Gość był z rowerkiem, czarne włosy, okulary i nie miał nic szczególnego w wyglądzie. Byliśmy na policji, ale nie ma tam monitoringu.
Porada
.png)
.png)
janusz_sul napisał(a):Dziś jak małe dziecko dałem się oszukać. Wychodząc z parkingu w Omisiu w kierunku centrum zostałem "przypadkowo" zapytany, czy nie zechciałbym wymienić Euro na Kuny, 7,40 Kuny za 1 Euro. Zaczęliśmy liczyć pieniądze- miałem w dłoni 730 (3x200, 3x20, 7x10) Kun i zapytałem, gdzie jeszcze moje 10 Kun. Zaczęliśmy liczyć jeszcze raz, a gość dołożył mi te 10. Kiedy już rozchodziliśmy się, ja z pieniędzmi w dłoni usłyszałem krzyk tego gościa: Uważaj na konkurencję. Odwróciłem się w jego stronę, a później popatrzyłem na dłoń i od razu wiedziałem, że coś jest nie tak. Zacząłem jeszcze raz liczyć i okazało się, że nie ma trzech banknotów o nominale 200, czyli 600 Kun w plecy. Handlarz znikł, a pieniądze razem z nim. W ręce zostało 140 Kun.
Gość był z rowerkiem, czarne włosy, okulary i nie miał nic szczególnego w wyglądzie. Byliśmy na policji, ale nie ma tam monitoringu.
Porada: Wymieniać pieniądze tylko w zaufanych źródłach. Okazja czyni złodzieja bogatym
![]()
Chyba muszę zacząć oglądać częściej program na
TVN turbo "Złodzieje"

.png)
Bravik napisał(a):janusz_sul napisał(a):Dziś jak małe dziecko dałem się oszukać. Wychodząc z parkingu w Omisiu w kierunku centrum zostałem "przypadkowo" zapytany, czy nie zechciałbym wymienić Euro na Kuny, 7,40 Kuny za 1 Euro. Zaczęliśmy liczyć pieniądze- miałem w dłoni 730 (3x200, 3x20, 7x10) Kun i zapytałem, gdzie jeszcze moje 10 Kun. Zaczęliśmy liczyć jeszcze raz, a gość dołożył mi te 10. Kiedy już rozchodziliśmy się, ja z pieniędzmi w dłoni usłyszałem krzyk tego gościa: Uważaj na konkurencję. Odwróciłem się w jego stronę, a później popatrzyłem na dłoń i od razu wiedziałem, że coś jest nie tak. Zacząłem jeszcze raz liczyć i okazało się, że nie ma trzech banknotów o nominale 200, czyli 600 Kun w plecy. Handlarz znikł, a pieniądze razem z nim. W ręce zostało 140 Kun.
Porada: Wymieniać pieniądze tylko w zaufanych źródłach. Okazja czyni złodzieja bogatym
![]()
Chyba muszę zacząć oglądać częściej program na
TVN turbo "Złodzieje"
Kurs bankowy 7,35. Chciałeś zarobić pół kulki sladoleda , straciłeś 10 porządnych obiadów. To jeszcze tylko zostało zagrać w trzy kubki, żeby urlop był do końca udany.![]()
Człowiek uczy się całe życie
.png)
. Wakacje trwają dalej i już prawie o tym zapomniałem