Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

kto wrocil z baski na krk

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jaro33
Plażowicz
kto wrocil z baski na krk

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaro33 » 11.08.2009 16:55

troche mi sie plany pokrzyzowaly i jede na krk do baski w terminie od 16.08,czy ci z was ktorzy tam byli moga mi powiedziec jak z aprtamentami? znajde cos na miejscu?,czy lepiej sie tam nie pchac<dzieki i pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.08.2009 22:25

znajdziesz, może być drogo (czym bliżej morza tym drożej)
jaro33
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaro33 » 12.08.2009 04:56

arurac,dzieki powiedz ,wedlug ciebie ,jak znajduje opsy apartamentow mowiacych,ze do morza np.1km,to powiedz jak to jest na realia tamtejsze,ile taki spacerek trwa,no wiadomo z gorki lzej,iktora stone baski proponujesz na zakwaterowanie,zeby bylo w miare spokojnie,a zarazem nie daleko na more,to chyba tyle moich pytan,jeszce raz dzieki.
ewa-irena
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa-irena » 12.08.2009 06:55

forum/viewtopic.php?t=16820
Tu poczytasz bardzo szczegółowo opisany pobyt w Basce 2 lata temu . Fakt , teraz w sierpniu będzie drogo .
I apartamenty znajdziesz wolne chyba raczej dalej od morza i może ciut taniej . Sądzę , że tak strasznie daleko do morza nie będzie , bo Baska znowu nie jest aż tak wielką miejscowością , a kilometr jak piszesz , to będzie spacerek jak na moje możliwości ok. 15 min
W relacji poczytasz o tym którą stronę wybrać na zakwaterowanie , o plaży i o tym co można tam zwiedzić i gdzie pójść .
W razie pytań chętnie podpowiem
Pozdrawiam Ewa
Asia&Grześ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asia&Grześ » 12.08.2009 07:42

Jaro33- bierz te do max 200-300 m od morza !!! Jak weźmiesz te dalsze to wyobraź sobie tą droge w upale z torbami zapakowanymi po brzegi recznikami, piciem, żarełkiem itp. I jeszcze to urocze zdanie które mój znajomy kiedys usłyszał po przybyciu na plaże " Kochanie zapomniałam z apartamentu kasiorki i olejku z Uvałem...skoooczysz?! " I dymał 2 kilometry tam i nazad :) ....
Przemyśl czy nie warto dopłacić....:)

Pozdrawiam :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.08.2009 10:53

ewa-irena ma rację, kilometr to nie maraton tym bardziej,że po drodze są sklepy ,stragany itp. z tego co pamiętam Baśkę to tam są dwie główne ulice, więc daleko to raczej nigdzie nie będzie:) jeśli rezerwujesz to poproś o zdjęcia a jak w ciemno to przejdz się przez 10-15 kwater. tam jest przewaga drogich i na wysokim standardzie (robione pod niemieckiego klienta) ale między tymi drogimi są też tańsze.. ja spałem u Mariji Dujmović(starsza pani, można się dogadać albo po niemiecku albo po chorwacku) nas ulicy Zdenke Ćermakowe 18 tel z wizytówki to +385 51 856 927 ale z tego co pamiętam szukałem kiedyś tego lokalu w necie i znalazłem inny numer tel: 051 856-298, któy aktualny trudno mi powiedzieć, za pokój 2 osobowy, bez kuchni, z łazienką na korytarzu płaciłem 20 euro obok były po 40 45 euro ,ale to było w 2005 roku.... na inne kwatery namiaru nie mam ale od czego net :) pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.08.2009 10:55

albo jak znajdziesz jakiś lokal , który Ci pasuje i będzie mapka porównaj z miejscem które Ci podałem. od starszej pani u której ja spałem jest 5 min do morza na nogach.
jaro33
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaro33 » 14.08.2009 15:13

wielkie dzieki za podpowiedzi,moze i kolometr to nieduzo,ale zobaczymy co bedzie na miejscu jak sie okaze ze nie ma nic blizej plazy,to biore co jest, dzis w nocy wyjazd,jeszce raz dzieki za podpowiedzi,pozdrawiam
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 14.08.2009 16:12

szukaj jurandvor.jedna miejscowośc przed baska 1.5km do plaży w basce i tanio byłem w zeszłym roku tam w ciemno od 28 sierpnia pozdro.jak chcesz moge ci podac adres kwatery.cisza i spokój.narka :o
jacencjusz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacencjusz » 20.08.2009 13:16

Witam

a czy ktoś z szanownych forumowiczów wie czy w niedziele otwarte są agencje pośredniczące w wynajmie pokoi?

planujemy przyjazd na 13 września jak myślicie czy znajdziemy coś dla 3 osób plus maluszek bez wcześniejszej rezerwacji?

Jacek
kawa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kawa » 21.08.2009 09:22

Witam !
Czy możesz mi podać jakiś namiar na kwaterę gdzie mieszkałeś oraz informacje o tej kwaterze i jak daleko jest z niej do plaży.
Pozdrawiam
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
martaj07
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) martaj07 » 21.08.2009 09:31

witam
ja jadę na baśkę 08 września do 15 września mamy wynajęty mobilehome na Camp zablacie za 4 osoby na tydzien 460euro 100 metrów do plaży.
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
miau__miau
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) miau__miau » 01.09.2009 14:49

Wyjechaliśmy 19 sierpnia z Krakowa na wyspę KRK. Postanowiliśmy jechać w ciemno. Podróż oczywiście musiała się odbyć z przygodami na Węgrzech, ale przypadkowo spotkani polacy wracający w Rumuni pomogli nam naprawić samochód. Otóż przybywając o godzinie 15 na wyspę, zaczeliśmy szukać noclegu dla 4 osób - konkretnie apartamantu. Zaczynając od pierwszych wiosek i małych miasteczek, jeźlidzilismy od domu do domu i nic.... Zero wolnego miejsca, mili chorwaci dzwonili po swoich znajomych, którzy również wynajmują apartamenty i także wszystko pozajmowane. Mijały godziny, zmęczenie sytuacją dawało się co raz bardziej odczuć. Dojechaliśmy do miasteczka Krk, cudem i to wielkim znaleźlismy apartament 60 euro doba. Wspólna kuchnia i łazienka dla 6 innych pokoi, a wygląd przypominał wczesnego gierka. Nie protestowaliśmy, tylko postanowiliśmy brać co jest bez wybrzydzania. Na piętrze niżej znajdowały się luksusowe apartamenty, zajęte w dużej częsci przez polaków. Przyzwyczailiśmy się naszych "wypasionych" pokoików, a z czasem inni mieszkańcy poddasza się wyprowadzili a my mieliśmy do dyspozycji już sami łazienke i kuchnie:) Właściciel i jego żona - przemili ludzie. Dostawaliśmy codziennie 3 litry wina własnej roboty i zapraszał na rakije:) Po winie świat i pokoje były piękniejsze:) Przedłużając pobyt o 3 dni szukaliśmy innych apartamentów, ale właściciel obniżył nam cene do 50 euro, no i te boskie widoki na morze kazały nam pozostać na miejscu:) Reasumując. to mój czwarty wyjazd na Chorwacje i prawda jest taka, że nie liczy się miejsce tylko to z kim się w to miejsce jedzie:) Gdzybyście chcieli namiar do tego Chorwata na luksusowe apartamenty piętro nizej to podam na priv:) Pan za dwójke od 4 września bierze 31 euro, ale wszystko jest w apartamencie, no i jak wspominałam wyżej wino leje się strumieniami:)
Pozdrawiam
miau__miau
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) miau__miau » 01.09.2009 14:56

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl - to moj mail

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje