Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Lopar

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kasica@
Turysta
Lopar

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasica@ » 11.04.2012 10:03

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

bardzo was proszę o opinię jeśli ktoś był tam.
Dziękuję
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 11.04.2012 10:08

O samej kwaterze nie napiszę bo nie byłem, natomiast co do Loparu - zapytam z czego wynika decyzja o tym miejscu :?:
kasica@
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasica@ » 11.04.2012 13:13

W tym roku bierzemy pod uwagę RAB. A grupa jest w sumie 10-osobowa to jak do tej pory udało nam się otrzymać ofertę tylko z Loparu. Piasek nie jest konieczny. Znamy kamienie i bardzo je lubimy. Jeśli macie namiary na jakieś sprawdzone kwatery dla 6 osób dorosłych i 4 dzieci na przełomie lipca i sierpnia to chętnie skorzystam. Myślicie, że Lopar to zły wybór?
kasica@
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasica@ » 11.04.2012 13:18

Poza tym czytałam fantastyczną relację z wyjazdu na forum Mahadarbi.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 11.04.2012 16:30

Namiary mam tylko na Rosę i Ignaca w Banjol (opisani gospodarze w naszej rozmowie z Mahadarbi) ale to jest 15km od Loparu.
Namiary na fajne miejsce w samym Loparze gdzieś .... wsadziłam dość konkretnie i od 2009 roku nie znalazłam... mogę wytłumaczyć, jak tam iść... ;) bo w necie nie ma tego apartmana.
Pojechaliśmy tam i po 20min szukania mieliśmy super mieszkanie :)
Jeżeli nie boicie się - jedźcie właśnie ciemno, znajdziecie spokojnie :)
kasica@
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasica@ » 11.04.2012 16:53

To nie musi być sam Lopar. Poproszę o namiar na Banjol. Spokojniejsze miejsce chetnie przyjmę. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
kasica@
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasica@ » 11.04.2012 16:54

My chcemy pojechać 21-22 lipca więc sam środek sezonu z dziećmi w wieku 2 i 4 lata więc w ciemno trochę się boję.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 11.04.2012 16:57

kasica@ napisał(a):To nie musi być sam Lopar. Poproszę o namiar na Banjol. Spokojniejsze miejsce chetnie przyjmę. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Tylko ostrzegam :)
z Banjol na nogach dojdziecie do starówki rabowskiej i to jest plus :) natomiast dla mnie minusem była plaża oddalona 400m, niezbyt czysta ale ... koło knajpki ;) tez i plus i minus ;)
Plusem jest gospodarz z gruszkóweczką ale minusem ... moc tejże :)

:):):)
louis_pl
Autostopowicz
Lopar - byłem dwa razy :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) louis_pl » 15.05.2012 14:42

kasica@ napisał(a):My chcemy pojechać 21-22 lipca więc sam środek sezonu z dziećmi w wieku 2 i 4 lata więc w ciemno trochę się boję.

W środku sezonu może być różnie, ale z tego co się orientowałem to raczej mało kto miał problem ze znalezieniem lokum. Jak dojedziecie do Loparu zaraz przy wjeździe jest informacja turystyczna. Mają namiary na puste pokoje. Z tego co zauważyłem to zostawiają regularnie tam informacje o wolnych lokalach . Za apartament w sezonie 2 pokoje, kuchnia, łazienka, taras { Lopar 392 o ile dobrze pamiętam} płaciliśmy 75 EUR . Świetna PIASZCZYSTA plaża dla dzieci i nie tylko. Na wyspie można pojeździć rowerkiem po przygotowanych skałkach. Jest tam też duży kamping, ale zazwyczaj okupowany na maksa. Dodatkowo parę zakamarków dla nudystów ( zazwyczaj oznaczonych) . W sumie fajne miejsce na wakacje z dziećmi.

Fotki do wglądu Lopar, Rab i okolie, kawałek Rijeki :) i może coś jeszcze

s-max
Globtroter
Re: Lopar - byłem dwa razy :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) s-max » 04.07.2012 00:13

louis_pl napisał(a):
kasica@ napisał(a):My chcemy pojechać 21-22 lipca więc sam środek sezonu z dziećmi w wieku 2 i 4 lata więc w ciemno trochę się boję.

W środku sezonu może być różnie, ale z tego co się orientowałem to raczej mało kto miał problem ze znalezieniem lokum. Jak dojedziecie do Loparu zaraz przy wjeździe jest informacja turystyczna. Mają namiary na puste pokoje. Z tego co zauważyłem to zostawiają regularnie tam informacje o wolnych lokalach . Za apartament w sezonie 2 pokoje, kuchnia, łazienka, taras { Lopar 392 o ile dobrze pamiętam} płaciliśmy 75 EUR . Świetna PIASZCZYSTA plaża dla dzieci i nie tylko. Na wyspie można pojeździć rowerkiem po przygotowanych skałkach. Jest tam też duży kamping, ale zazwyczaj okupowany na maksa. Dodatkowo parę zakamarków dla nudystów ( zazwyczaj oznaczonych) . W sumie fajne miejsce na wakacje z dziećmi.

Fotki do wglądu Lopar, Rab i okolie, kawałek Rijeki :) i może coś jeszcze

Sorki za odgrzebany temat. Siedzimy walsnie na dlugim urlopie w Loparze na Rabie. jak koś chce o coś zapytac czy cos pomoc to piszcie tu na forum. Mam neta w apartamencie - wieczorami odpowiem. Tak na marginesie - mało turystow, więc jak chcecie jechać w ciemno - to bez problemu.
Nalesnick
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nalesnick » 25.07.2012 10:13

witam
w cenach apartamentow jestes moze zorientowany?
tak do 10E na osobe by cos znalazl?
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 25.07.2012 11:05

Nalesnick napisał(a):witam
w cenach apartamentow jestes moze zorientowany?
tak do 10E na osobe by cos znalazl?

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=991447#991447

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje