.png)
.png)
JacYamaha napisał(a):Twój wybór. Trasa jak każda. Można uniknąć kupowania winiety na H.
Bez winiety dobra droga nr 86 - dobrze opisana na forum.
.png)
JacYamaha napisał(a):A po co przez Landave?
forum/viewtopic.php?p=371077#371077
i resztę też warto przeczytać.
.png)
.png)
wojtap napisał(a):Jeśli ktoś jedzie przez Austrię to nie ma wielkiej różnicy czy przez Czechy czy przez Słowację. jedna cholera i w jednym i w drugim państwie policja jest wredna i nie da się pogadać tylko trzeba płacić. Jedyne co to w czechach jeszcze korony i może troche taniej mozna zjeśc obiad. Reszta to preferencje jadącego, który kraj bardziej lubi i ewentulanie, na ktory kraj juz ma winietę.
.png)
Aki napisał(a):Witam, w zeszłym roku jechałem właśnie przez Słowację (Żylinę - Bratysławę). Zresztą zwykle wybierałem tą trasę bo ta autostrada jest praktycznie pusta, w nocy to już w ogóle! W tym roku jednac chce smignąć przez Czechy, troche krótsza trasa bo z Gliwic chce jechac przez Rybnik na Ostrawę (zapomniałem jak się nazywa to przejście) i dalej Brno. Tylko potem dalej z Brna do Wiednia nie wiem jaka jest droga. Bo jak jechać na Bratysławę to znowu trzeba na Słowację winiete wykupywać wiec trzeba się od Brna kulac do Wiednia jakimiś drogami lokalnymi. Jak ten odcinek wygląda w tej chwili, może ktoś opisać!? W tym roku chcę też ominąć płatny odcinek w Słowenii przez Mureck - Lenart - Ptuj (zobaczymy jak pojdzie). W ogóle to chyba zrobimy dluższy przystanek w Wiedniu u mojej ciotki ale jeszcze nie jestem pewien czy bedziemy tam spać i jechać dopiero na następny dzień ale rozpatruję taki wriant. Jednak to w celach tylko i wyłącznie towarzyskich bo Wieden jeszcze blisko w stosunku do całej trasy.[/list]
.png)
.png)
.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi