Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Która wyspa jest naj....

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
leopantera
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leopantera » 29.12.2009 19:05

maciek1956 napisał(a):Przekonajcie mnie do wysp :D :D ... co mają wyspy w sobie :?: :?:

Wyspa to 4 razy więcej linii brzegowej, a tym samym więcej zatoczek, dzikich plaż - jedyny mankament to cena za prom - po za tym same PLUSY- mniej ludzi, prawdziwa Chorwacja itd itp.
Zjeździliśmy KVARNER (Cres, Mali Losin, Susak, Rab, Pag, Silba, Olib, Orula, Ilovik, wyjątki Krk, Korcula) ... na 2010 HVAR i t d
aśkaj
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aśkaj » 14.01.2010 19:51

Chętnie pokazałabym zdjęcia z ostatniego pobytu w Ivan Dolac na Hvarze...
tylko powiedzcie jak to zrobić.

pozdrav[/img]
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 14.01.2010 20:14

aśkaj napisał(a):Chętnie pokazałabym zdjęcia z ostatniego pobytu w Ivan Dolac na Hvarze...

pozdrav[/img]

Spróbuj tutaj
Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.01.2010 20:24

aśkaj napisał(a):....tylko powiedzcie jak to zrobić.

Proszę bardzo prościej nie da się wyjaśnić :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.01.2010 21:03

aśkaj napisał(a):Chętnie pokazałabym zdjęcia z ostatniego pobytu w Ivan Dolac na Hvarze...

pozdrav

No to czekamy na zdjęcia, bo w innym wątku też instrukcja podana :D
ante_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ante_ » 23.02.2010 22:04

Ja polecam wyspe Susak,jedyna w svoim rodzaju.Muvia že niema takej drugej podobnej na calym Mediteranu.Pravie cala jest piaszczysta.

Znajduje sie na Kvarneru,polnocny Jadran.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 23.02.2010 22:38

ante_ napisał(a):Ja polecam wyspe Susak,jedyna w svoim rodzaju.Muvia že niema takej drugej podobnej na calym Mediteranu.Pravie cala jest piaszczysta.

Znajduje sie na Kvarneru,polnocny Jadran.

Susak ma niesamowite stroje ludowe!!!
Na Susku imaju neobičnu i prekrasnu narodnu nošnju!!!
ante_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ante_ » 24.02.2010 00:45

Je Katarina.Ali cili otok je neobičan a pogotovo ljudi,pa njih kad pričaju niko živ ne razumi ka da nisu iz Hrvatske.Komunizam ga je totalno uništaja svi su iselili,preko zime nema nikog osim par baba.
Šteta,ali po meni to je jedno od najlipših mista u Hrvatskoj.

Susak i Palagruža.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 24.02.2010 10:31

Palagruža..hm nije za svakog ljetovanje na pustom otoku...

Nie dla każdego wakacje na bezludnej wyspie...
Pozdrav
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 24.02.2010 10:38

ante_ napisał(a):Komunizam ga je totalno uništaja svi su iselili, preko zime nema nikog osim par baba.

zvuci kao idealno mesto za odmor za mene 8)

PL: oto odpowiednie miejsce dla wypoczynku dla mnie :wink:
ante_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ante_ » 24.02.2010 15:01

[quote="Katarzyna Głydziak Bojić"]Palagruža..hm nije za svakog ljetovanje na pustom otoku...

Nie dla każdego wakacje na bezludnej wyspie...
Pozdrav[/quote]

To jest prawda,ale piekna jest Palagruža.
ante_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ante_ » 24.02.2010 15:38

[quote="Nives"][quote="ante_"]Komunizam ga je totalno uništaja svi su iselili, preko zime nema nikog osim [b]par baba. [/b][/quote]

zvuci kao idealno mesto za odmor za mene 8)

PL: oto odpowiednie miejsce dla wypoczynku dla mnie :wink:[/quote]

Sprubuje po Polsku napisać.
Susak albo nienawidziš albo go kochasz,tak go ludzie kturzy go zobaczyli komentujom.Znaczy niema nic po srodku,nikt nie zostaje obojetny,albo bedziesz wracać do tej wyspy do konca žycia,albo bedziesz hciala uciec z njej jusz po pierwszej godzinje pobytu na tej wyspie i zapomniec o niej jak najpredzej.
Naprawde jest coć dzivnego w tej wyspie,coć mistycznego.Mi muwiny;neka čudna vibra vlada tamo.
Pelno jakis tajemnic jest,pelno opoviesći,napravde bardzo dzivne.
Na stale žyje na njej 300 mieszkanjcuw.Szczyt byl przed druga wojnom swiatowa,wtedy žylo ne njej okolo 2000 ludzi.Po drugej wojnie swiatowej praktycznie w jednej nocy wyspe opuscilo okolo 1500 ludzi,wszyscy oni przeplyneli do Italiji na wioslach albo na žaglach a dalej do USA.Teraz mijeszkaja w New Jersy w jednej dziennicy.Przewarnie pszyjerzdaja latem na swoja wyspe.
Niema drug,niema samochoduv,sa dva sklepy,pare knajp,szkola(cztery podstavove klasy),w tym samym budynku gdze jest szkola jest jeszcze poczta i lučka kapetanija,jest i ambulanta w kturym pracuje jedna siostra zakonna i to je to,to je sve. :lol:
Muwia že piasek ktury przykrywa cala wyspe(nie wiadomo s kond sie tam wziol) dziala lečnjičo na bezplodnosć u kobiet i leczy horoby drug oddehowyh u dzieci.
Dužo jeszcze možna by pisać o tej wyspie i jej tajemnjicah,opowiesćah i legenda jakie kronžom.

Sorry za bledy :oops:
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 24.02.2010 15:43

ante, brzmi ciekawie, w kazdym razie. trzeba zobaczyc Susak (ja jeszcze nie znam nikogo, kto tam byl, musze sie popytac).
ante_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ante_ » 24.02.2010 16:27

Ja kiedi tylko mam trohe wolnego czasu to tam vlasnie jade(plyne).
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.02.2010 17:18

Nives napisał(a):ante, brzmi ciekawie, w kazdym razie. trzeba zobaczyc Susak (ja jeszcze nie znam nikogo, kto tam byl, musze sie popytac).

W 2008 roku na Šušak była dangol
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Która wyspa jest naj.... - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone