Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ktora Mapa najlepsza Chorwacja?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
grax
Croentuzjasta
Ktora Mapa najlepsza Chorwacja?

Nieprzeczytany postnapisał(a) grax » 16.06.2009 23:36

Pytanko :)
Korzystam z AutoMapy ale jezeli chodzi o pokrycie Chorwacji ma kiepskie.
Jesli ktos jezdzil i poleci, ktora mapa ma najlepsze pokrycie Chorwacji? (uliczki w mniejszych miejscowosciach itp). Moze iGo8 ? Co teraz ma najlepsze pokrycie.

Dzieki :)
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 16.06.2009 23:58

Jaka jest najlepsza mapa do Mio na Chorwację??
malczykos napisał(a):Wrzuć sobie iGo 8.30 i do tego mapkę Croatia 83 Navigo Sistem 2009.02 w niej masz oddany ostatnio odcinek autostrady A1 w CRO, są ulice w mniejszych miejscowościach. A jeśli chodzi o kraje tranzytowe to mapa Słowenii, w której jest nawet obwodnica Ptuja to Slovenia 83 Monolit. Mapki są na stronie http://www.volny.cz/sstopar/mio_mapy_igo8_3.html

GPS-urządzenia do nawigacji,palmtopy,oprogramowanie,POI.

Proszę
Ostatnio edytowano 17.06.2009 14:41 przez pasażer, łącznie edytowano 1 raz
wojciech70
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojciech70 » 17.06.2009 10:00

TomTom East Europe
kuba_1991
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kuba_1991 » 17.06.2009 10:58

IGO korzysta z tych samych map co Miomap więc również posiada bardzo dokładną mapę Chorwacji z nowym odcinkiem autostrady
olki
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) olki » 17.06.2009 11:35

Tylko i wyłącznie IGO 8 (mapy np z lutego 2009). Jesli chodzi o obsługe programu i wyglą to AM sie chowa. Dlamnie plusem są lepiej rozwiazane punkty POI. (choć jak się troszkę na tym zna to można te same punkty POI przerobić do IGO :D tylko niema takich fajnych ikonek jak w AM.
laminat
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) laminat » 17.06.2009 12:48

też dodam, że IGo8 jest dla mnie wzór nawigacji.

Polecam też wgranie sobie ukształtowanie terenu widzimy wtedy czy czeka nas duże wzniesienie czy szybki zjazd :) fajnie to wygląda przy tym Automapa się chowa.

Nie cierpię w Automapie systemu skalowania i przesuwania mapy wrrrr nie widzę co przesuwam czy skaluję. W Igo jest płynne i rzeczywiste skalowanie - grafika wektorowa.
w Automapie dochodzi jeszcze kiepski lektor (ratuje Hołowczyc, ale też nie dokońca) w IGo jest pani przyjemna dla ucha :).

wracając do tematu też mam mapę 2009_02 IGO8 i jest dokładniejsza niż Automapa 5.3
grax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grax » 17.06.2009 13:08

laminat napisał(a):też dodam, że IGo8 jest dla mnie wzór nawigacji.

Polecam też wgranie sobie ukształtowanie terenu widzimy wtedy czy czeka nas duże wzniesienie czy szybki zjazd :) fajnie to wygląda przy tym Automapa się chowa.

Nie cierpię w Automapie systemu skalowania i przesuwania mapy wrrrr nie widzę co przesuwam czy skaluję. W Igo jest płynne i rzeczywiste skalowanie - grafika wektorowa.
w Automapie dochodzi jeszcze kiepski lektor (ratuje Hołowczyc, ale też nie dokońca) w IGo jest pani przyjemna dla ucha :).

wracając do tematu też mam mapę 2009_02 IGO8 i jest dokładniejsza niż Automapa 5.3

dokladniejsza ale chyba jesli chodzi o Europe (Chorwacja itd). Jesli chodzi o Polske, to AutoMapa jest dokladniejsza.
olki
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) olki » 17.06.2009 13:12

Faktycznie zapomniałbym o napisaniu że warto to ukształtowanie sobie wrzucić :) tylko nie całe 300mb cały świat. IGO chodzi 5x szybciej niż AM. Wyszukiwanie miejscowośc, ulic, oddalanie itp chodzi w IGO płynnie, a w AM hmmmm.... Poruwnuje tu np komputer 2 rdzeniowy do np CELERON 800.... Oczywiście mówię tu o tym samym urządzeniu (posiadam MIO P550).

Mapy do IGO można sobie wrzucić różnych firm :D polecam na polske na Emapa. Poza granicami wrzucone mam TA czyli Tele Atlas

Do tego ten lektor TYSKIE :D tzn czytal Tomasz Knapik :) lub mozna wybrać Panią lub Pana (standarowo) która ma bardzo dobry głos
grax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grax » 17.06.2009 13:16

Ja na Europe chyba bym bardziej polecil mapy Navteq a na Chorwacje NaviGo. Tak mi sie wydaje ze najlepiej wyjdzie.
natuchna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) natuchna » 17.06.2009 13:19

olki napisał(a):Faktycznie zapomniałbym o napisaniu że warto to ukształtowanie sobie wrzucić :) tylko nie całe 300mb cały świat. IGO chodzi 5x szybciej niż AM. Wyszukiwanie miejscowośc, ulic, oddalanie itp chodzi w IGO płynnie, a w AM hmmmm.... Poruwnuje tu np komputer 2 rdzeniowy do np CELERON 800.... Oczywiście mówię tu o tym samym urządzeniu (posiadam MIO P550).

Mapy do IGO można sobie wrzucić różnych firm :D polecam na polske na Emapa. Poza granicami wrzucone mam TA czyli Tele Atlas

Do tego ten lektor TYSKIE :D tzn czytal Tomasz Knapik :) lub mozna wybrać Panią lub Pana (standarowo) która ma bardzo dobry głos

Może orientujesz się czy to ukształtowanie terenu da rade wrzucic do MIo Map 3 ?
podaj linka
laminat
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) laminat » 17.06.2009 14:09

niestety nie wiem czy będzie pasować do Mio, ściągnij sobie np. stąd

plik nazywa się Europe_NASA.dem zajmuje 263 MB

http://chomikuj.pl/verbatim/Nawigacja/i ... *82niania+)-+dla+wszystkich+wersji/dem
natuchna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) natuchna » 17.06.2009 14:11

laminat napisał(a):niestety nie wiem czy będzie pasować do Mio, ściągnij sobie np. stąd

http://chomikuj.pl/verbatim/Nawigacja/i ... *82niania+)-+dla+wszystkich+wersji/dem

po ściagnieciu gdzie ten plik wkleić w jaki folder?
-Yaro-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Yaro- » 17.06.2009 14:13

laminat napisał(a):niestety nie wiem czy będzie pasować do Mio, ściągnij sobie np. stąd

Chyba kłania się regulamin
laminat
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) laminat » 17.06.2009 14:25

to proszę skasować linka i napisze inaczej
w google wpisać Europe_NASA.dem i wejść w chomika lub cokolwiek innego :wink:

w Igo siedzi w katalogu dem
olki
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) olki » 18.06.2009 12:56

Polecam ten pliczek. Jadąc widzimy górki doliny (rewelacja w górach). MIO P550 chodzi płynnie z i bez tego pliku. Czy chodzi na MIO 3 cos tam cos tam? Raczej powinno :)
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone