Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kradzież przy wymianie EURO

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
janusz_sul
Odkrywca
Kradzież przy wymianie EURO

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz_sul » 02.08.2019 22:40

Dziś jak małe dziecko dałem się oszukać. Wychodząc z parkingu w Omisiu w kierunku centrum zostałem "przypadkowo" zapytany, czy nie zechciałbym wymienić Euro na Kuny, 7,40 Kuny za 1 Euro. Zaczęliśmy liczyć pieniądze- miałem w dłoni 730 (3x200, 3x20, 7x10) Kun i zapytałem, gdzie jeszcze moje 10 Kun. Zaczęliśmy liczyć jeszcze raz, a gość dołożył mi te 10. Kiedy już rozchodziliśmy się, ja z pieniędzmi w dłoni usłyszałem krzyk tego gościa: Uważaj na konkurencję. Odwróciłem się w jego stronę, a później popatrzyłem na dłoń i od razu wiedziałem, że coś jest nie tak. Zacząłem jeszcze raz liczyć i okazało się, że nie ma trzech banknotów o nominale 200, czyli 600 Kun w plecy. Handlarz znikł, a pieniądze razem z nim. W ręce zostało 140 Kun.
Gość był z rowerkiem, czarne włosy, okulary i nie miał nic szczególnego w wyglądzie. Byliśmy na policji, ale nie ma tam monitoringu.
Porada :oops: : Wymieniać pieniądze tylko w zaufanych źródłach. Okazja czyni złodzieja bogatym :oops: :oops: Chyba muszę zacząć oglądać częściej program na :P TVN turbo "Złodzieje" :twisted:
wolffer
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wolffer » 03.08.2019 00:40

a ja naiwnie myślałem, że w dobie kart różnowielowalutowych czy innych blików, a nawet i wiele lat wcześniej, nie da tak się już oszukać, a jednak 8O 8O
porad takich jest wiele i to od lat, więc może zaoszczędzę sobie jakiegokolwiek dalszego komentarza :|
współczuję utraconej kasy, ale to jednak na własne życzenie
rufus295
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rufus295 » 03.08.2019 06:45

A w kantorze jaki kurs?
biagggio
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) biagggio » 03.08.2019 07:58

@Janusz
"Sztosa" 3.0
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.08.2019 08:58

janusz_sul napisał(a):Dziś jak małe dziecko dałem się oszukać. Wychodząc z parkingu w Omisiu w kierunku centrum zostałem "przypadkowo" zapytany, czy nie zechciałbym wymienić Euro na Kuny, 7,40 Kuny za 1 Euro. Zaczęliśmy liczyć pieniądze- miałem w dłoni 730 (3x200, 3x20, 7x10) Kun i zapytałem, gdzie jeszcze moje 10 Kun. Zaczęliśmy liczyć jeszcze raz, a gość dołożył mi te 10. Kiedy już rozchodziliśmy się, ja z pieniędzmi w dłoni usłyszałem krzyk tego gościa: Uważaj na konkurencję. Odwróciłem się w jego stronę, a później popatrzyłem na dłoń i od razu wiedziałem, że coś jest nie tak. Zacząłem jeszcze raz liczyć i okazało się, że nie ma trzech banknotów o nominale 200, czyli 600 Kun w plecy. Handlarz znikł, a pieniądze razem z nim. W ręce zostało 140 Kun.
Gość był z rowerkiem, czarne włosy, okulary i nie miał nic szczególnego w wyglądzie. Byliśmy na policji, ale nie ma tam monitoringu.
Porada :oops: : Wymieniać pieniądze tylko w zaufanych źródłach. Okazja czyni złodzieja bogatym :oops: :oops: Chyba muszę zacząć oglądać częściej program na :P TVN turbo "Złodzieje" :twisted:

Kurs bankowy 7,35. Chciałeś zarobić pół kulki sladoleda , straciłeś 10 porządnych obiadów. To jeszcze tylko zostało zagrać w trzy kubki, żeby urlop był do końca udany. :mrgreen:
Człowiek uczy się całe życie :oczko_usmiech:
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 03.08.2019 09:00

Bravik napisał(a):
janusz_sul napisał(a):Dziś jak małe dziecko dałem się oszukać. Wychodząc z parkingu w Omisiu w kierunku centrum zostałem "przypadkowo" zapytany, czy nie zechciałbym wymienić Euro na Kuny, 7,40 Kuny za 1 Euro. Zaczęliśmy liczyć pieniądze- miałem w dłoni 730 (3x200, 3x20, 7x10) Kun i zapytałem, gdzie jeszcze moje 10 Kun. Zaczęliśmy liczyć jeszcze raz, a gość dołożył mi te 10. Kiedy już rozchodziliśmy się, ja z pieniędzmi w dłoni usłyszałem krzyk tego gościa: Uważaj na konkurencję. Odwróciłem się w jego stronę, a później popatrzyłem na dłoń i od razu wiedziałem, że coś jest nie tak. Zacząłem jeszcze raz liczyć i okazało się, że nie ma trzech banknotów o nominale 200, czyli 600 Kun w plecy. Handlarz znikł, a pieniądze razem z nim. W ręce zostało 140 Kun.

Kurs bankowy 7,35. Chciałeś zarobić pół kulki sladoleda , straciłeś 10 porządnych obiadów. To jeszcze tylko zostało zagrać w trzy kubki, żeby urlop był do końca udany. :mrgreen:
Człowiek uczy się całe życie :oczko_usmiech:

W trzy kubki jest szansa wygrać , tylko pierwszy raz :mrgreen:
janusz_sul
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz_sul » 03.08.2019 19:59

:lol: Robiłem to jakbym chciał wygrać z nim ALE był jednak lepszy ode mnie :lol: . Czułem że chce mnie wykiwać :papa: . Wakacje trwają dalej i już prawie o tym zapomniałem 8) . Pozostało mi jeszcze zagrać w trzy karty :lol: bo małe przedstawienie się już odbyło. END.

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone