji po raz drugi. Rejony bardzo się od siebie różnią, ale wróciliśmy wypoczęci i zadowoleni.
W przyszłym roku raczej napewno wybierzemy się na Korcule, więc napisz krótką relacje - chętnie przeczytam.
Zyczę przyjemnego wypoczynku.
Pozdrawiam!
Agi40
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agi40 » 07.08.2009 07:39

florian46

Dziękuję za miłe słowa, mam nadzieję że widoki i morze zrekompensują ew. niedogodności.
Obiecuję krótką relacje po powrocie.

pozdrawiam serdecznie
Wojciech
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wojciech » 07.08.2009 08:41

Ośrodek bardzo przyjemny, czyste przestronne pokoje klimatyzowane z małymi balkonami. Parking niestrzeżony na samym szczycie ośrodka. Basen 1,20m głębokości plus brodzik dla maluchów.Bilsko do plaży żwirowej ok. 50m. Plaże piaszczyste Prizina ok.2km, Bilin Zal ok.1km. Na miejscu restauracja z pizzerią, umiarkowane ceny.Piękne widoki, sympatyczna miejscowość Lumbarda i 4km do przepięknego miasta Korculi. Dwa sklepy samoobsługowe Studenac i Konzum. Kilka sympatycznych restauracji i kawiarni. W piątek dzień folklorystyczny z lokalnymi potrawami i napitkami w centrum wioski obok poczty.Byliśmy i polecamy znajomym.Jeszcze tam wrócimy aby zwiedzić dokładnie przepiekną wyspę i jej plaże tj. Pupnacką Lukę, Bacvę, Vaję w Rasicach, Zavalaticę i Zitnę koło Cary. Polecamy dla ludzi którzy lubią spokój, ciszę,zabytki i klimat śródziemnomorski. Gorąco polecam.
Agi40
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agi40 » 10.08.2009 08:00

Wojciechu,

dziękuję bardzo za krótki opis.
Wyruszam w zdecydowanie w lepszym nastroju. Pozwiedzamy te plaże o których piszesz i na pewno odwiedzimy miasto Korcula.
A jeśli można spytać to jak dostaliście się na wyspę? Czy jechaliście przez półwysep Peljasac czy dłużej płynęliście promem?

pozdrawiam
oginioszki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oginioszki » 10.08.2009 08:49

My wrócilismy z Korćuli w sobotę i powiemy Wam jedno jest bosko i trafiliście idealnie.Ośrodkiem nie macie się czym przejmować bo wyspa daje tyle atrakcji że tam się tylko śpi.
Plaża w lumbardzie trochę tłoczna ale idealna dla dzieciaków (długa płycizna, piasek ) niesamowicie ciepła woda nawet jak na Chorwację i jedyna niedogodność to parzący w stopy piasek (niesamowite) także konieczne obuwie lub sprint do wody :D
Koniecznie zwiedzanie samego miasta Korćuli i przepięknych zatoczek i jednej wyspy.dla nas nr1 to plaża na wyspie Proizd (cudo) nr2 to Baćva nr3 Pumpatska Luka nr4 lumbarda ze względu na dzieci i to wystarczy by poczuć się jak w raju :D
Agi40
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agi40 » 10.08.2009 09:09

oginioszki

serdeczne dzięki za odp. coraz bardziej nabieram ochoty na ten wyjazd!
A Wy w jaki sposób dostaliście się na Korculę ?
oginioszki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oginioszki » 10.08.2009 09:44

promem z Orebića które kursują co godzinkę a przeprawa trwa 30min łacznie z za i wyładunkiem.Koszt to 103k auto i cztery osoby(dwójka dzieci) na promie luz także no problem a jak nie to widoki zrekompensują oczekiwanie na następny

Obrazek
Agi40
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agi40 » 11.08.2009 09:44

Wojciechu

czy możesz powiedzieć co jest na wyposażeniu kuchni w apart. Lina.
Planujemy trochę same gotować - szczególnie dzieciom-niejadkom i nie wiemy czy są tam jekieś naczynia na wyposażeniu, czy lepiej wziąć ze sobą z jeden garnek czy patelnię?
Pasjonat Chorwacji
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pasjonat Chorwacji » 03.11.2013 20:21

Wiem, spóźniłem się z odpowiedzią jakieś 5 lat :( ale może kiedyś ktoś będzie szukał informacji o tym ośrodku. Byłem tam kilka lat temu, warunki wg mnie bardzo dobre. I sama Lumbarda fantastyczna - ze swoimi winnicami, winem Grk, starymi, wąskimi uliczkami (choć stara część jest maleńka, skupiona wokól kościoła). Poza tym blisko właśnie do Korculi, Pupnatskiej Luki....
Bardzo miło wspominam ten pobyt, choć miałem niemiłe przygody z samochodem. Napisałem o tym tu: lumbarda-inaczej-niz-zwykle-t30984-15.html
Jeśli ma ktos pytania - chętnie odpowiem :)
MAttUkk
Turysta
LUMBARDA,apartamenty LINA ktoś był ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) MAttUkk » 07.01.2014 20:05

Witam,
Zarezerwowałem dzisiaj apartament w Lumbarda/zie (chyba tak to się odmienia) dla 2+2 (2 lata,4 lata).
Ktoś był ostatnio ? Jak wyglądają pokoje,może jakaś relacja z podróży/wakacji jest na forum ?
Proszę o pomoc i wsparcie . :D
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje