Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kwatera KRK - jak się za to zabrać?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maiden
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) maiden » 25.03.2008 23:16

Witam, planujemy(2 osoby) w tym roku w lipcu(bo taniej) pojechać samochodem na wakacje na Krk:) Dokładna miejscowość bliżej nieokreślona jeszcze. Mam pytanie - jak się zabrać za rezerwację kwatery? Czy macie może jakieś konkretne namiary na tanie pokoje? Jak to wszystko załątwić?
Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 26.03.2008 07:57

Ja mogę pomóc ale dobrze znam namiar na ..... tylko pensjonat.
Miejscowość KRK, plaża - rzut beretem ( z balkonu widok na morze), śniadania. Reszta posiłków już "na mieście".
zmrol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zmrol » 26.03.2008 08:31

Ja mam namiary na kilka biur wynajmujących kwatery właśnie na Krk. Wszystko zależy od tego co chcecie wynająć.
peligrosa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) peligrosa » 27.03.2008 15:42

Również wybieram się na Krk tego roku. Szczególnie interesuje mnie miejscowość Baska na tej wyspie, ale w grę może wchodzić też Malinska albo Punat. Szukam niedrogiego apartamentu dla 2 osób na sierpnia. Także prosiłabym o namiary
zmrol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zmrol » 27.03.2008 15:54

Wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt na gg mój numer pod zdjęciem :)
peligrosa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) peligrosa » 30.03.2008 19:50

Szukam, szukam i szukam i nic :( albo zarezerwowane, albo ceny maksymalnie zastraszające, albo strona z errorem :? Baaaaardzo będę wdzięczna za jakieś konkretne namiary, zaczynam popadać w desperację :x
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.03.2008 20:19

peligrosa napisał(a):Szukam, szukam i szukam i nic :( albo zarezerwowane, albo ceny maksymalnie zastraszające, albo strona z errorem :? Baaaaardzo będę wdzięczna za jakieś konkretne namiary, zaczynam popadać w desperację :x

A nie myślałaś o jeździe w ciemno ? Wiem, że jak na pierwszy raz to są różne obawy itp. Ale.....nie jest tak źle.
Na Krk spędzałem kilka wakacji pod rząd.
"Swoich" namiarów Ci nie dam bo zawsze spałem u znajomych tubylców a oni już się nie zajmują wynajmowaniem.
Ale....za każdym razem jak byłem a jeździłem w absolutnym szczycie sezonu NIGDY nie widziałem, żeby brakowało wolnych miejsc.
Tzw. "staczy" zawsze można było spotkać przy drodze i to począwszy już od wjazdu na wyspę.
Pamietaj też, że to że w necie nie ma miejsc nie oznacza, że tak jest w rzeczywistości.
To co widzisz w necie to tylko część oferty i śmiem twierdzić, że max 50 % Reszta (jak to i u nas bywa) jedzie na czarno jak ma tylko taka możliwość.
Poczytaj o tym co wyżej w moim małym ABC Krku:
www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=15200&highlight=
A w razie czego rozważ jazdę w ciemno - BEZ OBAW.

A jak są obawy to zadaje pytanie do forumowiczów: kto jadąc w ciemno był zmuszony wrócić do domu z braku wolnych miejsc i miał przez to spartolony urlop niech się przyzna bez bicia :lol: :?:
Pozdrav :papa:
peligrosa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) peligrosa » 30.03.2008 20:37

Myślałam nad wyjazdem w ciemno, ale chyba nie na serio ;) Domyślam się, że to co jest w necie to tylko część i znajdą się (może) wolne pokoje, ale kwestia tego w jakiej cenie. Nie jestem w stanie zapłacić każdej. Jakiej ceny mogłabym się spodziewać jadąc w ciemno do Malinskiej załóżmy? Tak m.w.
Poczytam linka jeszcze, którego wysłałeś.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.03.2008 20:56

peligrosa napisał(a):... Domyślam się, że to co jest w necie to tylko część i znajdą się (może) wolne pokoje, ale kwestia tego w jakiej cenie. Nie jestem w stanie zapłacić każdej.....

W zdecydowanie niższej cenie jak w necie. Pamietaj, że w necie masz ograniczone lub żadne mozliwości negocjacji cen.
Na miejscu jest odwrotnie.
Miejscowi zostali przyzwyczajeni, szczególnie przez Niemców i Włochów, do pobytów w terminach sobota-sobota. Dlatego w poniedziałki są bardziej chętni do rozmów w myśl zasady: lepszy klient tańszy niż żaden.
Na odcinku Krk-Punat (który polecam ze względu na centralne położenie) znalezienie czegoś w ciemno (po negocjacji) w przedziale 10-12 ojro (w szczycie sezonu) nigdy nie stanowiło problemu - a znajdź w necie taką ofertę na Krk w tym okresie.
peligrosa napisał(a):Myślałam nad wyjazdem w ciemno, ale chyba nie na serio......

To zacznij na serio i będziesz miała problem z głowy :wink:
Pozdrav
peligrosa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) peligrosa » 30.03.2008 21:26

10-12 euro za osobę w szczycie sezonu, wierzyć się nie chce jak przegląda się oferty na necie :o a zapytam jeszcze za co ta cena, za apartament, czy pokoik z łazienką np? Nie mam pojęcia jak to funkcjonuje w Cro, proszę się więc nie śmiać, nawet jeśli pytanie jest zabawne :P
Ja też właśnie myślałam zacząć pobyt od soboty, ale fajnie byłoby np od poniedziałku, może nie byłoby takich korków na drodze ;)
A co do noclegów jeszcze, to jest możliwość przedłużania pobytu (1,2,3 dni) u takich ludzi którzy "zgarnęliby mnie z drogi" :P ?
peligrosa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) peligrosa » 30.03.2008 21:29

peligrosa napisał(a):Myślałam nad wyjazdem w ciemno, ale chyba nie na serio......

To zacznij na serio i będziesz miała problem z głowy :wink:
Pozdrav[/quote]

Ha! A jak nie znajdę noclegu, albo 40< to znajdę i uduszę własnoręcznie :!: :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.03.2008 21:40

peligrosa napisał(a):... a zapytam jeszcze za co ta cena, za apartament, czy pokoik z łazienką np? Nie mam pojęcia jak to funkcjonuje w Cro, proszę się więc nie śmiać, nawet jeśli pytanie jest zabawne :P...

Nikt się nie będzie śmiał :wink: Ja mówiłem o apartamentach.
W HR funkcjonuja 2 rodzaje noclegów:
- apartament czyli inaczej mówiąc małe mieszkano. Na stanie masz wszystko od pościeli do widelca. Nie musisz nic brać ze sobą. Apartamenty mają swoje niezależne wejścia, własny kibelek i kuchnię,
- pokoje (soba) w zasadzie tym się różnią od apartamentów (poza niższą ceną) że kibelek i kuchnia jest nie tylko do Twojej dyspozycji tylko wspólna z właścicielami lub innymi wynajmującymi
peligrosa napisał(a):....Ja też właśnie myślałam zacząć pobyt od soboty, ale fajnie byłoby np od poniedziałku, może nie byłoby takich korków na drodze ;)...

Wyjeżdzając z Polski w niedziele jedzie się najlepiej. Korki i owszem są lub bywają ale dla tych co wracają z wakacji.
peligrosa napisał(a):....A co do noclegów jeszcze, to jest możliwość przedłużania pobytu (1,2,3 dni) u takich ludzi którzy "zgarnęliby mnie z drogi" :P ?

Tak pod warunkiem, że nie mają zrobionych rezerwacji w terminie w którym chcesz sobie przedłużyć. A nawet gdyby mieli to żaden problem jesteś na miejscu to możesz popytać sąsiadów czy nie mają czegoś wolnego na kilka dni.
peligrosa napisał(a):....Ha! A jak nie znajdę noclegu, albo 40< to znajdę i uduszę własnoręcznie .....

no tu akurat śpię spokojnie :lol:
Pozdrav
peligrosa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) peligrosa » 31.03.2008 12:11

Stwierdziłam, że w razie czego wezmę namiot i się na dziko gdzieś rozbiję :P a jak mi wykasują za nocleg i nie będzie mnie stać na chleb, to będę tak robić jak rodacy o których była mowa w linku wysłanym przez Ciebie powyżej :lol: (figi prosto z drzewa i te sprawy :wink: )
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.03.2008 17:15

peligrosa napisał(a):Stwierdziłam, że w razie czego wezmę namiot i się na dziko gdzieś rozbiję :P a jak mi wykasują za nocleg i nie będzie mnie stać na chleb, to będę tak robić jak rodacy o których była mowa w linku wysłanym przez Ciebie powyżej :lol: (figi prosto z drzewa i te sprawy :wink: )

I to będzie oczywiście przeze mnie :wink: :lol: :wink: :papa:
peligrosa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) peligrosa » 31.03.2008 20:05

Piotrek_B napisał(a):
peligrosa napisał(a):Stwierdziłam, że w razie czego wezmę namiot i się na dziko gdzieś rozbiję :P a jak mi wykasują za nocleg i nie będzie mnie stać na chleb, to będę tak robić jak rodacy o których była mowa w linku wysłanym przez Ciebie powyżej :lol: (figi prosto z drzewa i te sprawy :wink: )

I to będzie oczywiście przeze mnie :wink: :lol: :wink: :papa:

To jest bardziej niż oczywiste :P :lol:
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone