Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kuchnia biwakowa

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Miłosz_S
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miłosz_S » 23.04.2009 10:38

tgniw napisał(a):Mnie interesuja rzeczy szybkie do zrobienia i proste do przyrzadzenia.

Ugotuj ryż i jak się troszkę ochłodzi to dodaj (na wierzch, raczej nie mieszaj) serek owocowy Danio lub podobny, ważne żeby był gęsty. Palce lizać :hut:
Czas przygotowania = czas ugotowania ryżu.
tgniw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tgniw » 23.04.2009 10:44

Sprobuje przy najblizszej okazji przyrzadzic sobie w domu.
Niestety - najblizsza okazja bedzie dopiero w przyszlym tygodniu, ale to szczegol. Ale dzieki serdeczne za pomysl.
Sailor29
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sailor29 » 23.04.2009 12:00

Janusz Bajcer napisał(a):Aby zamrozić wkłady potrzebny jest zamrażalnik.
Na kempingach jest różnie - na dużych kempingach są np. małe boksy lodówkowe na kluczyk i nich wkładów się na zamrozi, natomiast na niektórych małych kempingach bywają ogólnodostępne zamrażalniki i nich wkłady można zamrozić.

Dziekuje Janusz
2salamandra22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 2salamandra22 » 12.05.2009 10:36

Na kamping zawsze zabieramy słoiki z Pudliszek (pulpety, gołąbki), bigosik własnej roboty, do tego gotujemy ziemniaczki (dla szybkich piure w proszku) i robimy mizerię z dostepnych tam warzyw. Lubimy też makaron z twarogiem (najlepszy w Cro firmy Dukat). Dania muszą być szybkie, szkoda sterczeć nad kuchenką w upale. Mięso może droższe niż u nas ale jak policzysz koszt zakupu w markecie piersi z kurczaka wyjdzie i tak taniej niż za obiad w restauracji. Scenę jak próbowałam wytłumaczyć sprzedawczyni co to jest bułka tarta i do czego potrzebuję rozbraja do dziś wszystkich. Ale sympatyczna pani zaprowadzila mnie do odpowiedniej półki i miałam co chciałam. Jak jechałam pierwszy raz do Chorwacji jakieś 10 lat temu nabrałam pełno próżniowo zapakowanego żarcia ale wszystko szlag trafił w upale (na kampie nie było lodówek). Teraz mam porzadną lodówkę ale i tak biorę jedzenie (wędliny, sery, jogurty) tylko na podróż i 2 pierwsze dni. W tym upale mozna zjeść pizzę na plaży i człowiek syty. Zupek chińskich brak, raz tylko trafiliśmy w wielkim Konsumie jeden rodzaj, mój syn skakał z radości bo to badziewie może jeść tylko na wakacjach a nigdzie nie mógł kupić. Polecam zakupy w Czarnogórze bo ceny rewelacyjne, jak się jest na południu to można wyskoczyć, w Słowenii ceny podobne do naszych.
tgniw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tgniw » 12.05.2009 11:16

No to ja juz siedze na stronie pudliszek :)
Przyjrze sie temu co ze soba zabrac z ich asortymentu :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.05.2009 11:40

tgniw napisał(a):No to ja juz siedze na stronie pudliszek :)
Przyjrze sie temu co ze soba zabrac z ich asortymentu :)

Proponuję zasiąść też na stronie Sokołowa :wink: :lol:

Żeberka w kapuście pycha :P
tgniw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tgniw » 12.05.2009 11:46

Januszu!

Ciekawy pomysl, tylko o ile dobrze pamietam to ograniczenia wwozu zywnosci na teren Chorwacji dotyczy miesa oraz nabialu i ich przetworow.
Dlatego te zabiore ze soba w ostatecznosci.

Czy sie myle?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 12.05.2009 11:48

Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.05.2009 11:51

tgniw napisał(a):Januszu!

Ciekawy pomysl, tylko o ile dobrze pamietam to ograniczenia wwozu zywnosci na teren Chorwacji dotyczy miesa oraz nabialu i ich przetworow.
Dlatego te zabiore ze soba w ostatecznosci.

Czy sie myle?

JacYamacha odpowiedział :lol:
tgniw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tgniw » 12.05.2009 12:03

Dokladnie ten watek mialem na mysli, gdyz sledze go od poczatku :)
Zastanawiam sie nad alkoholem. Chcialem zabrac ze soba kilka butelek wina, a w druga strone chcialem przywiezc po 1 zgrzewce Ozujsko i Karlovacko. Jak myslicie - czy dam rade dowiesc go do Nowego Sacza? ;)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 12.05.2009 12:40

To zależy od trasy i miejsca siedzenia :wink:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 12.05.2009 13:03

[quote
Zastanawiam sie nad alkoholem. Chcialem zabrac ze soba kilka butelek wina;)[/quote]

Do kraju pełnego wina wino wozić :?: :?: :!: :!:
tgniw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tgniw » 12.05.2009 13:19

No wiesz - jest na tym forum pewien sympatyczny gosc z Nowego Sacza i kombinuje jak podrzucic jemu zlocisty napoj. Skoro on nie moze w tym roku do Chorwacji to Chorwacja przyjedzie do niego ;)
I to pod warunkiem, ze on nie bedzie miec nic przeciwko a i mi po drodze bedzie :P

Co do wina - owszem - wino jest w Chorwacji ale tak koszmarnie drogie, ze wymiekam. To dobrej jakosci wino w Polsce jest duzo tansze niz w Chorwacji.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 12.05.2009 13:57

No tak, to jest wszystko kwestia smaku i kasy.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.05.2009 17:42

tgniw napisał(a):Dokladnie ten watek mialem na mysli, gdyz sledze go od poczatku :)
Zastanawiam sie nad alkoholem. Chcialem zabrac ze soba kilka butelek wina, a w druga strone chcialem przywiezc po 1 zgrzewce Ozujsko i Karlovacko. Jak myslicie - czy dam rade dowiesc go do Nowego Sacza? ;)

Oficjalnie możesz wwieź do Chorwacji 2 litry wina piwa

Jeśli chodzi o piwo to oficjalnie możesz przywieźć 5 litrów, nie mam nic przeciw, jeśli jedno karlovacko i jedno ożujsko zostawisz w drodze powrotnej w Nowym Sączu :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Kuchnia biwakowa - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone