Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Wyjeżdżamy z Gliwic 2.08 ok18-19. Plan na razie jest przez czechy i austrię. Do jezior Plitwickich a potem dalej na południe. Ktoś jeszcze rusz w tym czasie.
Pozdrawiam
Mietek napisał(a):Ja ruszam drugiego sierpnia rano z Malborka do Sw. Juraj
A którędy jedziesz(przez jakie kraje)? My przez Chałupki czechy austrię słowenię.
I któredy jedziesz przez Polskę. My wyruszamy z Gliwc wiec moze pognamy razem
Ja jade już 22 lipca z rana ,z Nysy na wyspe Hvar kierunek Czechy,Austria,Słowenia,Chorwacja,to już za trzy dni, może sie znajdzie chętny który by do nas dołączył
Planowałem wyjazd 1-go sierpnia .Trasa identyczna .Bełchatów - Dubrovnik z postojem nad Plitvickimi Jeziorami. Nowe okoliczności sprawiły że chyba przesunę wyjazd na 5-go sierpnia.
Witam dybi,
wyjezdżamy do Cro 2 sierpnia na noc w dwa auta z Katowic. Jedziemy przez słowacje, węgry, słowenie tak jak w zeszłym roku:) Planujemy tym razem początkowo uderzyć w okolice Rijeki a pożniej Dubrownik i Montenegro. Jak macie ochote możemy jechać razem. pozdrawiamy