Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Która wyspa jest naj....

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ante_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ante_ » 27.02.2010 19:17

[quote="Nives"][quote="ante_"]E Nives,Katarzyna ti je sve rekla što se tiče prijevoza na Susak.Znači imaš katamaran iz Rijeke ili brod sa Lošinja.[/quote]

ante, znala sam da ima iz rijeke. ali pitala sam bas iz splita, jer sam mislila da jednog 'mog' splicu pokusam da nagovorim da idemo njegovom barkom iz splita. zato me je zanimalo, koliko je to udaljeno, koliko sati treba nekim malenim brodicem i je li to uopste moguce (znam da on cesto ide za vis, ali mi nije pricao ide li igde dalje).[/quote]

Pa nije malo iz Splita do Suska to već spada pod krstarenje.
I nije baš za barku.

Nego reci ti tvom Splići da bolje upali auto i odveze vas do Rijeke pa onda s katamaranom na Susak
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 27.02.2010 19:48

hvala, ante. videcu, prvo da ja bolje upoznam ove otoke blize splitu, a onda cemo da predjemo na te "vase". 8)
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 27.02.2010 21:38

Witam wśiskich .Dwa lata temu z moim kolegamy (stary morsky wylki) plinuliśme do wispe Susak pa powrotem do Zadru. :) Pienkny rejs peun niespodżaniek i balowania.Na Susku smo sie zabavili na maksa w konobi Ruża ktura sie mieszczi w samim centrum miastećkalNota bene potem sie okazalo da je wlaszczyćel srbin z Belgrada .Nie pamientam jego imię ale pamientam da smo calu noc śpiewali i tanczili w konobi razem z wlaszczićeliem.Fajny gazda na maksa .Nasze rejsy som fajnie 10 facetów duża lajba i zabawa jest gwarantowana.
ante_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ante_ » 27.02.2010 22:04

[quote="Nives"]hvala, ante. videcu, prvo da ja bolje upoznam ove otoke blize splitu, a onda cemo da predjemo na te "vase". 8)[/quote]

Pa da,to je dobar plan.

Priko puta Splita imaš Brač a na njemu stvarno ima dosta toga za pogledat.

A i blizu je pa možete tamo sa Splićinom barkom.
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 28.02.2010 14:31

ante_ napisał(a):Priko puta Splita imaš Brač a na njemu stvarno ima dosta toga za pogledat.

A i blizu je pa možete tamo sa Splićinom barkom.

brac vec relativno dobro znam (a i splico isto, posto je zaludjen plovidbom), a ovaj susak mi je zvucao nekako interesantno.

ali nema veze, videcemo vec di cemo, samo bih volela da u zivotu stignem da sve to vidim.

Josko, koliko je vama dana plovidbe trebalo od splita do suska?
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 28.02.2010 21:34

Dobra većer Nives .My do Suska płyneliśmy od Zadra ,a nie Splita a i tak je to trwalo 3 dnia z tym da mielyszme kylka postojuw po drodze,bo muszelyśme naladować baterie wynom i zabawom:) :D :D
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 02.03.2010 10:16

Dzieki, Josko!

3 dni w jedna strone, to super - ze Splitu pewnie by bylo okolo 5 dni :D

Dla mnie brzmi jak idealny pomysl na podroz poslubna, az szkoda ze Splico nie chce sie zenic. :(
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 02.03.2010 13:22

Nives napisał(a):Dzieki, Josko!

3 dni w jedna strone, to super - ze Splitu pewnie by bylo okolo 5 dni :D

Dla mnie brzmi jak idealny pomysl na podroz poslubna, az szkoda ze Splico nie chce sie zenic. : To muśysz zaleszć fajnego ktury chce,polke majom cosz fajnego i barzo som pienkne i urocze.Zobacz jak ja oszalalem od myloszći za mojom żonom i zostawylem wszysko w Splitu.(
:D :D :D :D
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 02.03.2010 22:56

Josko Bulic napisał(a): To muśysz zaleszć fajnego ktury chce,polke majom cosz fajnego i barzo som pienkne i urocze.Zobacz jak ja oszalalem od myloszći za mojom żonom i zostawylem wszysko w Splitu. :D :D :D :D

Josko, ty jestes wyjatkiem, ktora dowodzi regule, ze Dalmatynczyci sa wielkimi Casanovami :roll:

A tak na serio pieknie jest przeczytac to co napisales. Wyobrazam sobie jak twoja milosc musiala byc bardzo, barzo silna, aby zdecydowac sie opuscic Split i zamieszkac tak daleko od najpiekniejszego miasta i najpiekniejszego morza.

PS. Przepraszam za to, ze odeszlismy troche od tematu wysp :oops:
rapez
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rapez » 04.03.2010 11:27

:) Skoro powracamy do tematu... Ja proponuję wyspy Cres i Lošinj.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I polskie jadło:)
Obrazek

to z google

Obrazek
Obrazek
rapez
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rapez » 26.01.2011 09:40

Rok 2010 zakończony. Razem z nim nasze ubiegłoroczne wakacje.
Ktoś znalazł coś nowego?, odkrył uroki innej, nowej wyspy. Zapraszam do rozmowy.
Jareczek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jareczek » 28.01.2011 01:18

Miejsce dzikie,ciche,plaza z piaskiem na której można nazbierac dużo muszli oraz spotkac nudystów,wyspa Mljet,polecam

Obrazek
Jareczek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jareczek » 28.01.2011 01:29

Mozna spotkać na Mljet drapieżne ssaki mangusty indyjskie,które podobno zostały kiedys przywiezone,żeby wytępic żmije

Obrazek
Jareczek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jareczek » 28.01.2011 01:45

Bardzo zielona wyspa
Obrazek
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 28.01.2011 07:24

Jareczek napisał(a):Mozna spotkać na Mljet drapieżne ssaki mangusty indyjskie,które podobno zostały kiedys przywiezone,żeby wytępic żmije

Z zamieszczonej fotki wynika, że dość podobnie te mljetskie mangusty wyglądają do tego zwierzątka, które rok temu zobaczyliśmy na Korculi, konkretnie na wschód od Lumbardy. Nie mieliśmy pojęcia co to za stworzenie, teraz chyba zagadka się wyjaśniła :roll: :D

Obrazek

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Która wyspa jest naj.... - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone