napisał(a) fly » 17.06.2011 17:00
Dzienks za pomoc, Thule nie chce, bo widziałem testy o których mówi maciek1956-porażka totalna, a droższa wersja nie wchodzi w grę, wolę kupować co 3 lata nowy boks niż mieć "solidne thule", na rybach niektóre miejscówki są nieżle zakrzaczone. Box nie może mieć więcej niż 30 centymetrów, a i to podniesie wysokość samochodu ponad (mam nadzieję że nie dużo)2 metry, a to z kolei zwiększy koszt biletu na prom średnio o 500 pln, i o ile stenaline nie robi problemu (wciąż czują respekt po potopie szwedzkm) o kilka centów, to na polferies nawet jak przejade bramki na terminal to już na platformach pokładowych mogę się liczyć z zahaczeniem o sufit niby 2.10 ale widziałem jak Galaxy szorował thule pacyfikiem bodajże 500 (37cm).
Sposobu otwierania też nie uważam za wadę, mam 190 wzrostu, a ponadto widziałem coś w rodzaju podnóżka zakładanego na koło w celu dostania się do bagażnika, zawiasy z przodu to jak dla mnie dodatkowy atut. Piszesz maciek1956-u iż wadą jest materiał użyty do produkcji boxa, co to jest bo na stronie producenta zdjęcia i artykuł z zakładki "O NAS" mówią o poliestrowych włóknach szklanych- a więc o co chodzi, czy przypadki opisane przez ciebie są możliwe...? Kiedy to było, czy producent już zareagował, bo szczerze mówiąc ten najbardziej mi "pasi".
Polecasz Thule, ale nie wiem czy wiesz nie jest to najpopularniejszy box przynajmniej jeśli chodzi o Norge, tu królują dwie marki SKIGUARG i PACKLINE, i są boskie, ale cóż rozsądek i żona blokują tę inwestycje, pozostaje raczej JOST.
Podziękowanie za opis dla mo_krzy, i nie chciałbym być upierdliwy ale kiedy w najbliższym czasie zamierzasz użyć boksa, i czy mógłbyś zmierzyć wysokość samochodu na pusto (samochód pusty,bez bagaży, tylko komplet siedzeń 7 lub jak tam masz 5) z boxem, zakładam że masz relingi.
p.s. W Krakowie Jost do kupienia jest za 1320.00pln
pozdro
Ostatnio edytowano 17.06.2011 18:38 przez
fly, łącznie edytowano 1 raz