Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Laptop

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 26.07.2007 09:22

maciogg napisał(a):
Haweł napisał(a):A moze ktos lubi posluchac muzyki mp3 ze Swojego laptopa,lub film ogladnac dvd,divx...albo zlapie fixa i poczte sciagnie...

... albo ma dzieci, którym jak wieczorkiem puści filmik to może swobodnie piwko wypić ... :)

Otóż to macioogg :-) Ja częściej puszczałem córce bajki rano, żeby można było nocne piwo odespać ;-)
Poza tym zgrywałem zdjęcia i nikt na żadnej granicy o laptopa nie pytał.

Co do innych doświadczeń. Raz "securitas" na Balicach kazał mi włączyć lapka i zalogować się i raz przyczepił sie Ukrainiec przy powrocie z Lwowa, że nie mam na lapka deklaracji. A przyczepił sie tylko dlatego ze kompa miałem włączonego i umilałem sobie postój na granicy w Mościskach (1h) oglądaniem filmu.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 26.07.2007 09:41

krzemian napisał(a):Zastanawiam się, czy nie lepiej zabrać dwie, może trzy pamięci 1GB? Ja miałem kartę 1GB i 512MB, ja również lubię robić zdjęcia ale udało mi się zapełnić ledwo tą kartę 1GB, 512ka została nieruszona a zrobiłem prawie 1000 zdjęć....
Wybacz, ale wieźć laptopa na drugi koniec Europy żeby zgrać na niego zdjęcia to zakrawa na lekką przesadę 8O :D
Chyba, że dopiero kupiłeś sprzęt i nie możesz się nim nacieszyć, to inna sprawa :D

1 Mb zdjęcie :roll: hmmm Kodak CX 4230 takie robił przy 2 Mpix, w H1 zdjęcie 5 Mpix zajmuje w okolicach 2,3-2,5 Mpix, czyli do 370 zdjęć na 1 GB wchodzi, o 10 Mpixowej Alphie nie wspominam, zdjęcia od sztuki nawet ca 10 Mb. :wink:
Zbyszek_Nik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszek_Nik » 27.07.2007 10:58

Mam pytanie troche z innej beczki. Jade do ośrodka Punta Verudela (PULA). Znalazłem na forum że w hotelu Histria jest darmowy wi-fi. Byłem w tym ośrodku kilka lat temu i wiem, że hotelik jest oddalony od tego kompleksu ok 600 metrów. Jak myślicie czy jest szansa na net? Wiem, że dużo zależy od ich anteny i mocy nadajnika oraz od moich parametrów karty. A możę ktoś tam był i udało mu się poserfować? Wyjazd 10.08 z Płocka. Pozdr :lol:
krzemian
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzemian » 30.07.2007 18:14

Drodzy,

Oczywiście, że laptopa można używać na tysiąc sposobów (łącznie z kontaktem e-mailowym ze swoim pracodawcą :D ). Jednak, kolega jako powód podał "zrzucanie zdjęć na laptopa", wiec tylko w tym celu to chyba nie ma sensu go zabierać, aczkolwiek to jest tylko moja osobista opinia.

Rysio,
Nazw tych aparatów co je wypisałeś nie mogę nawet wymówić :D Ja je robiłem na Canon'ie A540, zajmowały od 0,7 do 1,3-1,5 MB (nie wiem od czego to zależy bo się poprostu nie znam) :D
damiangres
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) damiangres » 31.07.2007 06:32

Eeee, tam. Żadnych kontaktów z pracodawcą przez cały urlop !!
Higiena psychiczna tego wymaga :) :)
A ja też zabieram laptopa tylko w celu zrzucania zdjęć. Bo nie wyobrażam sobie, żebym miał cenny czas w Chorwacji marnować na przeglądanie netu, czy inne "prace" z kompem :) Jest tyle innych rzeczy do zrobienia, że po prostu szkoda czasu :)
pozdrawiam
--
damian
GSX750ES - 100 konna Drynda z Cro.pl
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone