Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kto ma crt i kieszeń na dyskietki?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.02.2011 15:45

Krystof napisał(a):
Szafa gra

na zdjęciach nie ma dzisiejszej gazety ... :wink: ... KRÓLU ZŁOTY!

Jest pdf na pulpicie ... :lol:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 11.02.2011 16:01

Zacząłem się zastanawiać co się stało że taka pixeloza na zdjęciach wyszła 8O, ale to wina fmixa :cry: kolejny portal ze zdjęciami który kosi jakość :( a zaraz wprowadzi opłaty za trzymanie zdjęć na swoich serwerach :cry:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.02.2011 16:10

Leszek Skupin napisał(a):Zacząłem się zastanawiać co się stało że taka pixeloza na zdjęciach wyszła 8O

Brak światła, za wysokie ISO, robione z ręki ...
No i to jest przewaga LCD'ka na CRT - mam tak marny obraz,
że ... u mnie jest dobrze :lool:
parrot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) parrot » 12.02.2011 10:02

Koledzy, u mnie od pamiętnego listopada 2000r hula Pentium III 667 MHz + 512MB RAM (rozszerzone ze 128) do tego Philips 107T21. No... może z tym hulaniem przesadziłem... ale cro daje się przeglądać :twisted: Szkoda wyrzucić, sprzedać też się nie da :P
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 12.02.2011 20:10

To ja też się dopiszę:D. Komp z 2006 roku, jest kieszeń FDD. Co do monitora, to zmieniłem rok temu na panoramiczny LCD, ale stary CRT też jest - stoi na podłodze przy za biurkiem i nie mam pomysłu co z nim zrobić :)

Leszek:

Dzięki Twoim fotkom przypomniałem sobie jak wygląda Win 98. Stare dobre czasy... :lol:
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 13.02.2011 16:32

Weldon, weź no i zmień obrazek, bo dekoncentrujesz zainteresowanych tematem ... :roll:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 13.02.2011 16:35

Krystof napisał(a):Weldon, weź no i zmień obrazek, bo dekoncentrujesz zainteresowanych tematem ... :roll:

Misia nie widziałeś? 8O

:lol:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 13.02.2011 17:39

A mnie się tam awatarek weldona baaaardzo podoba :D :D

Oczywiście mam na myśli misia :wink:
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 07.03.2011 14:15

no a ja sobie kupiłem wczoraj nowy, 23-calowy monitor, lg z ekranem led, w sklepie nie dla idiotów ... i, kurka siwa, jakoś niehalo to wygląda :cry:

myślałem, że szok przeżyję jakiś po tym moim starym monitorze 30-kilowym i bardziej "wgłąb" niż na szerokość, a tu dupoza - wszystko jakieś zamazane, płaskie, za jasne, za mało ostre :( :( :(

w dodatku, jak mu robię rozdzielczośćzalecną, to ikonki takie mało, że ledwie je widzę ... a forum, jak otworzę, to mi 1/3 monitora zajmuje, a wszystkie literki i ramki są takie cieniutkie, takie rachityczne jakieś ...

a crd stoi sobie i patrzy ...
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 07.03.2011 14:30

Od wielu miesięcy patrzyła jak się męczy. Codziennie do późna przesiadywał w garażu. Podziwiała go za jego cierpliwość - nigdy się nie skarżył, a wręcz starał się zawsze wyglądać na zadowolonego z siebie i swojego samochodu. Ale jej kobieca intuicja podpowiadała, że to wszystko jest wymuszone i sztuczne.
Wydawało jej się, że patrzy z zazdrością na sąsiadów i znajomych jeżdżących autami z salonu, siedzących wieczorami przy grillu z rodziną... gdy on znów rozbierał silnik...
Pewnej nocy, gdy pracował do późna w garażu podjęła ostateczną decyzję... Wszystko miała dokładnie zaplanowane. Okazja pojawiła się, gdy wyjechał na parę dni na delegację, służbowym samochodem. W jeden dzień załatwiła kredyt
w banku i wizytę u dealera. Na drugi zamówiła lawetę. Teraz pozostało tylko czekać... a w garażu... taki nowiutki... błyszczący... musi mu się spodobać... Gdy przyjechał zaprowadziła go przed garaż, uroczystym ruchem otworzyła drzwi...
- Gdzie mój zabytkowy ford mustang....... - jęknął tylko.
- Nooo... na złomie, tam gdzie jego miejsce, już nie będzie cię denerwować, cieszysz się kochanie??
Po pierwszym ciosie zadanym kluczem do kół zdążyła resztką świadomości pomyśleć "A może VW golf to nie był dobry wybór... może toyota...".
Pozostałych dwudziestu sześciu już nie czuła...
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 07.03.2011 14:58

Raul73 napisał(a):...
Leszek:

Dzięki Twoim fotkom przypomniałem sobie jak wygląda Win 98. Stare dobre czasy... :lol:

Oj weź no.... nie obrażaj toż to........

XP :mrgreen:

W klasycznej szacie graficznej - mniej pamięciożernej :lool:
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 07.03.2011 16:28

Crt i do tego czarnobiałe :!: :!: :!:

Obrazek

i kto lepszy :?: :wink:
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 07.03.2011 16:35

Crt i do tego czarnobiałe

raczej zielono-białe :wink:
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 07.03.2011 16:39

Krystof napisał(a):
Crt i do tego czarnobiałe

raczej zielono-białe :wink:

Jakby nie patrzeć nie barwny :wink:

A pamiętacie takie bursztynowe monitorki?
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Kto ma crt i kieszeń na dyskietki? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone