Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kwatera KRK - jak się za to zabrać?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 01.04.2008 08:20

Piotrek ma rację my zawsze jeżdzimy w ciemno , :D :D :D :D :D :D jest taniej i miejsca zawsze są.

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
peligrosa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) peligrosa » 16.04.2008 20:35

Muszę jeszcze raz podpytać. Jak pojedziemy w 4 osoby w sierpniu też nie będzie problemu z noclegiem? Zaznaczam, że z pewnych względów (poruszanych również w wątku) nie jechalibyśmy na sobotę jak większość turystów. Rozumiem, że może być ciężko konkretnie odpowiedzieć, ale jakich cen mogę się spodziewać za apartament dla 4 osób w tym okresie?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.04.2008 20:57

peligrosa napisał(a):Muszę jeszcze raz podpytać. Jak pojedziemy w 4 osoby w sierpniu też nie będzie problemu z noclegiem? Zaznaczam, że z pewnych względów (poruszanych również w wątku) nie jechalibyśmy na sobotę jak większość turystów. Rozumiem, że może być ciężko konkretnie odpowiedzieć, ale jakich cen mogę się spodziewać za apartament dla 4 osób w tym okresie?

Tak jak Ci juz pisałem - dotychczas, niestety, miałem czas jeździć tylko w w najbardziej dzikim okresie czyli I połowa sierpnia. Podtrzymuje to co pisałem na pierwszej stronie. W okolicy plaży w Dunat (pomiędzy Krk i Punatem) dziadki łapiące przy drodze klientów były w stanie wynająć app 4 os. w okolicach 10-12 ojro od osoby (po negocjacji) - pytaliśmy ich ze znajomymi tak z czystej ciekawości.
Mój kolega 2 lata temu był w ciemno w Punacie (za moją namową). Wynajął tylko na 4 dni. Był sam z żona, trafiali tylko na same 4 os. Po pół godzinie szukania znależli 4 osobowy app za 60 ojro - lokal był wolny więc zaproponowali właścicielce zamknęcie jednego pokoju na klucz bo był im niepotrzebny - dostali cene 30 ojro z 2 osoby. Nie targowali sie bo spali tam tylko 4 noce.
peligrosa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) peligrosa » 16.04.2008 21:30

Piotrek_B napisał(a):
peligrosa napisał(a):Muszę jeszcze raz podpytać. Jak pojedziemy w 4 osoby w sierpniu też nie będzie problemu z noclegiem? Zaznaczam, że z pewnych względów (poruszanych również w wątku) nie jechalibyśmy na sobotę jak większość turystów. Rozumiem, że może być ciężko konkretnie odpowiedzieć, ale jakich cen mogę się spodziewać za apartament dla 4 osób w tym okresie?

Tak jak Ci juz pisałem - dotychczas, niestety, miałem czas jeździć tylko w w najbardziej dzikim okresie czyli I połowa sierpnia. Podtrzymuje to co pisałem na pierwszej stronie. W okolicy plaży w Dunat (pomiędzy Krk i Punatem) dziadki łapiące przy drodze klientów były w stanie wynająć app 4 os. w okolicach 10-12 ojro od osoby (po negocjacji) - pytaliśmy ich ze znajomymi tak z czystej ciekawości.
Mój kolega 2 lata temu był w ciemno w Punacie (za moją namową). Wynajął tylko na 4 dni. Był sam z żona, trafiali tylko na same 4 os. Po pół godzinie szukania znależli 4 osobowy app za 60 ojro - lokal był wolny więc zaproponowali właścicielce zamknęcie jednego pokoju na klucz bo był im niepotrzebny - dostali cene 30 ojro z 2 osoby. Nie targowali sie bo spali tam tylko 4 noce.

Kolejny raz dzięki za info :) ja już jestem skłonna jechać w ciemno, ale muszę sie upewniać, bo znajomi by mnie zatrzaśli :P wnioskuję, że ceny podobne jak w ofertach jakie znalazłam na necie (od 50 E za 4osobowy apartament), byleby nie drożej niż 60 E i jest ok :) Muszę im choć jednego stresu oszczędzić, bo póki co mają samą czarną wizję przedstawioną - korki, upał, stopiony asfalt, horrendalne ceny za wszystko, pobłądzimy, nie daj Bóg coś z autem, do tego może być okropna pogoda a jeśli wręcz przeciwnie to na plaży nie znajdzie się dla nas miejsca i w ogóle, w ogóle nie wakacje a koszmar :P
pozdr
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.04.2008 21:36

peligrosa napisał(a):....Kolejny raz dzięki za info :) ja już jestem skłonna jechać w ciemno, ale muszę sie upewniać, bo znajomi by mnie zatrzaśli :P ....

Co sie martwisz i tak będzie na mnie :lol: :lool: :lol: A poza tym w końcu moje życie w Twoich rękach jakby co :wink: Ja o tym własnoręcznym uduszeniu pamiętam :lol: :mrgreen:
A tak serio to nie martw się będzie OK - do odważnych świat należy :idea:
Pozdrav :papa:
peligrosa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) peligrosa » 16.04.2008 22:32

Piotrek_B napisał(a):
peligrosa napisał(a):....Kolejny raz dzięki za info :) ja już jestem skłonna jechać w ciemno, ale muszę sie upewniać, bo znajomi by mnie zatrzaśli :P ....

Co sie martwisz i tak będzie na mnie :lol: :lool: :lol: A poza tym w końcu moje życie w Twoich rękach jakby co :wink: Ja o tym własnoręcznym uduszeniu pamiętam :lol: :mrgreen:
A tak serio to nie martw się będzie OK - do odważnych świat należy :idea:

Ja jeszcze lepiej o ewentualnej karze pamiętam :P aż tak się nie martwię, ale reszta towarzystwa - kosmos :!: normalnie horror nie wakacje :P
Już to dziś słyszałam -do odważnych świat należy, jak mi tu zaczęli liczyć koszty ewent. napraw w drodze itp, to musiałam to powiedzonko przekształcić na - do bogatych świat należy :wink: E tam najwyżej pojadę z kimś sama na stopa i problem z głowy :D
pozdr
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.04.2008 06:03

peligrosa napisał(a):....Już to dziś słyszałam -do odważnych świat należy, jak mi tu zaczęli liczyć koszty ewent. napraw w drodze itp, to musiałam to powiedzonko przekształcić na - do bogatych świat należy :wink: E tam najwyżej pojadę z kimś sama na stopa i problem z głowy :D....

Wiesz co........nie mój biznes ale nie wiem czy o wiele lepiej nie wyjdziecie na tym jak pojedziecie w dwójkę. Jeżeli znajomi już teraz robią "problemy z braku problemu" to.......decyzja należy do Ciebie :wink:
Miałem okazję być na wyjeździe 3 razy z tzw. "problematycznym" towarzystwem :roll: :roll: :roll: Wyleczyłem się.
Ja znajomi zaczynają robić problemy prezed wyjazdem to zaproponuj im pekaes :lol:
peligrosa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) peligrosa » 17.04.2008 20:53

To tak trochę dziwnie wyszło, bo przedstawiliśmy im wizję jaką z kolei nam przedstawili znajomi (horror w drodze :P ) miało wyjść jako mała dygresja a chyba za bardzo wzięli to do siebie :roll: W każdym bądź razie cokolwiek by się wydarzyło i tak nie wezmę tego na siebie :P ale i tak się nie przejmuję bo będzie cudownie :D znajomi też pierwszy raz w takiej trasie, autem i w ogóle pierwszy raz za granicę na wczasy, więc stąd ten podwyższony stan lękowy zapewne :wink:
pozdr
kfiatuszka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kfiatuszka » 22.04.2008 22:20

Witam!!
A może ma ktoś namiary na apartament dla 7 osób ( 2+2+3) w jakimś ciekawym miejscu. Chcielibyśmy jechać 2-16 sierpień własnym transportem. Jak ktoś miałby ochote podzielić sie informacja to prosze o kontakt na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 23.04.2008 08:37

Piotrek_B napisał(a):W HR funkcjonuja 2 rodzaje noclegów:
- apartament czyli inaczej mówiąc małe mieszkano. Na stanie masz wszystko od pościeli do widelca. Nie musisz nic brać ze sobą. Apartamenty mają swoje niezależne wejścia, własny kibelek i kuchnię,
- pokoje (soba) w zasadzie tym się różnią od apartamentów (poza niższą ceną) że kibelek i kuchnia jest nie tylko do Twojej dyspozycji tylko wspólna z właścicielami lub innymi wynajmującymi

Być możliwe że soba "u chłopa na wsi" charakteryzuje sie tym, że WC jest wspólne z innymi.
Ja mam całkiem inne zdanie. Zawsze wybieram tylko pokój (soba) i zawsze jest to pokój z pełnym wezłem sanitarnym (WC+ łazienka). Nigdy nie spotkałem żeby było inaczej. To co pisze Piotrek .. zapewne w prywatnych domach gdzie gospodarz na zasadzie "dorobię do pensji" wynajmuje coś. Zapewnaim, że w ośrodkach "zawodowch" soba niczym nie rózni się od pokoju w dobrym hotelu. Oprócz aneksu kuchennego jest wszystko. :!: ( spotykałem hotele gdzie w pokoju 1-osobowym WC był na korytarzu. W Polsce).
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.04.2008 09:17

WOKA - dokładnie tak jak piszesz, tak jest na tzw "prywatnych kwaterach" choć i to zaczyna się zmieniać na lepsze. Twoja "soba" i prywatna "soba" to 2 różne rzeczy - Ty śpisz w pensjonacie a to "insza inszość", więc porównanie mało trafne ;-)
Poprzednia strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Kwatera KRK - jak się za to zabrać? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone